intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 9 januari 2020

een ramp en bijpraten

Al enige tijd woeden in Australië enorme bosbranden. Dagelijks komen er beelden over slachtoffers, verbrandde dieren en getroffen gebieden, dorpen en steden langs op de nieuwssites. Het is een verschrikkelijke ramp en de beelden zijn aangrijpend. 

Ik heb familie in Australië wonen: een oom en tante in de buurt van Sydney en een nicht woont met haar man in een voorstad van hoofdstad Canberra. Gelukkig hebben ze (nog) geen last van het vuur, maar wel van de rook. Buiten moeten ze gezichtskapjes dragen. 

Met mijn nicht chat ik regelmatig en het is fijn dat we makkelijk contact met elkaar kunnen houden en zo op de hoogte kunnen blijven van elkaars wel en wee. We zouden ook kunnen Skypen, maar dat doen we nooit. Zij praat een klein beetje Nederlands en ik een klein beetje Engels en we communiceren beter met elkaar als we dat schriftelijk doen. 

Ik hoop voor heel Australië dat er snel een einde aan de bosbranden komt.

⬥⬥⬥⬥⬥⬥⬥⬥

Jaren geleden kwam ik regelmatig voor mijn werk bij een hoogbejaarde man die niet van hier kwam. Zijn familie en vrienden woonden elders in Nederland en eigenlijk was hij hier best wel eenzaam. Ik kwam meestal een uur of drie per week werken en tussendoor praatten we en dronken we een kopje koffie. Vier jaar lang kwam ik bij hem over de vloer en de laatste keer dat we elkaar zagen, bedankte hij me voor de goede zorgen en namen we afscheid van elkaar. Een paar dagen later is hij overleden.

Het is allemaal alweer een tijd terug, maar een vriendin van deze man komt nog steeds een paar keer per jaar naar Zeeland toe om tot rust te komen. Als ze hier is laat ze het altijd even weten zodat we iets af kunnen spreken en zodoende zat ik vanmiddag ergens met haar te lunchen. We hadden uitzicht op zee, het was gezellig en de lunch was goed. Het was zeker alweer een jaar geleden dat we elkaar gesproken hadden, want de vorige keren dat ze hier was had ik geen tijd of was ik zelf op vakantie.

Sommige mensen zie ik nooit meer als een cliënt overleden is, maar met deze vrouw is het contact gebleven. We hebben ook wel redelijk veel raakpunten en dat scheelt waarschijnlijk wel. Vandaag hebben we weer fijn kunnen bijpraten. Na de lunch en nog een kop koffie zeiden we elkaar gedag en als ze hier weer is zal ze het laten weten. En mocht ik eens bij haar in de buurt komen dan ben ik ook altijd welkom. Ik vind het leuk dat we elkaar nog regelmatig zien en spreken.

⬥⬥⬥⬥⬥⬥⬥⬥

Ik wil je een fijne avond en een fijne vrijdag wensen.


6 opmerkingen:

  1. Wat mooi dat contact, ze heeft je gewaardeerd

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het mooi dat je de eenzaamheid van deze meneer hebt kunnen verlichten, en dat het contact met die vrouw is gebleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat je nog contact hebt met deze mevrouw, ze heeft jouw zorg voor haar vriend erg gewaardeerd!
    Mijn beide kinderen wonen met hun gezinnen (ik heb drie kleinkinderen) in Australië. Je begrijpt dat ik de berichten nauwlettend in de gaten houd. Dagelijks spreken we elkaar en tot nu toe geen direct gevaar in hun omgeving. Ze hebben wel een dag met kapjes voor hun gezicht gelopen ivm luchtvervuiling door de rook van een brand 900 km verderop.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had al aan jou gedacht, omdat je weleens schrijft over je kinderen en kleinkinderen in Australië. Gisteren sprak ik mijn tante en ze had net weer met mijn oom (haar broer) in Australië gebeld. We hebben momenteel toch allemaal wat meer contact dan anders met down under.

      Verwijderen
  4. Bijzonder hoe sommige mensen in je leven blijven ook als de verbindende factor er niet meer is.
    Jij ook een fijne vrijdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, Australië verschrikkelijk gewoon. Er wonen ook een paar mensen die ik ken en gelukkig is met hen alles goed.

    Wat een mooi en fijn contact is dat.

    BeantwoordenVerwijderen