intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 18 juni 2024

stenen

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik stenen beschilderd had en ik had eigenlijk nog best wel een voorraadje stenen hiervoor in huis. Ik ben daar daarom maar eens mee aan de slag gegaan en onderstaande stenen kunnen binnenkort gaan zwerven. 


Als ik ga wandelen steek ik er iedere keer een paar in mijn rugzak en die laat ik dan ergens op een bankje of een muurtje achter. 

Stenen koop ik niet: als ik onderweg een mooie gladde steen zie liggen dan neem ik deze mee. En verder zoek ik op Pinterest wat voorbeelden op die ik na kan tekenen. Zelf noem ik het spottend Primitieve Kunst 😁 

27 opmerkingen:

  1. Ik hoop dat ik ooit eens zo'n mooi beschilderde steen van jou vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je dat weer leuk gedaan, ik vind het net kleine schilderijtjes. Degene die zo'n steentje vind zal er blij mee zijn!
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niets primitief aan allemaal leuk en mooi. Vooral die van de vrouw van achter vind ik erg mooi. We hebben een schilderij in de kamer dat ook zo een vrouw weergeeft.

    Ik heb eindelijk een tricot topje bijna afgemaakt, was er al maanden mee bezig maar kwam aldoor veel tussendoor, zoals het gedoe met vinger. Alleen lukt het me niet om een elastiek in het midden vanaf de bovenkant mooi erop te naaien zodat er een rimpelstukje ontstaat. Morgen nog met iets breder elastiek proberen en anders maar met de hand rimpelen of vouwen.
    En 2 sets bretels ingekort die uitgelubberd waren en H's broek niet meer konden houden. Dat zijn van die k..tklusjes die moeten gebeuren maar achteraf fijn dat het klaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een jaar geleden had ik de bretels van een cliënt mee waar iets aan los was. Mijn naaimachine kwam er niet goed doorheen en toen heb ik het met textiellijm gemaakt. Cliënt blij en tot nu toe zit het nog steeds in elkaar.

      Verwijderen
  4. Wat mooi. Het is ook zo leuk,om ergens een steen te vinden en weer door te geven

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik zelf ook. Als ik zelf een steen vind houd ik die eerst een tijdje en later laat ik die verder zwerven.

      Verwijderen
  5. Wat ontzettend leuk he dat stenen schilderen. Ik vind het zelf leuk om mooie teksten of spreuken erop te zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is Pourquoi pas, vergat nog dat ik als we in Limburg lopen ik stiekum stenen raap en in de capuchon van de x doe. Haha.

      Verwijderen
    2. Haha, goed idee! Ga ik ook eens proberen 🤣

      Verwijderen
  6. Erg leuk. Allemaal!
    https://bertiebo.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo leuk als je al wandelend zo'n steen tegenkomt. Leuk dat jij ze neerlegt.
    https://heenenterugnaardeardeche.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het zelf ook altijd leuk om een steen te vinden, alhoewel het meestal manlief is die ze ziet liggen.

      Verwijderen
  8. primitief of niet, ze zijn geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jammer dat ik zo ver weg woont, want jouw stenen zijn pareltjes die ik met plezier wil vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij gaan regelmatig in België wandelen, dus misschien kom je er ooit wel eens één tegen.

      Verwijderen
  10. Wat zijn ze leuk en vrolijk! Dat moet ik toch ook echt eens gaan doen, maar ik gun me er gewoon geen tijd voor...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik heb alles nu weer even opgeborgen en ga eerst deze laten zwerven. Als ik er weer eens zin in heb, zal ik er weer maken maar dat kan best een hele tijd duren.

      Verwijderen
  11. Ze zien er leuk uit! Mrs. T. (had ik al gezegd dat ik hier niet meer op een andere manier dan anoniem kan reageren?)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blogger is weer erg vervelend wat reacties betreft. Ik heb zelf niks aan de instellingen veranderd en hopelijk kun je over een tijdje wel weer gewoon reageren. Krijg je eigenlijk ook nog steeds van die vervelende foto's te zien als je wil reageren? Van klik alle foto's met een stoplicht aan? Of letters die je moet invullen (captcha)? Ik heb dat namelijk altijd uitgeschakeld staan, maar lang geleden vertelde hier iemand dat dit wel moest.

      Verwijderen
  12. Mijn zus zit in een "stenen clubje" met een gezamelijk e mailadres. Na het stenen schilderen zet ze het email adres er op, en laat de steen zwerven. Ze krijgt regelmatig een appje waar de steen gevonden is. Je staat verstelt hoe snel en hoe ver een steen zwerft.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op facebook heb je ook dit soort groepen. Het is leuk om te zien of een steen gevonden is en ook om te zien wat anderen maken.
      Ik heb zelf nog een steen uit Duitsland liggen die ik in Aken gevonden had afgelopen september. Ik zal die binnenkort eens bij ons in de buurt ergens neerleggen.

      Verwijderen