intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 18 maart 2022

tulpen

Daar zijn ze:

De eerste tulpen!


De tulp is toch echt wel één van mijn favoriete bloemen. Er bloeit al van alles in de tuin, maar bij het zien van de eerste tulp maakt mijn hart echt een sprongetje. 

Ik krijg weleens uitgebloeide bloembollen van anderen. Ze hebben de bollen binnen staan en als ze uitgebloeid zijn, krijg ik ze. Altijd leuk! Onderstaande narcissen heb ik op deze manier gekregen en ze bloeien nu voor het tweede jaar. 


Ik vind de kleuren en de vorm erg mooi. 

Laatst heb ik aan familieleden gevraagd of ze nog bloempotten hadden waar ze niks mee deden en inmiddels zijn er al een stuk of tien bloempotten deze kant opgekomen. Het scheelt mij weer in mijn portemonnee. Bij kringloopwinkels kijk ik ook wel voor bloempotten, maar soms wordt er nog best veel voor gevraagd. En nu helpen we elkaar een beetje: anderen kunnen zo van hun oude ongebruikte spullen af en ik heb er weer bloempotten bij. 

24 opmerkingen:

  1. Ja echt leuk. Ik koop altijd tulpen in een stalletje langs de weg en ik word blij van zo'n bos

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk hè? Hier in de streek worden ook tulpen gekweekt, maar nog niet zoveel als bij jullie. Ik hou echt van de vorm van een tulp en van de kleuren.

      Verwijderen
  2. Ik heb tulpen gekocht die uit Oekraïne komen. Daar is de afzetmarkt ingestort en een kweker uit Nederland verkoopt ze nu voor z'n collega. En 20% gaat naar giro555.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is mooi. Fijn dat er op deze manier geholpen kan worden.

      Verwijderen
  3. Ik ben ook gek op tulpen. Ik heb kleine botanische gekocht. Zo benieuwd wanneer die gaan bloeien. Die narcissen van de foto zijn schitterend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die botanische tulpen heb ik dit najaar ook voor de eerste keer geplant. Ik ban er ook wel benieuwd naar.

      Verwijderen
  4. Ik vraag vaak om mij heen voordat ik iets ga kopen. Mijn man schaamt zich dan wel een beetje maar ik weer blij als het weer lukt. En ik vind het leuk als een ander weer aan mij vraagt en ik kan helpen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op de familie-app van mijn schoonfamilie wordt regelmatig iets geplaatst met de vraag of iemand het wil hebben. En zo worden er dus ook dingen gevraagd, zoals ik met de bloempotten gedaan heb.

      Verwijderen
  5. En wat zijn ze prachtig! Ik heb ze bij ons in de tuin helaas nog niet gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze zullen vast wel komen. Hier in het zuidwesten is het altijd warmer dan bij jou en daardoor bloeit hier meestal alles eerder.

      Verwijderen
  6. vragen staat vrij toch

    erg mooi die tulpen ik had ze vorige week :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier beginnen er nu steeds meer open te gaan. De één na de andere knop gaat opeens open.

      Verwijderen
  7. 1 tulp komt op. Ooit gekregen van mijn dochter in het Rembrandtsjaar. Elk jaar hopen dat de bol zich vermeerderd. Mooie tulpen heb je.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik stuurde de foto van de narcissen ook naar degene waar ik ze van gekregen had. Sommige planten in de tuin hebben een verhaal...

      Verwijderen
  8. Ook in mijn tuin staan bloembollen die ik kreeg o.a. op mijn werk en van een kennis. Verder stond er na de kerst een klein kerstboompje met kluit op mijn werk met een briefje gratis erop, en die mocht mee met mij en staat nu in de voortuin net als een boompje met kluit dat bij mijn dochter haar flat naast de container stond en gingen de bloembollen en het plantje uit mijn eigen kerst stukje ook de tuin in. Vaak zeggen mensen dat word toch niets, maar het meeste slaat gewoon aan en mislukt het? dan is het goede compost voor de tuin. Bloempotten en planten bakken koop ik meestal 2e hands of red het bij het grof vuil .Zo is een plantenbak officieel een grote oude prullenbak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier slaat het meeste ook wel aan, denk ik. Soms weet ik niet eens meer wat ik geplant heb :) Mijn kerstboompje staat in een pot buiten en die doet het ook nog steeds.

      Verwijderen
  9. Ik hou ook heel erg van tulpen. Alleen vind ik het niet altijd simpel om ze binnen huis mooi te bewaren. Ze komen niet altijd open en gaan vaak naar alle kanten kronkelen. Op die van buiten moet ik nog wachten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eigenlijk grappig hoe de tulpen overal op een ander moment opkomen.
      Tulpen in een vaas drinken veel en ik doe daar ook altijd veel water bij. Maar laatst vertelde iemand dat je juist weinig water in de vaas moet doen zodat ze niet te ver door blijven groeien.

      Verwijderen
    2. Inderdaad, ik doe daar dagelijks een beetje water bij, omdat ze anders te groot worden.

      Verwijderen
  10. ja heerlijk de tulpen, ik heb ze ook graag binnen, ben altijd bang dat ze droogkoken als ik er weinig water in doe. Groetjes Amanda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tulpen in huis zijn voor mij tekenend voor het naderend voorjaar, waar ik vaak zo naar uitkijk. Fijne, kleurige bloemen zijn het.

    BeantwoordenVerwijderen