intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 17 oktober 2020

snoeien

 Zaterdag en geen wind dus dan maar lekker in de tuin gaan werken, zonder gelijk uit mijn fatsoen te waaien. Ik moest nog steeds een struikje planten dat ik een paar weken geleden gekocht had, maar daarvoor moest ik eerst de grond een beetje 'ontginnen', oftewel het onkruid verwijderen. Nadat het struikje in de grond zat ben ik elders in de tuin gaan snoeien. Er moest een boom gefatsoeneerd worden omdat hij teveel andere planten overwoekerde. Ook wilde ik graag takken, die bij de buurman over het land hingen, snoeien. Zover ben ik echter niet meer geraakt want het ging regenen. Misschien morgen. 

Nu het herfst is en de bomen kaal worden, is het makkelijk om te snoeien. Ik kan overal makkelijk bij doordat er niet veel bladeren meer in de weg zitten. 

Libelle in de regen

Bij twee verschillende buren werd er ook gesnoeid, maar dan wel met de kettingzaag. Ik kon het vandaag nog met spierkracht aan, voor het zwaardere werk schakel ik later wel een keertje man- en zoonlief in. 

Ik wil je nog een fijne zaterdag en alvast een mooie zondag wensen!


4 opmerkingen:

 1. Regen? Hier is het een zonovergoten dag, heerlijk zacht weer, windstil, een dag om door een ringetje te halen. Hopelijk is het morgen bij jullie beter weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rond twee uur begon het hier te regenen. Niet hard, maar wel hard genoeg om mijn spullen maar op te ruimen en naar binnen te gaan.

   Verwijderen
 2. Binnenkort moet er ook heel wat werk in de achtertuin verzet worden. Maar eerst moet de kamer klaar, er is behangen en over 12 dagen komt de vloerbedekking.

  We hebben een veel te grote vijg die wordt heel erg teruggesnoeid en de hortensia gaaat weg. De vorm is lelijk en ik hou eigenlijk niet van die bloemen, te rommelig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto!

  Ik heb vorige week samen met mijn oudste de heg aangepakt (ik kan het niet meer door de reuma) en hij vond het niet erg om uit te proberen hoe zo'n elektrische heggenschaar (van opa) werkte. Hier ook niet helemaal afgemaakt omdat het begon te regenen (een beetje linke soep met elektrisch gereedschap).

  BeantwoordenVerwijderen