intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 12 december 2023

tweedehands kerst

Vrijdag konden we vanaf 16.00 uur in het gehuurde huisje in Domburg, maar om 10.00 uur werd ik al door schoonzus E opgehaald. Mijn andere schoonzus, schoonmoeder en nichtje zouden pas halverwege de middag naar Domburg afkomen. E en ik zijn eerst wezen 'kringlopen'. We bezochten de kringloopwinkels in Oost-Souburg, Middelburg (Ramsjburg), Serooskerke en Grijpskerke. E ging helemaal los, ik kocht niet zo heel erg veel. 

Gisteren heb ik eindelijk mijn kerstboompje gezet en de kerststerren voor de ramen gehangen, eerder was ik daar nog niet aan toe gekomen. Ik ben niet het soort mens dat ieder jaar een nieuwe kleur kerstballen koopt. Ik heb altijd gouden, zilveren, rode en roze ballen. Heel veel kerstballen heb ik al lang en zowel vorig jaar als dit jaar heb ik tweedehands ballen bijgekocht. Ook gewoon in dezelfde kleuren als ik al had. De kerstballen die ik wél nieuw kocht, waren om mee te fröbelen: klik! 

Mijn kerstboompje is tweedehands, evenals veel andere kerstversieringen. Alle lichtsnoertjes kocht ik ook bij de kringloop, soms gewoon nog nieuw in de verpakking. Je kan echt heel veel geld besparen door op zoek te gaan naar tweedehands kerstspullen.

Vrijdag kocht ik ook nog kerstballen bij de kringloop en verder een editie van Landleven uit 2022, een zeeppompje, een joggingbroek, een naaimandje en een kandelaar. 

En ik kocht een Burda uit 1992: 


De kleren die erin staan kunnen ook nu best wel:


Ik heb wel meer van die oude naaitijdschriften en alleen al om door te bladeren zijn ze leuk.

Gisteren was ik een dagje vrij om bij te komen van het weekend. Gelijk de dag na een familieweekend werken gaat me niet zo heel erg goed meer af en ik kan beter een dag thuisblijven en af en toe in mijn bed kruipen om bij te slapen. Vandaag heb ik de gemiste werkuren gewoon ingehaald.

13 opmerkingen:

  1. Ik mag pas volgende week de kerstboom binnenhalen, is het derde jaar dat we die hebben en is al flink gegroeid. Vorig jaar heb ik veel weggegeven aan versiering en dit jaar gaat er weer wat weg, een doos minder mag wel. Ik kocht bij de kringloop een setje takken met kleine lichtjes en een ander snoertje met witte lichtjes, veertjes en kraaltjes, ik had er al zo een maar die was vorig jaar beetje uitgedund. Eigenlijk zie ik tegen het gedoe op, maar als alles staat is het toch wel weer erg leuk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is wel altijd even een werkje. Ik heb het in twee etappes gedaan: er stonden al een paar kerstfrutsels en de rest heb ik eergisteren gedaan.

      Verwijderen
  2. Die kringlopen zijn favoriet bij mijn man.We hebben er al het één en ander op de kop getikt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En de prijzen zijn bij deze kringloopwinkels ook nog een beetje normaal. Ik ga ook regelmatig naar België naar kringloopwinkels, maar daar is het vaak toch net iets duurder allemaal.

      Verwijderen
  3. Ik hou van de kringloop maar voor kerstversieringen hoef ik er niet heen, gewoon omdat ik niet zoveel versier. Ik hou het simpel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het ook een paar jaar rustig aan gedaan met de kerstversieringen, maar sinds twee jaar zet ik toch weer meer neer.

      Verwijderen
  4. Vandaag was ik even naar Nobel, ik heb alleen maar hele oude kerstballen en wilde kijken of er daar nog waren. Ze waren er, maar vreselijk duur, €7,50 of €12,50 vind ik echt te gortig voor een vrij gewone bal of ander figuurtje. Ik heb alles van mijn moeder ge-erfd en ook wel dingen bijgekocht, ik ben daar ook heel zuinig op en geniet er erg van.
    In Goes was afgelopen weekend ook kerstmarkt in de grote kerk en een tent. Ik ging even binnen en weer heel snel naar buiten, wat een drukte en veel dingen, die naar mijn idee niet op een kerstmarkt thuis horen.
    Toen wij nog in Arnemuiden woonden ging ik vaak naar Veere, het blijft toch een prachtig stadje.
    Wat fijn, dat je schoonmoeder dit uitje nog kon meemaken, hopelijk mag ze nog een tijdje bij jullie blijven.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zijn nogal prijzen voor antieke kerstballen! Die ben ik toch wel al goedkoper tegengekomen. Jammer dat Nobel er dan weer zo veel geld voor vraagt.
      De kerstmarkt in Veere vond ik wel leuk. Veel kerstspullen en ook veel zelfgemaakte dingen.

      Verwijderen
  5. Ik heb vorig jaar al mijn kerstspullen weggeven. Alleen de lampjes heb ik bewaard. Nu ik overal kerstversiering zie hangen heb ik wel wat spijt dat alles weg is. Heb dan maar een klein boompje gekocht bij AH en daar wat lampjes in gehangen. Toch een beetje kerstsfeer in huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou hè ik kocht dit jaar plastic ballen bij de kringloop 14 voor 1 euro. Dat geeft ook zoveel voldoening als je ze zo kan scoren

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is toch geweldig! Ik heb ook veel plastic ballen, want met alle poezen en honden sneuvelen glazen ballen toch snel.

      Verwijderen
  7. Ik koop al heel lang niks meer voor de boom. Integendeel, ik heb e.e.a. naar de kringloop gebracht. En verder versieren doe ik heel beperkt en is mogelijk met dat wat ik heb.

    BeantwoordenVerwijderen