intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 24 maart 2022

mooie vondst

Een koppeltje eksters heeft onze kastanjeboom uitgezocht om er een nest in te bouwen. Ze vliegen af en aan met takken en jagen iedere vogel, die ook maar een beetje in de buurt komt, weg. Vooral de eenzame kraai moet het nogal eens ontgelden, maar ik zou hem toch ook niet in de buurt van mijn nest willen hebben.

🐦 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦

We genieten van het mooie weer.

Onze Zoya is het liefst de hele dag buiten zodat ze alles goed in de gaten kan houden:


Tja, je bent waakhond of niet 😉

Bee'tje is echt oud aan het worden:


Een jaar geleden dachten we dat ze het einde van het jaar niet zou halen, maar onze taaie rakker is er nog steeds. Dit jaar wordt ze twaalf. 

🐶 🐶 🐶 🐶 🐶 🐶 🐶 🐶

Manlief heeft een andere auto nodig en ik ging met hem mee naar een paar autodealers toe. We konden dat mooi combineren met een kringloopwinkel 😁
Ik vond een terracotta schoteltje, een lapje stof, sierlabeltjes, klei en een zakje met kralen:


Ooooh, die kraaltjes! Ik hou echt van dit soort vondsten:


 Manlief heeft niet zoveel met kringloopwinkels. Hij bleef eerst in de auto zitten, maar later kwam hij toch ook nog naar binnen. Ik zei dat ik iets gezien had, waarop hij opmerkte dat het zeker weer iets zwaars of groots was...? Dat viel allemaal wel mee, maar ik wilde wel graag zijn mening weten. Er stond namelijk een lockmachine* voor twintig euro. Hij vond dat ik hem maar mee moest nemen.


Thuis heb ik de machine ingeregen en hij doet het gewoon heel erg goed. Ik ben er dan ook superblij mee. 

*een lockmachine is een soort naaimachine waarmee je naden en randen mooi kunt afwerken. Hij maakt een kettingsteek en snijdt tegelijk de stof af. 

24 opmerkingen:

  1. Een lockmachine voor € 20 -- wat een koopje! En als hij het ook nog prima doet, ben je helemaal klaar. Wat fijn voor je. (Ik naai zelf niet, foeter al zodra ik een knoop moet aanzetten, maar kan me dit helemaal indenken.)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och, die Bee, ze houdt het toch nog maar mooi vol.Jouw dag was weer goed, met zulke leuke vondsten, die machine kun je nog veel plezier van hebben en de kraaltjes zijn
    superleuk.Wij genieten ook van het heerlijke weer, alles groeit zo hard, er zitten
    al bessenbloemetjes aan de bessenstruiken.
    Groetjes,Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De ene na de andere bloem begint te bloeien. Het is echt voorjaar!

      Verwijderen
  3. Wat een kringloopgelukjes trof je weer! Dank voor de uitleg wat een lockmachine is, mijn moeder was coupeuse, en ik vroeg me altijd af waarom zij zo'n machine niet had, terwijl ik vaak bij naaisters lees dat ze er zo blij mee zijn. Hihi, nu begrijp ik het, want een machine die stof afsnijdt, dat was niks voor haar, "gewoon" een keurig zoompje erin maken, zou ze hebben gezegd! Maar ik begrijp het heel goed dat jij er blij mee bent, 20 euro is geen geld.
    Die Bee'tje is een taaie zeg, fijn dat ze nog zo kan genieten nu, van het mooie weer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms maak ik ook nog gewoon netjes een zoompje. Het ligt aan de stof waar ik mee werk, zo ben ik nu een hemdje van een transpasante stof aan het maken en dan is een gewone zoom mooier. Maar zeker met tricostoffen vind ik aflocken en daarna zomen ideaal.

      Verwijderen
  4. Leuk je honden weer eens te zien. Bee ligt er nog lekker gezellig bij. Hera krijgt steeds meer moeite met opstaat, net als wij in de ochtend. Laten we nog maar van de honden genieten.

    Ik heb een lochmachine gehad en zelfs een cursus gevolgd en in het begin ook wel plezier van gehad. Maar op een gegeven moment lukte het inrijgen me niet meer, en ook H kon niet vinden wat fout was. We hadden ook veel garen en uiteindelijk alles via MP verkocht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bee staat ook erg moeizaam op en een stuk lopen gaat ook niet meer goed, dat komt niet alleen doordat ze oud is maar ook doordat ze een tumor op haar poot heeft. Ze loopt meestal op haar gemak een rondje door de tuin.

      Dat inrijgen is een ellende! Ik ben er gisteren ook weer een tijd aan bazig geweest. Er staan wel lockmachines die zelf de draden door de machine blazen, maar die zijn dan vaak weer erg duur.
      Mijn oude lockmachine was echt aan vervanging toe (na 26 jaar intensief gebruik) en ik had al voor een andere rondgekeken en nu kwam opeens deze (Pfaff) op mijn pad... het is een degelijke machine en ik verwacht dat ik er toch nog een hele tijd plezier van zal hebben. Ik heb hem schoongemaakt en geolied.

