intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 13 juni 2024

jumpsuit

Er zijn kledingstukken die ik wel leuk vind, maar toch niet zo gauw zou aanschaffen. En daaronder valt ook de jumpsuit. Ja, je raadt het misschien al: als je naar het toilet moet, moet je je helemaal uitkleden en dat is lastig. 

Ik wilde toch graag eens een jumpsuit naaien, maar ik had geen zin om mijn tijd en geld in iets te steken wat ik misschien niet zou dragen. Daarom kocht ik vorig jaar een tweedehandse en weet je, ik droeg die iedere week wel een keer. Ik vond het heerlijk zitten en dat uitkleden op het toilet was uiteindelijk toch niet zo heel erg vervelend.

Dus... naaide ik deze:


De stof is lycra, wat dun en enorm rekbaar is. Het patroon komt uit een oude DianaMode en dit model heeft zakken, want dat vind ik makkelijk. 

En ik weet het, niet iedereen zal er gecharmeerd van zijn, maar dat vind ik niet erg. Ik hoop alleen dat het binnenkort eens wat warmer gaat worden, zodat ik hem lekker dragen kan.

28 opmerkingen:

  1. Leuk zomerse suitje! Ooit toen ik nog heel jong en slank was had ik een donkerbruine genaaid en droog die met een brede knalgele ceintuur en bijpassende ketting. Leuk zulke herinneringen die ineens binnenkomen. Van veel weet je niet meer dat je het ooit had gemaakt, maar sommige blijven hangen. Maar ben wel door de js een armband kwijtgeraakt, was een zilveren kronkel, 6cm breed en die moest ook af omdat anders de mouwen zo lastig uitgingen. Had hem op de prullenbak gelegd. Ik liep weer naar mijn kantoor kamer terug, en na paar minuten realiseerde ik dat ik de armband had laten liggen, helaas was er al iemand anders geweest en weg was die. Mijn ouders hadden hem uit Noorwegen voor me meegenomen en vonden het niet zo erg het jaar erop weer naar Noorwegen te gaan en een nieuwe te kopen. Ik draag hem nog steeds met veel plezier.

    Vandaag achterstallig reparatiewerk aan overhemden weggewerkt, 2 kragen gedraaid, 3 elleboogstukken ingezet van nog oudere spijkerhemden en kleine gaatjes dicht gestikt, zijn allemaal werkhemden. En in 2 dagen 14 overhemden gestreken en 3 zomerdingen van mezelf. Morgen dagje leukere dingen doen en zomerkleding van zolder halen en hopen op beter weer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt het druk gehad! Gaat het al beter met je vingers? Ik hoop dat het qua pijn een beetje te doen is voor je.

      Jammer dat iemand de armband meegenomen had. Op mijn werk leggen we altijd alles braaf in de (personeel)garderobe wat we vinden. En ook zegeltjes en bv voetbalplaatjes die we zelf niet sparen leggen we daar neer. Er is altijd wel iemand die het gebruiken kan.

      Ik zou ook niet meer weten wat ik allemaal gemaakt heb. Sinds mijn zestiende naai ik kleding en vroeger breide ik ook. En voor de kinderen en kinderen van anderen heb ik ook van alles gemaakt. En het is zoals je zegt: sommige dingen blijf je onthouden en de rest vergeet je.

      Verwijderen
    2. Het gaat gelukkig goed met mijn vinger, de botontsteking is kennelijk goed behandeld met de 8 weken ab. Maar kan garantie dat die niet meer gaat opspelen is er niet.
      Maar de vinger staat nogal krom, gewricht is stijf en omdat de wond 3 maanden open is geweest is de huid nog erg kwetsbaar en heb ik een neopreen buisje gekregen dat ik om kan doen als ik bv fiets, in de keuken bezig ben etc, En ik heb een nachtspalkje om te zorgen dat hij niet nog verder krom gaat staan. Volgende week weer voor controle

      Verwijderen
  2. Hartstikke leuk. Mooi model en leuke stof. Veel draagplezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt heel erg leuk!
    Het model zowel als de stof.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het een leuk pakje! Lekker zomers, nu moet het alleen nog zomer worden! 😶

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Ik ben dit weer toch ook al zo zat... In de tuin wil niks echt kiemen en door af en toe de harde wind is er van alle omgewaaid. Ik vind het echt geen leuk tuinjaar.

      Verwijderen
  5. Je hebt het prachtig gemaakt maar ik heb iets tegen jumpsuits! In de jaren 70 van de vorige eeuw had ik een paarse. Stond prachtig,ik was erg slank, mooi gevlochten leren riempje erbij.
    2 keer gedragen en 2 keer bijna in de jumpsuit geplast. Heeft nog jaren in mijn kast gehangen en bij een van de verhuizingen waarschijnlijk in de ‘voddenzak’ terecht gekomen. Van het riempje heb ik wel veel plezier gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij deze zit een rits van voren, zodat ik niet moeilijk moet doen met een rits of knoopje aan achterkant. Dat leek me wel handiger. Ik moet er toch een paar keer op een dag in en uit kunnen.

      Verwijderen
  6. Leuk! Ik heb er twee, geërfd van mijn dochter notabene. Ik was er vrij snel aan gewend en het zit heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook leuk! Ik vind een jumpsuit ook heerlijk dragen.

      Verwijderen
  7. Heel leuk! Ik zou die wel eens willen zien als je hem aanhebt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als het ooit nog eens mooi weer wordt en ik hem aankan, zal ik er een foto van laten maken (als ik er erg in heb tenminste).

      Verwijderen
  8. Dat probleem met helemaal uittrekken maakte,dat ik na één jumpsuit er mee stopte.Die van jou heeft geen mouwen,dat scheelt weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik moet er ook even aan wennen. Kocht er een bij de uitverkoop van de Hema. En draag die inmiddels met plezier!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, nog iemand die ook om is! Ik vind het gewoon erg lekker zitten.

      Verwijderen
  10. Ik vind hem heel leuk! Hij heeft heeft iets speels en olijks. En goed om te lezen dat het toch nit zo lastig is bij de wc. Dat dacht ik namelijk ook altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Izerina schrijft hierboven dat haar jumpsuit mouwen had en dat is misschien wel lastiger.

      Verwijderen
  11. Na lang aarzelen heb ik er ook eentje, van de kledingbank en zo goed als nieuw...
    Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik hem nog niet gedragen heb. Het is er wel eentje met lange mouwen en meer geschikt voor de herfst en winter.
    Leuk dat het je toch bevalt en er nu zelf eentje hebt genaaid!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met dit weer kan je die nu toch ook best wel aan ;) Nee hoor, grapje! Ik ben wel benieuwd of je hem toch eens zal gaan dragen en hoe die lange mouwen gaan bevallen.

      Verwijderen
  12. Heel leuk en mooi stofje! Ik zie dat ook graag met lange of halflange broek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze komt tot boven mijn knieën, maar de tweedehandse heeft wijde pijpen die tot halverwege mijn onderbenen komen en dat staat ook erg leuk.

      Verwijderen
  13. Ik vind ze leuk en twijfel nog steeds om er eentje te kopen. Eerst maar eens beter weer worden.

    BeantwoordenVerwijderen