intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 16 september 2019

herfststof

Zoonlief zat wat te mopperen over de vloerbedekking op zijn slaapkamer en toen zei ik tegen hem dat hij dan maar laminaat moest leggen. Dat vond hij een goed idee. Zaterdag moest hij naar de stad toe en daar ging hij gelijk een paar winkels af op zoek naar laminaat. Hij kwam met vier dozen laminaat thuis en samen met manlief haalde hij zijn kamer leeg, de oude vloerbedekking ging eruit en de hele middag waren ze bezig met het leggen van de nieuwe vloer. Tegen de avond was het klaar en stond zijn bed alweer terug. Gisteren hebben ze boorden aan de muur gemaakt en is zoonlief bezig geweest met het herinrichten van zijn slaapkamer. Ales ziet er nu weer picobello uit.

Ondertussen kon ik zelf lekker hobbyen. Na wekenlang mijn naaimachine gemist te moeten hebben, is hij nu weer terug met een nieuw pedaal en heeft hij een servicebeurt gekregen. In tussentijd had ik wel een andere naaimachine, maar ik heb toch bar weinig gemaakt deze zomer, want ik vond het geen prettige machine.

Een tijdje geleden kocht ik bij Driessen Stoffen deze stof:


French terry is een zachte en rekbare stof, die dikker is dan gewone tricot maar weer dunner is dan joggingstof. 

Ik maakte onderstaand shirt van een patroon dat ik al vaker gebruikt heb. In het voor- en achterpand zitten figuurnaden waardoor er een mooie taillering ontstaat. Waar ik het patroon ooit vandaag gehaald heb, weet ik niet meer. 


Naar de Open Monumentendag zijn we niet geweest. Wel gingen we bij mijn schoonmoeder op visite en die is met haar achtenzeventig jaar ook wel een beetje een monument...
Grapje hoor 😃
We hebben gezellig zitten babbelen en een paar datums geprikt voor uitstapjes die we nog gaan maken de komende tijd.

De caravan, die de laatste weken wel een beetje ons leven beheerste, is opgehaald. Toen we de beslissing maakten om de caravan weg te doen, viel het allemaal nog wel mee. Op de momenten dat we de caravan van de stalling ophaalden, alles eruit haalden, de koper een kijkje kwam nemen en een week later kwam ophalen, hebben we het enorm moeilijk gehad. Het is het einde van een periode als gezin die we graag om een andere reden beëindigd hadden.


Ik weet dat het de juiste stap geweest is om de caravan te verkopen, maar ik zou zo die verkoper opbellen en willen vragen of we de koop ongedaan konden maken. Natuurlijk ga ik dat niet doen en het zal op den duur ook wel weer slijten, maar nu ben ik er nog erg verdrietig om. 

Ik wil je een fijne week wensen.


17 opmerkingen:

  1. Zoiets tastbaar wegdoen, snap dat dit je verdriet doet. Goed dat je erover schrijft.

    En mooie kleuren die stof.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Normaal ben ik nogal van roze en blauw en dit is een keer iets totaal anders. Ook weleens leuk.

      Verwijderen
  2. Het lijkt me zeker moeilijk dat de caravan nu weg is want jullie hebben er zoveel herinneringen aan. Wat goed van je zoon om direct laminaat te gaan kopen en samen met je man te gaan leggen ,deze heren houden van aanpakken .Wat een super mooi shirt heb je weer gemaakt ,echt een mooie stof !!
    Lieve gr Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker onze zoon is wel van het aanpakken en doordoen. Hij zit er nu weer netjes bij en hij leert er ook van: hij weet nu hoe je laminaat moet leggen.

      Verwijderen
  3. Een hele beslissing, geen wonder dat je er moeite mee had. Maar gelukkig heb je de foto's nog en natuurlijk de waardevolle herinneringen. Blijf er niet in hangen er is nog zoveel moois te beleven zonder caravan. Neem een voorbeeld aan je zoon, die zo lekker rigoureus bezig is. Zie het als een nieuw begin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sinds het overlijden van onze jongste zijn we nog 1x met de caravan op stap geweest en dat was vorig jaar april met de familie met meerdere caravans. Maar daarvoor en daarna hebben we verschillende keren een appartement ergens gehuurd, dat voelde voor ons beter. Het is niet zo dat we bij de pakken zijn gaan neerzitten. Er zullen mensen zijn die dat misschien wel doen, maar wij niet.


      Verwijderen
  4. elk afscheid is er een.... ik begrijp je..
    fijn he zo'n nieuwe kamer voor je zoon, top
    en jouw shirt hélemaal top

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Verstand en gevoel lopen niet altijd samen bij dat soort beslissingen.

    Mooie stof en heerlijke herfstkleuren.
    Ik ga eens naar dat soort stof kijken. Al tijden zoek ik een huis/yoga/wellnessbroek maar de ene is te dun en de andere te dik, dus misschien is deze stof iets voor me. Degene die ik heb en zo lekker is is totaal versleten maar kan wel goed als model dienen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat deze stof ook wel geschikt is om er een broek van te maken.

      Verwijderen
  6. Ik houd van laminaat in slaapkamers omdat je dan het stof goed kunt wegkrijgen.

    Die stof lijkt me geweldig voor een fijne jersey winterrok!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed idee om er een rok van te maken! Ik zie het zo al voor me.

      Verwijderen
  7. Mooie foto’s en een prachtig shirt. Wij hebben deze week onze camper verkocht maar de herinneringen blijven evenals bij julliw!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jullie sluiten misschien ook wel een hoofdstuk af met de verkoop van de camper. Ik kan me voorstellen dat je zoiets niet zomaar beslist.

      Bedankt voor het compliment op mijn volgende blog :-)

      Verwijderen
  8. p.s. mooi foto’s hoort bij je volgende blog 😳😳

    BeantwoordenVerwijderen