intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 17 maart 2022

goed en slecht

Vorige week was ik voor borstonderzoek geweest en de uitslag was gelukkig positief: er waren geen afwijkingen op de foto's te zien. Dat was dus goed nieuws. Dat alles zomaar van het ene op het andere moment kan veranderen, weet ik maar al te goed en dat bleek ook wel weer toen gisteravond een vriendin opbelde en vertelde dat haar stiefzoon kanker heeft. Zeventien jaar is hij. Echt shit dit! Ik kan alleen maar hopen dat hij de behandelingen goed zal doorstaan en dat het goedkomt.

Manlief heeft corona. Net zoals een paar weken geleden met onze zoon, viel het opeens op hem. De zelftest was positief en vandaag gaat hij testen bij de GGD. Ik grapte tegen man en zoon dat je wel kunt zien wie tot het sterke geslacht behoort: ik ben nu de enige die nog geen corona heeft (gehad). Natuurlijk ga ik het ook krijgen. Nu heeft manlief het, maar zondag was ik naar de Moldag en daar was een negatieve zelftest verplicht... voor iedereen vanaf dertien jaar. En heus, er liepen ook heel wat kinderen rond. Eergisteren op naailes had de docente een vervelend hoestje (zoals ze het zelf noemde). Ze was het hele weekend met haar dochter op stap geweest en laat die nu ook corona hebben. De kans dat zij het heeft is dus groot en op naailes hebben we heel dicht bij elkaar gezeten. Dus ja, het is gewoon een kwestie van tijd tot ik het ook krijg. 

Toen ik op naailes was, zag ik mijn jongste broer langslopen. Afgelopen najaar lag hij elf weken met bloedvergiftiging in het ziekenhuis. We zien elkaar niet zo heel erg vaak en de laatste keer dat ik hem zag, liep hij heel erg moeizaam. Zover ik het nu kon zien ging het lopen alweer een stuk vlotter. 

Met mijn zwager gaat het gelukkig ook de goede kant op: na zes chemo's is de tumor in zijn buik kleiner geworden. Of de tumor nu operatief verwijderd kan worden of dat hij bestraald gaat worden, hoort zwager binnenkort. Als de chemo's niet aangeslagen zouden zijn, dan was het hoogstwaarschijnlijk einde verhaal geweest voor mijn zwager. Nu gloort er gelukkig weer licht aan de horizon.

Gisteren kreeg ik een kaartje waarop het volgende stond:

Veel dingen lijken zo gewoon.

Totdat het er niet meer is,

Dan blijkt ineens dat gewoon

Helemaal niet zo vanzelfsprekend is.


13 opmerkingen:

  1. Mijn man en dochter hebben ook Corona tegelijkertijd gekregen. Tot nu toe heb ik het nog niet gehad...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vijf weken geleden had onze zoon het en toen hebben manlief en ik het ook niet gekregen, terwijl we hem toch niet uit de buurt gegaan zijn.

      Verwijderen
  2. Ik had ook het borstonderzoek en zaterdag kwam de uitslag. Geen afwijkingen. Ik zit er altijd over in spanning, wachtend op de uitslag

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als het mis is word je hier de dag erna al opgebeld. Dat geeft wel een rustgevend gevoel. Ik ging donderdag en pas gisteren (woensdag) kwam de uitslag per post. Omdat ik niet gebeld was, wist ik al dat het gelukkig goed was.

      Gelukkig dat het bij jou ook goed was.

      Verwijderen
  3. zo is dat je weet pas wat je mist als het er niet meer is hé.

    heel veel sterkte
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben er ook nog aan ontsnapt, maar sinds vorige week kondigde mijn werkgever code groen aan waardoor we terug veel op kantoor zijn en met veel tegelijk en veel klanten er bij. Ik voel me loslopend wild voor de coronavirussen momenteel en dat is helemaal geen fijn gevoel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat begrijp ik.
      Ik heb twee collega's die het nu heel erg zwaar te pakken hebben. De ene zit al sinds het najaar thuis en is nu vaste klant bij de longarts. De andere is drie weken ziek en gaat maar heel erg langzaam vooruit.

      Verwijderen
  5. Dat zijn treffende woorden op het kaartje! Helemaal als je het tegen de achtergrond plaatst van de dingen waarover je schrijft. Maar het zal voor veel mensen helaas herkenbaar zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Inderdaad, onze levensloop hangt elke dag opnieuw aan een zijden draadje. Mooie woorden op dat kaartje.
    Hopelijk is je man er niet te ziek van? We kunnen het toch niet ontlopen vrees ik....

    BeantwoordenVerwijderen