intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 16 maart 2022

hobby's

Work in progress:


Als twee maanden lang ben ik perkplanten en vaste planten aan het voorzaaien en tot nu toe gaat dat best wel goed. Het zaaibakje staat op de vensterbank boven de radiator, als ik de ontkiemde plantjes verspeend heb staan ze een paar weken in de keuken op het aanrecht en daarna zet ik ze in de onverwarmde schuur voor het raam. Als het mooi weer is zet ik ze af en toe buiten. Na ijsheiligen mogen ze echt buiten blijven. 

Ik steek er nog best wel veel tijd in, maar daarnaast ben ik ook wel heel erg benieuwd of straks alles in de tuin goed gaat aanslaan.

Gisteren was ik lekker in de tuin aan het werken, ging de boerenbuurman sproeien. Tsss... honden naar binnen, ik naar binnen... Ik weet niet wat hij gesproeid heeft, maar het is vast iets dat de honden en ik niet willen inademen. In de buurt zijn ook wel biologische boerenbedrijven, maar mijn naaste buren zijn dat (nog) niet.

Later op de ochtend ging het ook nog wat regenen, maar dat kon eigenlijk geen kwaad. De grond is alweer erg droog. 

🌸 🌼 🌸 🌼 🌸 🌼 🌸

Ik haalde een gemiste naailes in en hierna heb ik er nog drie in te halen. Momenteel ben ik een topje aan het naaien en toen ik thuiskwam trok ik het volgende patroon(een broek) alvast over, want vandaag heb ik mijn gewone naailes. Met twee lessen in de week gaat het extra snel. 

👚 👚 👚 👚 👚 👚 👚

Hierbij wil je een fijne dag wensen!

9 opmerkingen:

  1. heerlijk hé, vandaag schijnt de zon volop en heb ik erg veel zin om de héle dag buiten te zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tijdje geleden ook een broek genaaid maar ben er niet tevreden over. Te strak bij buik en billen en pijpen te wijd. Ik wilde juist een wat wijdere broek maar dit model valt niet mooi. Gelukkig was het een proeflap die ik gebruikte

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben nogal een zeikerd als het om broeken gaat, ben niet zo heel erg snel tevreden en daarom maak ik ze ook zelden. Ik ga me er nu maar weer eens aan wagen...

      Verwijderen
  3. Bewolkt, maar droog en niet koud. Dat is toch al weer wat!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier was het vandaag best wel een frisse wind. Maar ik was toch aan het werk en daardoor binnen.

      Verwijderen
  4. Knap vind ik dat dat je kunt naaien of in ieder geval het aan het leren bent. Ooit heb ik ook een poging gedaan maar het liep bij mij op niks uit. Ik heb het gewoon niet in mijn vingers. Als ik al een naaimachine zie dan gaat hij al stuk. Ik wil er dan ook niets meer mee te maken. Laat mij maar haken of breien dat vind ik nu weer wel leuk. Succes met het topje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij zat dat er al heel vroeg in. Als kind zat ik al met lapjes stof van alles te maken. Mijn eerste echte kledingstukken voor mezelf maakte ik toen ik een jaar of 15 was.

      Verwijderen
  5. Het is zo leuk om het hele proces door te maken van zaaien tot aan de tuin, maar tussendoor kost het idd de nodige tijd en aandacht. Maar als het dan aanslaat is het dubbel leuk!
    Wat ben je druk met je naailessen, vroeger deed ik het ook veel.

    BeantwoordenVerwijderen