intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 30 september 2024

ruiters

Dit zie je niet vaak meer:


Ruiters op het land om een gewas te laten drogen. In dit geval bruine bonen, denk ik.


Het is echt iets wat vroeger veel gedaan werd. Tegenwoordig wordt er vaker geopperd: het gewas wordt daarbij in lange rijen op hopen bij elkaar gelegd om zo te kunnen drogen. 

🌽 🌽 🌽 🌽 🌽

Onze buurman heeft vorige week de suikerbieten gerooid en afgelopen weekend is het maïs gedorst. Man- en zoonlief konden daarna onze heg snoeien. Het is makkelijker om dat te doen als het land net leeg is en er nog niet geploegd is, anders kunnen we er zelf niet met de auto (en aanhangwagen) op. Het snoeien is een zwaar werkje, maar het is fijn dat het weer gedaan is. 

3 opmerkingen:

  1. Daar had ik nog nooit over gehoord. Bij het huis in Frankrijk zagen we de buurvrouw wel altijd bezig in deze tijd met grote bakken bonen, die werden in de zon gezet en paar x per dag omgelegd. Dat waren gelige schillen met rode punten, we zagen ze ook wel eens in de Franse supermarken en verbaasden ons over de hoge prijs. Maar er werd echt veel van verkocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig zeg die ruiters. Het voegt iets toe aan het landschap

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is al heel veel jaren geleden dat ik dat gezien heb. Ik vond het altijd een prachtig gezicht, als kind zag ik het overal.
    En sterappels op een dikke laag stro, sterappels zie ik ook nooit meer bij de appelteler ook een uitgestorven ras denk ik.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen