intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 29 juni 2020

loodsverkoop

Tijdens het weekend reden wij door een dorp, waar we borden met het woord 'loodsverkoop' erop tegenkwamen. We besloten deze bordjes te volgen en om even een kijkje te nemen bij deze loodsverkoop. Vol enthousiasme stapten we naar binnen, maar mijn enthousiasme verdween al snel na het zien van de achterlijk hoge prijzen die ze voor al die oude meuk vroegen. Manlief had zijn leesbril niet mee en zei dat hij de prijzen niet kon lezen, waarop ik zei dat dit maar beter was ook. De verkopers wilden snel rijk worden. Of misschien wilden ze toch niet zo graag van hun oude spullen af?

Oude meuk kan erg leuk zijn (ons hele huis staat er mee vol) maar de prijzen moeten wel een beetje navenant zijn. In een kringloopwinkel kan ik me opperbest vermaken. In een antiekwinkel iets minder, maar dat heeft ook vaak met de prijzen te maken. Bovendien hecht ik niet zoveel waarde aan antiek en daarom is het ook niet echt aan mij besteed. 

Goed, wij liepen dus een rondje door die loods. Oude spullen, hoge prijzen. En we hadden al bedacht dat dit niks voor ons was, toen ik een klein wandrekje zag staan. Voor een paar euro. Dus dat viel nog reuze mee en ik besloot om het te kopen. 

In eerste instantie wilde ik het rekje beitsen en er iets mee in de tuin doen, maar eigenlijk vond ik dat best wel zonde. "Zet het in de keuken op de vensterbank," zei manlief en dat leek mij ook een beter idee. Uit mijn eigen bloempottenvoorraad diepte ik zeven kleine bloempotjes op en nu heb ik alleen nog cactussen en vetplantjes nodig om ze te vullen, maar dat komt nog wel.


Mocht ik het rekje ooit beu zijn binnen dan zet ik het alsnog buiten, zoals op de foto. Daar misstaat het eigenlijk ook niet...


8 opmerkingen:

  1. leuke dingen hoor, of je gelijk hebt,
    dat vind ik tof

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb niks met oude spullen, curiosa, antiek of rommelmarkten en dergelijke maar dat wandrekje is wel heel mooi. En actueel want ik zag er pas nog zo eentje staan in een meubelzaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat vind ik ook superleuk. Met die verschillende gekleurde potjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dat je toch nog iets moois en betaalbaars gevonden hebt. Laat je het nog een keer zien zodra het gevuld is met plantjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een geluk dat je zo'n rekje tegen kwam. Volgens mij zijn ze heel gewild!
    Ja, die prijzen... mensen geven het er blijkbaar voor. Het is ook maar hoe graag je het hebben wil..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk, zo’n grappig rekje voor een klein prijsje. Mooi geheel met de gekleurde potjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Toch nog een leuke vondst zeg! Het staat erg leuk met die fleurige bloempotten erop.

    BeantwoordenVerwijderen