intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 16 juni 2024

schildklier

Onze oude kater was in korte tijd veel afgevallen en een paar dagen terug ging ik met hem naar de dierenarts toe. Na bloedonderzoek bleek hij een te snel werkende schildklier te hebben. We hebben al eerder een kat met deze aandoening gehad en ik had het daarom wel al verwacht. De rest van zijn leven zal hij medicijnen hiervoor moeten krijgen.


Vijftien jaar is hij. Nog nooit eerder hadden we een kat die zo oud was. Naar buiten gaat hij nooit meer (de foto is van vorig jaar) en hij slaapt veel.  

๐Ÿ•ˆ ๐Ÿ•ˆ ๐Ÿ•ˆ ๐Ÿ•ˆ ๐Ÿ•ˆ

Mijn oudste broer en ik gingen een avondje op stap. Dat doen we de laatste jaren wel vaker. Er is altijd wel een theatervoorstelling of een optreden die we leuk vinden. Deze keer woonden we een optreden van een (Nederlandse) folkband bij en omdat we tijdens een voorstelling niet kunnen praten, gaan we altijd eerst uit eten zodat we kunnen bijkletsen. Het eten was lekker, de band was goed en we hadden een gezellige avond.

22 opmerkingen:

  1. Leuk idee, ik zal het eens met mijn broer bespreken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij doen dat een paar keer per jaar. Gisteren liepen we ook onze zus en haar man tegen het lijf, daar konden we dan ook nog een tijdje mee praten.

      Verwijderen
  2. Wat leuk om met je broer uit te gaan. Ik ga wel ‘ns met een zus uit eten of iets leuks maar nooit met een van mij broers.
    Leuke foto van de kater. Jammer dat hij aan de medicijnen moet maarja…..het gaat met oudere dieren net zo als met oudere mensen
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alleen mijn oudste broer en ik spreken regelmatig samen af. Onze andere broer en onze zus zijn weer meer op hun eigen.

      Verwijderen
  3. De eerste kat dis mijn dochter had is 19 jaar geworden. Het laatste jaar was ze suffig en sliep zowat de hele dag. Op een gegeven moment plaste ze overal en liep ook tegen dingen aan. Mijn dochter vond het zielig en nam toen het besluit om haar in te laten slapen iets wat ze heel naar vond maar de poes verder lijden wilde besparen, maar onze dierenarts toen wilde een verder gezonde kat niet inlaten slapen maar wilde wel medicijnen voorschrijven waar ze rustig van werd????? Gelukkig overleed het arme dier een week later in haar slaap. Was dat niet gebeurt hadden we een andere dierenarts gevraagd om haar in te laten slapen. Johmar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is begrijpelijk.
      Wij hebben ook een demente kat laten inslapen. Verder was hij nog gezond, maar de dierenarts gaf toen zelf ook aan dat het een te grote last begon te worden. Het beestje poepte en plaste overal.

      Verwijderen
  4. Wat leuk dat bijpraten met je broer. Veel leuker dan de telefoon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hadden een gezellige avond. Het is fijn dat we zo af en toe zoiets ondernemen.

      Verwijderen
  5. Wat gezellig lijkt mij dat met familielid op stap.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ga ook regelmatig met mijn broer op pad. Vinden we allebei belangrijk. Dus ik snap helemaal dat jij dat ook doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goed dat je het herkende en naar de DA geweest bent. Onze poezen worden dit jaar 14 en tot nu toe mankeren ze niets.. Nou ja, Boofy wordt steeds luier, dat wel...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig dat het nog goed gaat. Met die van ons verder gelukkig ook. Uit bloedonderzoek bleek dat net de schildklier te snel werkte, maar de nieren zijn nog goed en hij heeft ook geen suiker.

      Verwijderen
  8. Je weet precies wanneer het haar tijd is en als je tot die tijd met medicijnen het fijn voor haar kan maken is het goed.
    Sinds ruim half jaar geen contact meer met mijn zus en ik weet niet precies waarom, zij verbrak het contact. Ik mis het heel erg, de telefoontjes en we gingen regelmatig ergens naartoe.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, wat vervelend! Je schreef regelmatig over haar en gek dat nu opeens het contact verbroken is. Hopelijk komt het nog goed en het liefst nog vandaag dan morgen.

      Verwijderen
  9. Mijn kat had dat ook en kreeg jarenlang elke dag een pilletje. Ik verstopte dat in iets lekkers en dan was het elke keer afwachten of ik al dan niet een 'ping' zou horen omdat ze het weer had uitgespuwd en het op het bordje viel. Ze is ruim 18 geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 's Morgens gaat het pilletje door zijn eten en voor 's avonds gebruik ik easy pill om het pilletje in te doen. Dat gaat gelukkig allemaal prima zo.

      Verwijderen
  10. Fijn dat hij met medicatie kan leven met deze kwaal!

    BeantwoordenVerwijderen