intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 11 januari 2021

kerstversieringen eruit, tulpen erin

Vraag van de dag: als je de waarheid niet kent kun je dan liegen? 

Waarom zou ik liegen? Het is veel makkelijker en bovenal eerlijker om te zeggen dat ik iets niet weet. 

🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺


Gisteren heb ik eindelijk de kerstversieringen opgeruimd. Veel werk was dat niet, want zoveel hing/stond er niet. 


Bij de supermarkt nam ik een bosje tulpen mee. We zijn op pad naar het voorjaar en voor mij hoort daar af en toe een bosje tulpen bij.


🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

Ik ging gisteren weer een uurtje naar mijn moeder toe. Door alle maatregelen waren er na de feestdagen geen nieuwe besmettingen in het verpleeghuis bijgekomen en daardoor mag het bezoek door blijven gaan. Van tevoren moet je daar een afspraak voor maken en je mag een uurtje in beschermende kleding op bezoek komen. Er mag ook maar één persoon langskomen en dat moet steeds dezelfde zijn. Het is nu beter geregeld dan vorig voorjaar: toen mocht er drie maanden lang niemand in de zorginstellingen op bezoek komen. Nu is het beperkt, maar dat is beter dan niets. 

Het gaat wel redelijk goed met mijn moeder. Deze week is het vijf maanden geleden dat mijn vader overleden is en we praten vaak over hem. Mijn moeder heeft spijt dat ze in al die jaren dat ze samen geweest zijn, sommige dingen nooit aan hem gevraagd heeft. Bijvoorbeeld waar hij precies geëvacueerd heeft gezeten in de oorlog. En hoe het daar was. Mijn ouders hebben altijd veel over de oorlog verteld, maar blijkbaar kwam toch niet alles ter sprake. Of wilden en konden ze er niet over praten, wat misschien wel aannemelijker is. 

Toen mijn vader nog leefde, kwam mijn moeder altijd weinig aan het woord. Mijn vader praatte veel en zij kwam daar eigenlijk niet bovenuit. Nu is het haar beurt om te praten en dat doet ze gelukkig ook. Een uurtje is daarom ook zo voorbij. 

🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺

Het weekend zit er weer op en ik ga een dagje werken. 
Fijne week!


6 opmerkingen:

 1. Sinds mijn vader overleden is, vertelt mijn moeder ook veel meer. Ook veel herinneringen, ze denkt veel aan vroeger.
  Voor mij is de tijd nà de kerst echt tulpen tijd. Ik haal graag een bos( of twee) op de weekmarkt. Zo vrolijk, steeds weer een andere kleur - gewoon feest in een vaas....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je de waarheid niet kent, kun je inderdaad niet liegen. En daarbij: wat is de waarheid? ;-)

  Ik herken mijn schoonouders in jouw ouders: een man die praat en praat en praat en een vrouw die stillekes is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn ouders hebben altijd verhalen verteld over hun ervaringen in de oorlog, maar altijd dezelfde verhalen. Pas veel later ga je dan praktisch denken, "ja maar, hoe zat dan dit of dat?", maar die vragen kun je dan niet meer stellen.
  Heerlijk, tulpen in huis, ik ga ze ook zeker meenemen als ik later deze week boodschappen ga doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op je vraag kan ik geen duidelijk antwoord geven, kan er niks mee

  Met mijn ouders heb ik gelukkig wel veel gepraat ook over de oorlog. Zij waren bij de schietpartij op de Dam destijds en vlakbij mijn moeders huis is een vliegtuig neergestort. Ze was altijd een beetje bang voor harde geluiden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je je moeder nu gewoon kunt bezoeken, en dat ze haar verhaal aan je kwijt kan. De tulpen vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hopelijk krijgt je moeder snel het vaccin en wordt meer bezoek weer toegelaten. Hier zijn ze volop bezig in de verzorgingstehuizen.
  Veel praten en je voelen uitdrukken, eigenlijk heel belangrijk tijdens leven. Maar dit wordt vaak vergeten in de drukte van de dag.
  Ik moet dringend ook de kerstspullen verwijderen, maar ik vind de lichtjesdagen zo leuk....

  BeantwoordenVerwijderen