intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 30 juni 2020

op de foto

Op Facebook had ik een paar foto's van onze vakantie in Limburg geplaatst. Een paar dagen later kwam er iemand naar me toe die zei: "Jij komt op veel plaatsen waar ik ook al geweest ben, maar al die dingen die jij ziet heb ik nog nooit gezien."  Het enige antwoord wat ik daar op kan verzinnen, is dat ik met een fotocamera rondloop. Ik zie altijd wel dingen waar ik een foto van kan maken. Van een saaie wandeling of een lelijke stad weet ik op de één of andere manier altijd nog een mooi beeld te scheppen. En dat is dan misschien helemaal geen realistisch beeld. 

Manlief moet weleens om mij lachen, als ik weer eens halt hou om een bloemetje of een torretje te fotograferen. Hij heeft sinds een jaar ook een camera, maar neemt weer op een andere manier en ook van andere dingen foto's. Maar het is wel zo dat we samen veel zien: wat de één soms niet ziet, ziet de ander wel.

Ik ben maar een amateurtje, maar ik kijk wel met de ogen van een fotograaf. En ik kijk ook regelmatig achterom omdat iets er van de andere kant mooier uit kan zien. En de lichtval kun je niet altijd beïnvloeden, maar soms wel door simpelweg een andere positie aan te nemen. 

Het liefst van al maak ik landschapsfoto's. Ik hou erg van vergezichten en foto's maken waar diepte in zit.

Ik kijk ook graag naar foto's van anderen en zeker urbex-fotografie vind ik fascinerend. Hierbij worden foto's in verlaten gebouwen en op verlaten terreinen gemaakt. Het is iets wat ik zelf niet zo snel zou doen, want ik ben niet zo'n held.

📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸📸

De afgelopen dagen was het weer eens 'hoofdpijntijd'. Ik heb wat extra uurtjes in bed doorgebracht, maar ik ben ook wezen werken, om boodschappen voor mijn ouders geweest en bij mijn ouders op visite geweest. De hoofdpijn is gelukkig zo goed als over, ik voel me alleen nog een beetje brak.

 Om mijn ouders te bezoeken moet ik nog steeds een afspraak maken en langer dan uur mag bezoek niet blijven. Gelukkig ben ik niet meer de enige die langs mag komen en wisselen mijn zus en ik elkaar af. 

Mijn ouders hadden onder andere wijnglazen nodig en daarvoor ging ik naar de Action. Wat een chaos was het daar weer! Anderhalve meter afstand houden? Vergeet het maar, want dat doen nog maar weinig mensen. De wijnglazen waren bij de Action op, zo ook bij Big Bazar en uiteindelijk vond ik een pak met zes glazen bij Blokker. Mijn ouders kunnen nu tenminste weer een wijntje uit wijnglazen drinken. Toen ik vanmorgen de afwas bij mijn ouders deed, zag ik dat ze nog maar één limonadeglas hadden... kan ik dus nóg eens om glazen! 

🌂☔🌂☔🌂☔🌂☔🌂☔🌂☔🌂

Het regent hier al de hele middag. Niet hard, maar wel constant. 
EINDELIJK!!!


13 opmerkingen:

 1. heerlijk die regen....
  en je foto's ja dat zie je meteen als je ze plaatst dat je er kijk op hebt :-)
  leuk, urbex is super, maar nooit alleen gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De regen is nodig maar ik heb hem liever 's nachts.
  Foto's ... ik stop tijdens het fietsen ook om de haverklap om foto's te nemen. Daardoor ligt mijn gemiddelde snelheid meestal maar rond de 13 km/u. Ik word er wel eens op aangesproken: 'hoezo, en jij rijdt met een e-bike???'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf heb ik totaal geen talent voor fotograferen, ik vind jouw foto's altijd erg
  mooi om te zien vooral van de wandelingen.
  Niet alleen bij de Action is het hier een puinhoop, dat geldt voor veel winkels en
  dat ligt niet aan de winkeliers (enkele uitgezonderd).Ik snap werkelijk niet, dat
  velen zich gedragen of er geen Corona meer bestaat.Laten we toch tevreden zijn met
  hetgeen weer mogelijk is, zo slecht was het in Nederland niet geregeld vergeleken met
  veel andere landen.Wat mijzelf betreft, ik vond de afgelopen maanden best lekker
  rustig en duidelijk.
  Fijne week verder,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook wel lekker rustig de afgelopen maanden. Ik ga de agendaloze tijd nog heel erg missen.

   Verwijderen
 4. Ik geniet altijd van jouw foto's, je hebt er echt oog voor. En tja, Corona, het is verbazingwekkend hoeveel klanten ook bij ons in de winkel zich aan geen enkele maatregel meer houden, alsof Corona nu de wereld uit is. Toch begrijp ik het ook wel weer, want veel wordt versoepeld, en dat wekt de indruk dat er geen risico meer bestaat. En regels zijn ook wel vreemd hoor, de sanitairgebouwen op campings mogen weer open, de klantentoiletten in onze winkel niet. En er wordt de klanten gevraagd contactloos te betalen, met pinpas of telefoon, maar de klantenkaart scannen op diezelfde telefoon heeft nog geen nut, want er worden nog geen kortingsbonnen uitgegeven ivm Corona. Leg dat de klant dan maar weer uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een digitale spiegelreflexcamera maar gebruik die eigenlijk nooit meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vandaag vooor het eerst naar dochter en boodschappen gedaan in Maldegem, was best goed te doen overal. Alleen was ik ook van plan naar de Action te gaan maar er stond een file om het parkeerterrein op te komen, tja dan maar een andere keer, zo hard had ik niets nodig

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik snap er ook niks van hoe mensen zich gedragen. Die anderhalve meter is best goed te doen vind ik, maar velen doen het niet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gisteren waren we shoppen en het viel mij eigenlijk erg mee, maar dat waren wel de kledingwinkels. De markt was ruim opgesteld en er werd door de mensen netjes afstand gehouden. In Duitsland ging het ook goed en het gebruik maken van het mondkapje verliep ook prima.
  Ik vind het ook leuk om foto's te maken. Met mijn eenvoudige toestelletje lukt dat nog redelijk goed.
  Vervelend dat je zulke erge last van hoofdpijnen hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Met een foto-apparaat kijk je anders, en dat vind ik genieten bij de ander, want zelf heb ik eigenlijk maar een goedkoop spulletje en mijn smartphone. Beetje koud-water-vrees om er eentje te kopen? En er dan niet aan uit te kunnen?

  Hopelijk ben je snel terug beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja! Zo loop ik ook rond met mijn fototoestel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoewel jij mooiere foto’s maakt dan ik ze maak, ik wandel net als jij en zie ook veel meer dan mijn gezelschap ziet.
  Wat fijn dat je je ouders weer regelmatig ziet!
  Ik hoop dat je hoofdpijn helemaal weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Foto's maken is echt een vak apart, en je moet er geduld en feeling voor hebben denk ik...
  Klopt dat je anders gaat wandelen en kijken!

  BeantwoordenVerwijderen