intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 29-01-2019) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 17 oktober 2018

een sfeervolle stad

Gisteren was een dag van klussen (manlief) en tuinieren (ik). Manlief is de slaapkamer van onze oudste wat aan het opknappen, want nu oudste op vakantie is kan dat makkelijk. Oudste maakt het trouwens goed. Hij is wel in Spanje met zijn auto langs de garage geweest voor een kleine reparatie, maar nu is alles weer in orde. Hij kan zaterdag veilig aan de terugreis beginnen. 

En ja, dat tuinieren... ik doe het niet graag. Maar we hebben een grote tuin, dus het moet wel. Ik ben gisteren voornamelijk met snoeien bezig geweest en dat vind ik nog één van de minst vervelende klussen. Het feit dat ik toch alweer zin heb in tuinieren, of om überhaupt iets te doen, is een teken dat het toch beter met me begint te gaan.

En vandaag gingen we weer op stap en manlief moest bedenken wat we zouden gaan doen. Het werd Mechelen in België. Het klinkt misschien ver, maar voor ons is dat net iets meer dan een uur rijden, dus dat valt mee. En daarnaast is manlief gewend om veel te rijden.

Om onze wandeling maar eens extra sportief te beginnen, stapten we de Sint-Romboutskathedraal binnen en beklommen we de toren:


De toren is 97 meter hoog en je hebt 538 treden nodig om helemaal boven te komen. Gelukkig kon het in etappes. 


Het uitzicht was wel mooi, maar even lekker over de rand kijken was er niet bij, een glazen wand belette dat en daarnaast keek je tegen zuilen aan.


En helaas hadden we over het mooiste deel van Mechelen de zon tegen en was het tevens niet helemaal helder:


In Mechelen is genoeg te zien. En we ontdekten dat veel mooie dingen achter poorten verscholen lagen. Gelukkig werd al dat moois in onze stadswandeling beschreven.
Er zijn veel monumentale panden in de stad.


En mooie straatjes.

 

 

 


Een hoedenwinkel. Is het niet geweldig? Je zou er zo naar binnen stappen en een hoedje passen.


Mechelen is een mooie stad. We hebben genoten van ons uitje en kunnen weer een stad van ons lijstje afstrepen. En de volgende wandeling? Dat is sowieso niet morgen en ik heb al gezegd, dat dit een korte wandeling gaat worden. 

Vandaag liepen we 10 km en beklommen we een toren van bijna 100 meter.

11 opmerkingen:

 1. Mechelen is echt een hele leuke stad. Er is de laatste 10 jaar heel veel vernieuwd en heraangelegd. Ik kom er ook graag.
  Volgende keer naar Leuven? Is ook leuk. Of Lier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Leuven zijn wij al geweest, maar in Lier niet. Bedankt voor de tip: ik heb Lier op ons wensenlijstje gezet.

   Verwijderen
 2. Hoeden vind ik zo leuk maar heb er nog nooit een gevonden die me staat.
  In Tholen is een kringloopwinkel die altijd veel hoeden heeft, biblebelt gemeente, daar pas ik wel eens iets.
  Ach ik heb ook nooit de gelegenheid er een te dragen, dus echt nodig heb ik er ook niet een.
  Als mijn buurvrouw ter kerke gaat is ze echt mooi gekleed, inlusief hoed natuurlijk,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik draag vaak een pet als ik ga wandelen, om mijn hoofdhuid te beschermen en in de winter een muts. Maar eigenlijk nooit een hoed, terwijl ik ze wel heel erg leuk vind. Hier zien we de oudgereformeerden ook wel op zondag met hoedjes op naar de kerk gaan. En ze zien er inderdaad altijd heel erg netjes uit.

   Zaterdag in de Biesbosch ontmoetten we een vrouw die een hele mooie zonnehoed droeg. Dat lijkt me ook wel wat, dan zijn gelijk ook je oren tegen de zon beschermd.

   Verwijderen
 3. Enig die hoedjes. Maar vrijwel nooit gelegenheid om ze te dragen, behalve een bruiloft. Mijn Oma had prachtige hoeden en ook echt zo'n hoedenhoofd. Elke zondag een hoed op naar de kerk. Niet omdat het van het geloof moest, maar voor de sjeuigheid en hoorde bij haar 'stand'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig, mijn oma droeg ook hoeden. Als ik soms nog foto's van uitstapjes van vroeger zie, van toen ik bijvoorbeeld nog klein was, dan draagt ze vaak een hoed. Mijn oma werd in 1901 geboren. Ik denk dat voor die generatie het dragen van een hoed nog heel gewoon was.

   Verwijderen
 4. Je had wel langs mogen komen voor een kop koffie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor de goede en zeer nuttige informatie. Het is heel interessant, ik hou van alle dingen die je deelt en zie je prachtige creatie.
  เว็บท่องเที่ยว

  BeantwoordenVerwijderen