intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 15 december 2022

gesnotter

Het is lang geleden dat ik een flinke verkoudheid had, maar nu ben ik toch echt wel de klos. Het begon vorige week met wat last van keelpijn en ondertussen loop ik te hoesten en te proesten en heb ik een ontstoken bijholte. Ik blijf op de been met paracetamol en een neusspray. Naar de huisarts ga ik niet, want door mijn darmziekte zal deze me ook alleen maar paracetamol adviseren. Alleen als ik nog zieker word, zal ik wel een afspraak maken.  

Ik heb me al vijf keer getest op corona, maar de uitslag is steeds negatief. Geen corona dus, maar om me heen slaat het virus wel om zich heen. Op mijn werk is de ene na de andere besmetting en er zijn ook mensen, net als ik, verkouden. De kerstborrel, die volgende week zou plaatsvinden, is daardoor helaas gecanceld. Jammer, maar wel verstandig. 

Dus ja, er is weinig te vertellen. Ik ga naar mijn werk, waar ik met een mondkapje op werk. Naar mijn moeder draag ik ook een mondkapje. Ik doe de hoognodige boodschappen en verder blijf ik thuis. Geen naailes, niet naar vriendin, geen andere afspraken... Eerst maar eens goed uitzieken. 


23 opmerkingen:

  1. Ik had precies hetzelfde, zeker 15 jaar niet verkouden geweest en nu ineens wel , ook getest op corona want dat is toch het eerste waar je aan denkt maar negatief. Bij mij duurde het ruim een week. Beterschap. Ella.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tussendoor ben ik weleens verkouden geweest, maar dat waren maar lichte verkoudheden. Nu is het toch een stuk serieuzer.

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beterschap! Met een mondkapje op werken is vermoeiend, sterkte.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben ieder jaar de hele herfst en winter verkouden. Ik heb een scheef neustussenschot waardoor ik nooit helemaal van een verkoudheid af kom.
    Ik had vroeger ook ieder jaar minstens 2 maal een zware bijholteontsteking. Met de huisarts had en heb ik de afspraak, dat als deze 3 tot 4 weken aanhoudt, ik een antibiotica kuur ga halen. Nu gaat het beter. Mijn laatste kuur dateert van zo’n 4 jaar geleden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hopen dat het je nu bespaart blijft, want het is best pijnlijk.

      Verwijderen
  5. Heel veel beterschap. Je kunt beter nu verkouden zijn dan strakjes met de Kerst. Goed uitzieken maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Er zijn heeeeeeeeeel veeeeeeeeeeel mensen verkouden nu zo lijkt het wel. Net of we alle verkoudheden aan het inhalen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook echt lang geleden dat ik het zo zwaar te pakken had.

      Verwijderen
  7. Af en toe loop ik wel te niezen en snuiten maar echt verkouden ben ik niet. Zal wel van het winterweer zijn. Was 2 dagen weg en voor je de auto hebt ontdooit ben je even bezig. Auto van zus had accuprobleem, dinsdagavond laat accu er nog uitgehaald. Ze had door operatie al 2 weken niet gereden die auto was dus echt bevroren. Veel buiten geweest dus in de kou. In combinatie met 2x 150 km rijden en bezoek aan museum en uit eten ben ik nu behoorlijk moe.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ai, wat naar is dat! We lijken na corona (met afstand houden etc.) onze weerstand een beetje verloren te zijn. Veel mensen zijn verkouden en/of hebben griep. Maar wel vervelend om nu met een mondkapje op te moeten werken. Ik hoop dat je snel weer opknapt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Het mondkapje moet nog niet, alleen als we te dicht bij de bewoners komen, maar mijn collega's en ik dragen het nu gewoon de hele dag. Er heerst corona en om onszelf en anderen te beschermen dragen we ze. En ik wil anderen niet met mijn verkoudheid aansteken, dus vind ik het veiliger zo.

      Verwijderen
  9. Wat vervelend! Van zo'n fikse verkoudheid kun je enorm lamlendig worden is mijn ervaring. Ik leef met je mee. Beterschap gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, ik ben niet echt fit. Ik voel het nu ook al in mijn voorhoofd.
      Dank je wel.

      Verwijderen
  10. Ik was even weg en kon niet reageren, maar hopelijk gaat het nu al veel beter!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is nog niet over, maar gelukkig gaat het wel alweer een stuk beter.

      Verwijderen