intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 29-01-2019) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 9 september 2018

herriehond


Dit is één van onze honden.
Mooi is hij hè?
Wij hebben 2 honden en het zijn beiden honden die door anderen opgevoed zijn.
Tweedehands honden dus.
Hun vorige baasjes konden ze niet houden.
Van deze hond weten we dat hij teveel alleen thuis was.
Hij wordt door echt van alles getriggerd: door geluiden en alles wat langs rijdt of loopt.
Naar echt alles moet geblaft worden.
Vandaar ook dat hij de titel herriehond van ons gekregen heeft.
Herrie de Herdershond.
Het is trouwens een schat van een beest.
Blaffende honden bijten niet en dat geldt zeker voor onze herdershond.
Als er een inbreker komt zou hij hem nog helpen met binnen te komen.
Dat geldt trouwens niet voor onze andere hond.
Het zou zomaar eens kunnen dat die wel bijt
als er zomaar een onbekende binnenstapt. 
Maar herriehond niet.
Die vindt iedereen leuk. 

8 opmerkingen:

 1. Herriehond of niet, hij heeft in ieder geval een schattige kop. Jammer hè, dat hij in z'n vorige thuis zo veel alleen gelaten werd en daardoor misschien wel zo blafferig geworden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie ogen! En een heerlijke naam. Als hij klaagt zeg je gewoon dat het Engels is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik zou echt wel zeer hard vloeken als er naast me een herriehond woont. (ik heb dat al gehad namelijk en dat was echt niet tof) . Zelf meer een kattenmens eigenlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons kan dat omdat we niet in een dorp of stad wonen. Als de hond binnen zit en blaft dan heeft niemand daar last van. Het blaffen is wel de reden dat zijn vorige baasje, die midden in een dorp woonde, aan ons gevraagd heeft of wij zijn hond wilden overnemen. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat het wonen naast een constant blaffende hond geen pretje is.

   Verwijderen
  2. Wat een lieve kop. En echt grappig die naam

   Verwijderen
 4. Wat een geweldig lieve kop, die Harry/Herrie van jullie!
  Had hij al een naam bij zijn vorige baas, die daarop leek? Of gebruiken jullie naar hemzelf zijn "oude" naam? Wij hebben jarenlang honden opgevangen, die op zoek waren naar een nieuw, warm nestje. Het is zo geweldig om te zien dat een hond "met een verleden" toch weer een liefdevol thuis vindt, hoe moeilijk het soms ook was om afscheid te nemen van de hond. Van onze 5 honden zijn er 3 die niet van pup af aan bij ons hebben gewoond, en van de 2 honden die we eerder hadden was er ook eentje "gedumpt". De andere 3 honden zijn/waren rashonden die vanaf dat ze een pup waren, bij ons hebben gewoond. En wij alle drie waren het er over eens: nooit meer een rashond-pup, maar liever een "afdankertje". De liefde die je van hun krijgt is zo speciaal. Helaas is onze persoonlijke situatie veranderd, waardoor er waarschijnlijk nooit meer een "nieuwe" hond zal komen, maar als ik ooit weer de mogelijkheid heb om honden op te vangen, zal ik dat zeker doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als we hem roepen noemen we hem bij zijn echte naam, die hij van zijn vorige baas kreeg. Maar als we het tegen elkaar over hem hebben, dan is het Herrie of herriehond. Onze andere hond noemen we scheethond :-) Dat zegt waarschijnlijk al genoeg over haar.

   Die andere hond komt uit het asiel en is een echte probleemhond: ze is niet goed gesocialiseerd, valt uit naar andere honden en is niet leuk tegen mensen die ze niet kent. Ik ben daar mee op de hondenschool geweest en later naar een hondentherapeut. Ik heb er veel geleerd en ook dat het voor ieders rust het beste is dat ze op het erf blijft. Wij gaan dus vrijwel nooit met de honden wandelen, Gelukkig hebben we een hele grote tuin waar ze zich voldoende kunnen uitleven. En alles wat over de weg passeert zorgt voor afleiding.

   Die herdershond is de eerste echte rashond die we hebben. Voor de rest waren het altijd vuilnisbakkenrassen die we hadden.

   Verwijderen