intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 30 september 2018

eind september



September zit er bijna op.
Vergeleken met voorgaande maanden, was dit voor mij een rustige maand.
Ik had weinig afspraken.
Ik heb minder gedaan dan anders.
En dat moet, want eerder dan voorheen raak ik nu heel snel overprikkeld.
De moeheid overheerst.

Vanmorgen kwam het bericht dat een neefje en zijn vriendin uit elkaar gaan. Jammer, want het was een leuk stel. Via de familiegroepsapp bedankte ze ons allen dat ze deel had mogen uitmaken van de familie. Dat vond ik erg lief.

Twee maanden geleden kregen we ook al zo'n bericht: een nichtje en haar vrouw gaan scheiden. En dat gaat er allemaal iets minder aangenaam aan toe. Nichtje heeft aangifte bij de politie moeten doen, vanwege huiselijk geweld. 

Vandaag is het nationale broer en zus dag. Een dag waar wij nooit aan meededen. En een dag die sinds vorig jaar toch een behoorlijke lading gekregen heeft. Onze oudste zal deze dag nooit kunnen vieren, want zijn broer is er niet meer. Hij kan hem herdenken, maar dat zal hij vast iedere dag wel doen.

Wat is het vandaag trouwens weer heerlijk weer! Ik ga zo nog even een beetje in de tuin werken. Nog even profiteren van het zonnetje.

Fijne zondag!

3 opmerkingen:

  1. Goed dat dit een rustige maand voor je was .Zo lief en dat bericht van dat meisje aan jullie ,het laat zien dat het een respectvol iemand is .Verdrietig al die mensen die uit elkaar gaan .Voor mij geld broer en zus dag ook niet ,een zus heb ik niet en mijn enige broer is 24 jaar geleden overleden en een gemis wat blijft .Wat wel blijft is het genieten van het mooie herfst weer wat we nu hebben ,het zijn gelukkig deze kleine dingen waar we van kunnen en mogen genieten .
    Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die broer en zus dag komt bij mij altijd wel binnen, ik heb geen broer en geen zus en nu mijn ouders er ook niet meer zijn, mis ik een bloedband. Zo'n dag is dan altijd confronterend. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En dat vind ik nou zo erg voor onze zoon: later zal hij alleen overblijven, zonder zijn ouders en (belangrijker nog) zonder zijn broer.

      Verwijderen