intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 16 november 2019

vroeg

Een tijdje geleden waren we op zoek naar een bestemming voor de familievakantie van komend voorjaar. Het werd uiteindelijk Boedapest (Hongarije), maar een schoonzus had in het begin van onze zoektocht Sicilië als eventuele bestemming genoemd. Sicilië werd het dus niet, maar onze belangstelling voor dit eiland was wel gewekt en hoe meer we erover lazen des te enthousiaster we werden. En daarom besloten manlief en ik dat dit onze zomervakantie van 2020 zou gaan worden.

Sicilië ligt helemaal in het zuiden van Italië en daarom leek het ons beter dat we begin juni al gaan, dan is het tenminste nog niet zo warm als in juli en augustus. Natuurlijk is er niets zo onvoorspelbaar als het weer, maar het leek ons in elk geval wel slimmer.

De zoektocht naar een geschikt appartement viel deze keer niet mee. Wij hebben altijd wel een paar eisen: we willen een eigen keuken en een eigen badkamer, een gewoon bed en geen slaapbank, een balkon of terras en parkeergelegenheid. Wat we ook wel fijn vinden is een eigen entree tot het appartement, maar dat hoeft niet per se. En we willen kunnen annuleren. Wij zijn geen mensen voor op hotel of voor een B&B, dus daar hoefden we al niet naar te kijken.

We waren al een paar weekjes op het www aan het rondneuzen en we kwamen tot de ontdekking dat sommige appartementen, die wij ook leuk vonden, in tussentijd al door anderen gereserveerd werden. We hebben daarom een beetje haast gemaakt en nog nooit eerder boekten wij zo vroeg al onze zomervakantie. De vlucht en een appartement zijn geboekt en als zoonlief mee wil dan kan dat ook nog want het is een appartement voor vier personen.

Ziezo, ik ben blij dat dit geregeld is.
Ik heb schoonzus bedankt voor haar inspiratie, want door haar hoefden we deze keer niet lang over een vakantiebestemming na te denken.





4 opmerkingen:

  1. Sicilië is een heerlijk eiland. Je had geen betere keuze kunnen maken! Mijn zus woont er ongeveer zes maanden per jaar.
    In welke plaats verblijf je? Ik hoop dat je ook wat gaat rondkijken, want er is zoveel te zien. Prachtige barokstadjes, Griekse tempels, de sublieme mozaïeken in de Villa Romana del Casale, mooie stranden, gezellige stadjes, ... Oh, ik wil ook terug!
    Alvast heel veel voorpret gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      We zitten in de buurt van Giarre, aan de voet van de Etna. We landen op het vliegveld van Catania. Wij zijn ook wel een beetje van de kunst en de cultuur, dus met dat rondkijken komt het wel goed.

      Verwijderen
  2. Het wordt vast een mooie vakantie. Mijn ouders zijn er geweest en waren erg enthousiast.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te lezen! Wat ik er nu van op internet heb gezien vind ik al zo mooi en ik ben echt benieuwd hoe het in het echt is.

      Verwijderen