intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 29-01-2019) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 10 oktober 2018

update

Na een heleboel rustige weken, heb ik nu opeens een hele drukke week. Een week met heel veel afspraken. Iedere dag moet ik wel ergens heen, of naar meerdere afspraken. En eigenlijk waren er nog meer mensen die deze week met me wilden afspreken, maar dat wilde ik niet. Genoeg is genoeg. Ik zei al tegen manlief dat ik opeens wel heel erg populair ben :-) 

Voor het eerst sinds ik met een burn-out thuis zit, had ik met een collega uit mijn eigen team afgesproken. Eerder was ik daar nog niet aan toe. En als ik dan weer al die verhalen hoor over wat er allemaal op het werk misgaat... dan sterkt dat toch mijn gevoel dat ik uit dat team weg moet. Er verandert niks. Ik moet veranderen. En dat wist ik eigenlijk al. Daar was ik weken geleden al uit.

Maar ja, wat dan hè? Eerst moet het beter met me gaan en gelukkig gaat het ook wel de goede kant op. De psycholoog vroeg waar ik dat aan merkte en wat ik vooral merk is dat ik weer zin in dingen begin te krijgen. Ik ben gelukkig ook alweer ietsje vrolijker. Niet constant, maar ik zie het allemaal toch iets minder somber in. En er zijn natuurlijk ook nog genoeg dagen dat ik me rot voel, maar dat is niet iedere dag meer. De dagen dat ik alleen maar naar flauwekul op de televisie keek, liggen alweer eventjes achter me. Overdag gaat de televisie zelfs niet meer aan.

Waar ik wel heel erg slecht tegen kan is drukte om me heen. Als er veel mensen door elkaar praten, dan krijg ik daar last van in mijn hoofd. En dat is iets wat ik vroeger nooit had. Teveel prikkels kan ik nog niet aan. De afspraken die ik deze week heb, zijn voornamelijk met één persoon tegelijk. Alleen vrijdag en zaterdag worden lastige dagen, die dagen zullen drukker en omdat ik ook nog naar een begrafenis moet, emotioneler zijn.

Vanmorgen zei een kennis tegen me dat ik wel iemand ben om in de toeristenbranche te werken. Daar zou ik zelf nou nooit opgekomen zijn. Grappig dat iemand een ander beeld van mij heeft dan ik zelf heb. De toeristenbranche zal het waarschijnlijk niet worden, want ik heb nou niet bepaald een talenknobbel en zeker hier in de buurt is dat wel een vereiste, maar ze heeft me wel iets gegeven om over na te denken. Wie weet komen er nog meer mensen met goede ideeën op mijn pad.

Deze week heb ik het dus druk. Volgende week is het weer een heel andere week, want dan heeft manlief vakantie. In die week heb ik niets met anderen afgesproken en ik ga ook niet naar naailes. Dat is een week voor ons tweetjes. Plannen hebben we niet, maar dat hoeft ook niet. We zullen ons daarom wel vermaken.

Maar eerst moet ik deze week nog heelhuids door zien te komen. Maar daar heb ik wel vertrouwen in.

3 opmerkingen:

 1. Fijn dat je je weer wat beter voelt, en dat je zo goed herkend waar je grenzen liggen. Sterkte vrijdag en zaterdag, zullen lastige dagen worden, maar hopelijk helpt het vooruitzicht van volgende week met je man een hele week samen te zijn. De weersverwachting is nog altijd niet slecht, wie weet kunnen jullie nog wat wandelingen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zal erg moeilijk zijn om je grenzen aan te geven en te bewaken denk ik want dat is ook een leerproces. Dan voel je je wat beter, wil je meer en ja de mensen om je heen willen je vast ook weer zien . Pas goed op jezelf maar ik ben blij te lezen dat het beter gaat. lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, dat is ook moeilijk! Toch zeker als je daar nooit echt rekening mee moet hebben houden. Ik moet echt leren om niet gelijk te denken van dat doe ik wel even. Want dat gaat niet meer. Maar ook anderen moeten leren dat ik niet zomaar alles meer kan zoals voorheen, maar als ik het uitleg dan snappen ze het ook wel.

   Verwijderen