intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 29-01-2019) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 1 oktober 2018

dromen zijn bedrog

Dromen? Nee, dromen doe ik zelden. Althans, ik droom misschien wel, maar als ik 's morgens wakker word, heb ik nooit het idee dat ik gedroomd heb. Maar ik slaap slecht, erg onrustig en ik kan me toch wel voorstellen dat dit komt doordat ik droom.

Weet je wanneer ik soms wel een droom onthoud? Dat is als ik overdag even een uurtje slaap. Dan wil het nog weleens gebeuren dat ik weet wat ik gedroomd heb en liever heb ik dat niet.

In de weken na het overlijden van Jus, was ik erg moe. Rouwen vreet energie en ik sliep 's nachts bijna niet. Iedere middag lag ik in mijn bed en dan droomde ik soms dat Jus nog leefde en dat het een misverstand was en wat was ik blij dat hij er nog was. Echt huilend van blijdschap werd ik wakker, om me vervolgens te realiseren dat het slechts een droom geweest was, waardoor ik nog meer moest huilen.

In het begin had ik regelmatige van dit soort dromen en nu maar heel af en toe nog. En helaas was het gisteren weer eens zover en droomde ik weer dat het een misverstand was, dat Jus niet dood was en dat hij opeens voor mijn neus stond en dat hij net zo blij was als ik...

De rest van de dag ben ik uit mijn doen geweest.

Was het maar een misverstand!

Maar we weten wel beter.
Jus komt nooit meer terug.

7 opmerkingen:

 1. Het geeft weer dat Jus een deel van je is en blijft. Wel onthutsend bij het wakker worden, maar ook verwerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja.heel herkenbaar.omze dochter overleed een paar jaar geleden.ze was net 26,geworden.
  Af en toe droom ik ook over haar,vaak is ze dan nog heel jong en heel blij,en dan word ik ook heel blij wakker...maar meteen komt het realiseren dat het verleden tijd is,en dat gevoel van verdriet over wat er was ,maar niet meer is...neem je dan id weer een hele dag mee,
  Ik herken heel veel in je blog.wens je veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook veel van dat soort dromen gehad en werd er ook zo verdrietig van.Op een gegeven moment had ik bedacht om,als ik weer die droom had er dan maar van te genieten.Hem even in mijn armen te nemen en me goed voelen.Ook al wist ik beter.Het is me gelukt om toch echt blij te zijn dat hij even bij me was.Misschien heel raar maar voor mij werkte het wel.Mijn dromen om te buigen naar een goed moment.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit vind ik heel bijzonder, mooi dat je het hier schrijft, wellicht dat dit anderen kan helpen.

   Verwijderen
 4. Bedankt voor de reacties. Ik vind het fijn om te lezen dat anderen ook van dit soort dromen hebben. En dat het er dus bij hoort en dat je er ook zelf iets mee kunt doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi antwoord van Marie-Jette. Daar ben ik stil van. Hoop dat je er iets mee kan mevrouw W.
  Vooral het wakker worden uit zo'n droom lijkt me rot.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi opgeschreven. Jus blijft altijd een deel van je. En vaak droom je waar je gedachten zijn.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen