intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 11 januari 2020

museumkaart

Vorig jaar ontving ik van manlief voor mijn verjaardag de Museumkaart en daarmee bezocht ik het afgelopen jaar tien musea:


Het museum in Vlissingen moet je niet meerekenen, want daar kocht manlief de Museumkaart en daar ben ik vorig jaar niet geweest. Wij waren daar trouwens wel eerder: klik!

Gisteren stond er in de krant dat in 2019 door 1,4 miljoen Museumkaarthouders, 9,3 miljoen keer een museum bezocht was. Gemiddeld werd er per kaarthouder zes keer naar een museum gegaan.

Mijn streven was eigenlijk om iedere maand met mijn kaart een museum te bezoeken en dat is niet gelukt, maar met die tien keer kom ik toch aardig in de buurt. Ik bezocht trouwens ook nog twee tentoonstellingen waar de Museumkaart niet geldig was, dus die twaalf keer heb ik met of zonder kaart toch wel gehaald.

In december viel er een brief in de brievenbus met de vraag of ik mijn Museumkaart wilde verlengen. Ik gaf deze door aan manlief met de mededeling dat hij me deze weer wel voor mijn verjaardag cadeau mocht doen. Er zijn nog meer musea waar ik heen wil, zoals bijvoorbeeld die in onze eigen streek, want daar ben ik vorig jaar geeneens aan toegekomen. 

Volgens de app van Post.nl zal mijn nieuwe kaart vandaag bezorgd worden en kan ik tot eind januari 2021 bedenken wat ik allemaal wil gaan bekijken.



10 opmerkingen:

  1. Oh die MJKaart, wat een heerlijkheid. Ik hoop dat het altijd blijft/1

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik las dat de kaart al dertig jaar bestaat. Ik hop ook dat hij zal blijven.

      Verwijderen
  2. Mijn dochter en ik zijn ook fan. We hebben hem sinds april vorig jaar en hebben hem er wel uitgehaald. We zijn in museums geweest waar we anders niet zo gauw heen zouden gaan. Als je nu denkt het is toch niets voor mij heb je in ieder geval geen geld uitgegeven. En we doen nu soms meer dan een museum als we naar een stad wat verder weg gaan. Wij reizen met het ov met een kortingskaart maar dat blijft een duur grapje en als je dan ook nog voor een museum moet betalen is het al gauw niet te doen. Mijn vriend krijgt er dit jaar ook een van mij voor zijn verjaardag. Ans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat jullie er ook zoveel plezier aan beleven. Ik kwam anders niet zo vaak in een museum en die museumkaart is echt een stimulans om nu wel te gaan.

      Verwijderen
  3. Heerlijk, de museumjaarkaart.
    In de dichtstbijzijnde musea (Zwolle, Assen en Groningen) zijn elk jaar 2, soms meer tentoonstellingen. We gaan dan echt gericht voor de tentoonstelling. De laatste 2 weken Jeroen Krabbe (Zwolle) en Barbizon van het Noorden (Assen)
    In 2019 hebben we de kaart 17 keer gebruikt, dus zeker de moeite waard.
    In Appingedam zijn er bij Museum Möhlman ook geweldige tentoonstellingen. Het is een particulier museum, er miet entree betaald worden maar is altijd leuk om naar toe te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas zijn er bij ons in de buurt niet echt veel musea en vaak moet ik er een eind voor reizen. Toch heb ik het afgelopen jaar het aanschafbedrag er makkelijk uit weten te halen.

      Verwijderen
  4. leuk en gezellig, doro jullie museumbezoekers kom ik ook nog eens ergens :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vroeger keek ik op zaterdag altijd naar Koffietijd en dan bezocht Loretta iedere week een ander museum. Dat vond ik ook altijd zo leuk. Dan had ik ook het gevoel dat ik zo'n museum een beetje kende.

      Verwijderen
  5. Ik heb de kaart nu voor het tweede jaar, maar er is een beetje de klad gekomen in mijn museumbezoeken, dus of ik de kaart nogmaals verleng... Daar twijfel ik nog even over.
    Al is het wel handig, zo'n ding op zak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is wel de bedoeling dat je eruit haalt wat er in zit, vind ik. En als je maar een paar musea bezoekt, dan loont het niet en is het zonde van je geld.

      Verwijderen