      Verwijderen
  5. Dat de eksters geen kraaiennest in hun directe omgeving willen kan ik begrijpen, al zou ik er ook niet echt blij van worden dat een ekster bij mijn huis een nest bouwt. Geef het meteen toe, hun nesten zijn, evenals kraaiennesten, fantastisch mooie bouwsels, maar zowel eksters als kraaien zijn geduchte rovers en azen op dezelfde prooien. Misschien dat bij mij het opgroeien op ween boerderij meespeelt, maar ekster- en/of kraaiennesten in de buurt van het huis werden meteen verwijderd. In de tijd dat ze jongen hebben loopt er op het erf ook vaak allerlei jong pluimvee rond hebben veel zangvogels ook jongen en zijn ekster noch kraai niet vies van een kuikentje of jong vogeltje.
    Het verschil tussen een kraai en een roek is dat een kraai een solitaire vogel is en een roek een kolonievogel. Kraaien zie je daarom betrekkelijk weinig in of nabij bebouwing, maar roeken kunnen middenin een dicht bebouwd gebied een stel bomen koloniseren en dan heb je in de kortste keren een lawaaierige roekenkolonie in je buurt.
    Er zijn leukere dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De roek zien we hier eigenlijk niet, wel kraaien en kauwen. De eksters zitten meestal wel in de buurt. Wij wonen langs een dijk waar bomen staan en vaak nestelen ze daar in. Of in de populieren een eindje verderop. Er zitten hier verder genoeg roofvogels. Er zit hier ook een buizerd, meestal op een paaltje langs de berm, maar die zat laatst ook opeens in één van onze fruitbomen.
      Momenteel worden hier de houtduiven bejaagd, want die zijn ondertussen echt een plaag. Ze doen andere vogels geen kwaad, maar de boeren zijn daar niet zo blij mee. Evenals de grote groepen ganzen die hier regelmatig neerstrijken. Die vreten echt alles kaal.

      Verwijderen
  6. Leuk, ik zou ook op dat lapje stof gevallen zijn. Hoewel ik helemaal niet kan naaien. En die machine... wat een bof

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben heel erg van de bloemetjes en ik val dan ook altijd op bloemetjesstof. Ik moet mezelf soms echt dwingen om eens iets anders te kopen dan bloemetjes, maar als je dan een lapje stof voor 35 cent in de kringloopwinkel tegenkomt... dan kan ik dat toch echt niet laten liggen :)

      Verwijderen
  7. Ach die honden in de tuin.... wat een mooi gezicht mevrouw W. die Bee... wat een mooie leeftijd al weer, ok wel een beetje angstig hé, maar genieten van elke dag die is,

    naaien kan ik niet, dat zou wat zijn als ik dat wél zou kunnen zeg :-)
    mooi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De dag dat we afscheid van de honden moeten nemen komt steeds dichterbij. Bee is oud en ziek(kanker) en Zoya wordt ook alweer tien jaar. We gaan er nog maar niet teveel over nadenken...

      Verwijderen
  8. Wauw, die lockmachine is echt een geweldige vondst zeg! Zeker omdat je ook veel kleding naait. Daar ga je vast heel veel plezier van hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat gaat helemaal goedkomen en ik hoop dat ik er nog lang plezier van ga hebben.

      Verwijderen
  9. Wat een geweldige vondst zeg, zowel de lockmachine als de andere dingen.
    Maar die machine spant toch wel de kroon!
    Heel veel plezier er mee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ja, ik ben er echt enorm blij mee. Echt een supervondst.

      Verwijderen
  10. Waw! Die lockmachine! Wat een vondst!

    Ik kijk zelf erg graag naar de eksters die een nestje bouwen. Een paar jaar geleden kon ik me nog net inhouden om niet te gaan helpen: keer op keer zag ik ze sukkelen met hetzelfde takje dat ze eens bijna boven in hun nest,w eer lieten vallen ocharme. Ik had bijna een ladder genomen om het op te lossen voor hen :D.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het ook leuk om te zien. De eksters hebben het er maar druk mee. Als ik aan de keukentafel zit, kan ik zo zien wat er allemaal gebeurt daar boven in die boom.

      Verwijderen
  11. Super aankoop!! Daar ga je veel plezier van hebben.
    Vogeltjes die beginnen nesten is prachtige televisie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk om naar te kijken! De eksters hebben het er maar druk mee.

      Verwijderen
  12. Goede aankoop, die lockmachine.
    Zou je daarmee ook oude truien kunnen locken ( lapjes daarvan), om er vervolgens een plaid van te maken?
    Wat is het heerlijk om weer zoveel buiten te zijn en in de tuin te werken met dit mooie weer hè.
    Geniet maar veel van die lieve honden, en denk voorlopig alleen aan het plezier dat ze geven.
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan daar ook breisels mee aflocken. Ik maak ook wel truien van gebreide stoffen en dat gaat prima.

      Verwijderen