intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 15 november 2019

goed en niet goed

De uitslagen van mijn bloed- en urineonderzoek waren binnen en ik heb geen diabetes en de cholesterolwaarde is perfect. Nou ja, geweldig dus! Aan mijn verhoogde bloeddruk wordt daarom voorlopig nog niks gedaan. Als het cholesterol te hoog geweest zou zijn, dan had er wel ingegrepen moeten worden. De waarde van de witte bloedcellen was niet goed, want veel te laag en daarvoor moest ik gisteren opnieuw bloed laten afnemen. Het komt door de medicijnen tegen de Ziekte van Crohn dat die waarde te laag is en misschien moet de dosering bijgesteld worden. Ik zal het nog wel horen.

In januari krijg ik een darmonderzoek. Vier jaar geleden ben ik geopereerd en toen is er twintig centimeter darm weggenomen en werd er een nieuwe aansluiting tussen mijn dunne en de dikke darm gemaakt. Een jaar later, nu dus drie jaar geleden kreeg ik een darmonderzoek en normaal gesproken wordt dit onderzoek om de vijf jaar gedaan, maar de arts doet het liever om de drie jaar. Ik vind het niet erg. Als er iets niet in orde mocht zijn dan is het fijner als het op tijd ontdekt wordt.

Ik moest gisteren om tien uur voor controle in het ziekenhuis bij de internist zijn en daarna had ik vanaf elf uur een afspraak op mijn werk. Ik had van tevoren bedacht dat ik tussen het ziekenhuis en mijn werk nog wel om boodschappen kon gaan (ik moest niet precies om elf uur op mijn werk zijn), maar door een te trage computer van de arts en het bloedprikken gelijk daarna liep het allemaal nogal uit. En daarnaast kwam ik verschillende bekenden in het ziekenhuis tegen, die ik al een tijd niet gezien had en die vroegen hoe het met me ging en waar ik even een praatje mee gemaakt heb. Uiteindelijk stond ik wél om elf uur op mijn werk en die boodschappen ben ik daarna dan maar wezen doen.

Ik zit niet zo heel erg lekker in mijn vel en ik weet niet hoe het komt. Sinds vier weken gebruik ik nieuwe medicijnen en die zorgen misschien wel voor bijwerkingen. En momenteel is het emotioneel een moeilijke tijd en dat is ieder jaar wel zo, maar ik blijf er nu een beetje in hangen, lijkt het wel. Ik wacht het allemaal nog heel even af, maar als het de komende weken niet betert ga ik maar naar de huisarts toe.

Hierbij wil ik je alvast een fijn weekend wensen.


12 opmerkingen:

  1. Zelf heb ik Colitis Ulcerosa en weet hoe energieslurpend dat kan zijn. Plus emotionele periodes, tja....sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. In het voor- en het najaar heb ik meestal wel meer last dan in de winter en de zomer. Ik heb weleens gehoord dat het met temperatuurverandering en met ander soort eten te maken kan hebben. Of het waar is, weet ik niet.

      Verwijderen
  2. Lastig als je ook niet goed weet waardoor het komt. Die medicatie kan ik me goed voorstellen als deel van de boosdoener. Wel gezellig dat je bekenden tegenkwam in het ziekenhuis!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat het wel eens combinatie van een aantal factoren is, maar een reactie op de nieuwe medicijnen lijkt me heel goed mogelijk.

      Verwijderen
  3. ja dat begrijp ik goed dat je niet lekker in je vel zit,
    het is ook niet mals wat je allemaal meemaakt,
    ik hoop voor jou dat het tij snel mag keren en je weer over de kerk heen kunt springen, in ieder geval om het muurtje ... lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Die kerk is misschien nog wel hoog, maar aan dat muurtje ga ik werken.

      Verwijderen
  4. Je lichaam en geest hebben tijd nodig om aan een ander medicijn te wennen en als dat net in een extra verdrietige periode valt, wordt het nog zwaarder! Sterkte ermee, mevrouw W. ❤️
    Ik hoop dat jullie in het weekeinde weer een leuke wandeling gaan maken: ik weet, uit eigen ervaring, dat het goed is voor lichaam en geest!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Ja, even uitwaaien kan zeker geen kwaad. Morgen gaan we naar een verjaardag, dus het zal wel zondag worden.

      Verwijderen
  5. Goed en niet goed: tja, wat kan ik zeggen. Aan de ene kant fijn aan de andere kant balen. Chronisch ziek zijn is niet tof. Sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      En hoe ouder ik word, hoe meer klachten ik begin te krijgen. En nu maar hopen dat er straks niks uit dat darmonderzoek komt, want darmen zijn lang maar er kunnen niet eindeloos stukken van verwijderd worden.

      Verwijderen
  6. Toevallig ging ik ook donderdag bloedprikken. Op verzoek van de huisarts voor nier- en leverfuncties. Op mijn verzoek ook de bloedcellen en plaatjes, omdat ik alweer even niet meer onder behandeling ben van de hematoloog. Eind van de middag liep ik in een winkel toen ik door de huisarts gebeld werd. Zowel mijn bloedplaatjes als mijn witte bloedcellen zaten onder de ondergrens. Dus over twee weken ga ik nog maar eens...

    Heel vervelend dat je niet zo lekker in je vel zit. Maar ook wel begrijpelijk. Misschien kun je je er aan overgeven en wachten tot het over gaat? Scheelt mij altijd wel in mijn energie als ik er zo tegenaan kan kijken (dat lukt natuurlijk de ene keer beter dan de andere.)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor jou is het dus ook weer even afwachten.
      Ik kan me er ook wel aan overgeven, want mijn huishouden versloft op het ogenblik een beetje. Ik zit momenteel meer te lezen dan dat ik andere dingen doe als ik thuis ben. Ik ga wel gewoon werken en handel braaf mijn afspraken af, maar meer dan dat doe ik eigenlijk niet. Maar dat komt wel weer. Op een gegeven moment zal de energie wel weer terug komen en raak ik wel weer gemotiveerd om andere dingen te gaan doen. Maar eerlijk gezegd heb ik het nu wel erger dan andere keren en daarom denk ik ook dat het een combinatie van een aantal dingen is.

      Verwijderen