intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 14 september 2019

overal dwars doorheen

En dan nu even iets luchtigs, want na een sombere week was dat even hard nodig.

Vorig jaar liep ik de City Trail Middelburg: klik!
Het zou toen de laatste keer geweest zijn dat deze wandeling georganiseerd werd, want zoiets groots organiseren kost heel veel tijd en inspanning. Ik liep toen voor de eerste keer mee en vond het jammer dat dit voor mij ook gelijk de laatste keer zou zijn, want ik heb toen namelijk een ontzettend leuke avond gehad. Tijdens een City Trail (of Urban Trail) loopt een parcours niet alleen gewoon door straten, maar je doorkruist ook gebouwen (kerken, fabrieken, woonhuizen, kroegen, musea...) en zo kom je op plaatsen waar je nog nooit geweest bent. Onderweg en in de gebouwen is er vaak ook nog eens van alles te beleven zoals bijvoorbeeld optredens en je krijgt hier en daar drinken of iets lekkers.
Kortom: een City Trail is eigenlijk één groot feest!

Vorig jaar zou het in Middelburg dus voor de laatste keer geweest zijn, maar afgelopen voorjaar kreeg ik een leuk bericht: een nieuwe organisatie nam het stokje over, plande een datum (13-9) voor een nieuwe City Trail en zodra het kon schreef ik manlief en mezelf in. Normaal gesproken zou ik samen met mijn oudste broer gewandeld hebben, maar die kon niet en daarom zei manlief dat hij wel mee zou gaan.

De datum kwam steeds dichterbij en manlief begon er eigenlijk toch wel een beetje tegen op te zien. Niet dat de afstand van negen kilometer hem afschrikte, want dat kunnen wij wel, maar het bericht dat er al meer dan tweeduizend inschrijvingen waren, vond hij niet zo prettig. Manlief houdt niet zo van grote mensenmassa's. Ik probeerde hem gerust te stellen, want tussen die tweeduizend deelnemers zaten hardlopers, die voor de wandelaars zouden vertrekken en die je tijdens het hele wandelparcours niet meer tegen zou komen. En dan nog loopt de ene persoon harder dan de andere en waaiert een grote groep wandelaars al snel uit. En het kon altijd nog erger: zo had een kennis van me vorige week de Airbornewandeling gedaan en daar deden ruim 30.000 mensen aan mee...

We gingen gisteravond om half zeven van start met 700 hardlopers en iets van 1400 wandelaars.


Gelijk in het begin stropte het al en over de eerste kilometer hebben we bijna een uur gedaan. Manlief vond het niet leuk. Gelukkig liep het daarna wat soepeler en begon hij er toch aardigheid in te krijgen.




Omdat alle foto's genomen zijn terwijl ik liep en omdat het donker werd, zijn ze niet allemaal scherp.



Ik vind een City Trail zwaar om te doen en dat komt doordat je toch anders dan anders loopt. Het tempo ligt voor mij redelijk hoog, want je loopt toch met de stroom mee en je komt redelijk vaak trappen tegen, zoals hier in het advocatenkantoor waar we naar de derde verdieping moesten:


Vorig jaar moesten we twee keer door een kelder, maar dat zijn we deze keer niet tegen gekomen.


Het werd donker en dat gaf het hele gebeuren toch ook weer extra sfeer.


We zijn door verschillende winkels gelopen, waaronder deze mooie interieurwinkel:



En we zijn twee keer door een kerk gelopen, waaronder eentje denk ik niet meer als kerk dienst deed en de ander nog wel. 


 

Na drieënhalf uur finishten we.


Er trad een bandje op en we hebben staan praten met mensen die manlief kende. "Jullie komen volgend jaar toch weer hè?" vroegen ze. Ik wel hoor. Manlief weet het nog niet. 

We hebben Middelburg weer een beetje beter leren kennen. We kwamen op locaties waar we nog nooit eerder geweest waren en liepen door panden die we niet kenden of waar we nog nooit binnen geweest waren. De mensen die dit georganiseerd hebben en iedereen die eraan meehielp en aan meedeed hebben een mooie wandeling weten neer te zetten. Ik vond het een leuke avond en toen ik vanmorgen opstond was ik best wel wat stram. Ja, ja, je moet er wat voor over hebben hè 😅

Ik wil je een fijn weekend wensen.
Mocht je nog inspiratie willen opdoen voor dit weekend: in Nederland is het Open Monumentendag.



10 opmerkingen:

  1. Mocht je nog een leuk uitje zoeken, kijk dan eens bij De Veste verlicht in Goes.
    Van 3 t/m 6 oktober. Geen grote wandeltocht, maar echt hardstikke mooi om te doen,
    een heel aparte sfeer in 't donker.
    Fijn, dat je kon genieten van het prachtige Middelburg.
    Groeten, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lijkt me zó leuk om te doen, vooral omdat je door gebouwen stapt waar je anders nooit kan komen. Moet ik misschien toch eens voor gaan trainen. In Antwerpen is het in maart en kan je kiezen tussen 7 en 13 km.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat soort evenementen.
    Met mijn ex man deed ik ook vaak iets dergelijks. En met de open Monumentendag gingen we weekend kamperen en in die buurt de monumenten te bekijken.
    \Het mooist vond ik Radio Kootwijk, zo'n mooi gebouw.
    Maar dat is allemaal al 30 jaar geleden en toen was het wat minder massaal dan nu, want evenementen zijn me nu te druk, of ik kan het niet meer lopen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er komen inderdaad vaak veel mensen op af.
      Radio Kootwijk lijkt me ook erg bijzonder.

      Verwijderen
  4. Spannend, zo’n city trail!
    Ik loop 1 keer in het jaar een georganiseerde wandeling (vriendinnenwandeling, 20 km. met mijn zus) en dat vind erg leuk maar is ook erg massaal. Ik voel me nooit lekker tussen veel mensen dus ik houd het bij die ene!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben een paar weken geleden met een strandtocht meegelopen, maar daar heb je er geen erg in dat er veel mensen meelopen omdat je tussen half 9 en half 12 kan starten.
      Bij de City Trail startte wel iedereen tegelijk en manlief vindt dat niet prettig, ik geef daar niet zo om. Misschien dat ik nog wel eens met mijn broer of een vriendin met een andere georganiseerde wandeling meeloop, maar dan hoef ik waarschijnlijk niet op manlief te rekenen. En dat geeft niet, als hij het niet leuk vindt dan moet hij het zeker niet doen.

      Verwijderen