intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 4 juni 2019

avondwandeling

Manlief en ik gaan vrijwel ieder weekend een middag ergens wandelen en we waren van plan om dat afgelopen zondag ook te gaan doen, maar omdat man en zoon samen druk met klussen bezig waren en omdat het die dag best wel warm was, besloten we dat we deze week een keer op een avond zouden gaan wandelen. Wat het weer en wat onze agenda's betrof zou maandagavond, gisteren dus, eigenlijk de beste avond zijn en rond half negen 's avonds reden we daarom naar de kust toe, naar Breskens. Ik ga daar af en toe alleen wandelen en ik blijf het daar mooi vinden, er is ook altijd wel wat te zien.

De zon was al aan het ondergaan toen we bij het strand kwamen en niet veel later dook ze achter de wolken. Ik was nog net op tijd met het maken van deze foto:




Volgens Rijkswaterstaat is de Westerschelde één van de drukst bevaren wateren ter wereld. Ook gisteravond kwamen een aantal schepen langsvaren. 



Zicht op Vlissingen:


De vuurtoren van Breskens dateert uit 1868 en is van gietijzer. De toren is 28,4 meter hoog. 



Ik heb al vaker een foto van deze vuurtoren geplaatst, onder andere in een bericht over een wandeling in de sneeuw: klik!


Een aantal van bovenstaande foto's nam ik met mijn standaard lens van 16-50 mm en ik nam foto's met de 55-210 mm lens. Alle foto's zijn vanaf een statief gemaakt en ik heb verschillende camerastanden (A-P-M) gebruikt en wat 'gespeeld' met de ISO en de sluitertijden. Gelukkig kon manlief me af en toe helpen met de verschillende instellingen, want zelf zou ik al snel alles door elkaar halen en dat komt omdat ik nog niet veel ervaring heb met nachtfotografie. Toen we op het strand kwamen was het trouwens nog niet donker.

We hebben 6 km gewandeld.


12 opmerkingen:

  1. Mooi zeg! Het lijkt me ook weer een heel bijzondere sfeer hebben zo'n avondwandeling. Alles voelt dan toch anders dan overdag is mijn ervaring.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt en het is ook een stuk minder druk dan overdag. Er waren nog wel andere wandelaars, maar die kwamen denk ik ook voor de rust en om te genieten van de sfeer en de ondergaande zon.

      Verwijderen
  2. Mooie foto's en heerlijk lijkt me dat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Eigenlijk zouden we dit wel vaker kunnen doen, maar vaak komt het er gewoon niet van.

      Verwijderen
  3. Mooie foto’s, je woont ook in een prachtige provincie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een sfeer hebben die foto's... prachtig met die donkere luchten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik was een paar weken geleden in Scheveningen en zag daar de son pragtig in de see sakken. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi hè? Die combinatie met de zon en de zee, geeft het toch net iets extra's.

      Verwijderen
  6. Nergens een mooiere zonsondergang dan in Z. VL. Ik heb genoten van je foto's

    BeantwoordenVerwijderen