intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 25 januari 2019

wandelen door de sneeuw

Zal ik nou wel of zal ik nou niet gaan wandelen, dacht ik gisteren en na een tijd nadenken besloot ik toch dat ik naar buiten toe moest. Er lag sneeuw en ik ben niet echt een held om daar door te moeten lopen, ben altijd bang om te vallen, maar ik besloot om het toch te gaan doen. Ik reed naar de kust en parkeerde mijn auto naast een bijeen geschoven pak sneeuw en daarna schuifelde ik over een door voetstappen aangetrapt pad van sneeuw, met gladde stukken waar het na de dooi van de dag ervoor 's nachts weer opgevroren was.


In het begin had ik er alweer spijt van dat ik op stap gegaan was, maar gelukkig werd het pad een stuk verderop beter om te wandelen. Daar lag ook wel sneeuw, maar er zaten niet steeds van die ijzige gladde stukken tussen. Toch bleef het goed uitkijken waar ik liep.




Voor wie wil weten waar ik was: hierboven kijk je richting Breskens en hieronder zie je de vuurtoren van Breskens.



Ik heb een uur gewandeld. Mijn gemiddelde snelheid was 3,8 km per uur en normaal is mijn tempo rond de 5,3 km per uur. Dat scheelt dus wel, maar sneller wandelen ging echt niet. En dat hoefde ook niet, ik had de tijd. Het was wel fijn om toch even buiten te zijn en ik was best wel trots dat ik toch de moeite genomen heb om te gaan wandelen.

Daarna ging ik lunchen met mijn collega's en toen ik na afloop terug in mijn auto zat, was het aan het regenen. En weer verdween er een laagje sneeuw en de komende dagen wordt het warmer en zal het wel helemaal verdwijnen. jammer? Nee hoor. Ik vind een besneeuwde wereld mooi om te zien, maar meer dan dat ook niet.

8 opmerkingen:

  1. Tjee wat een verschil, bij ons ligt bijna niks meer. Goed dat je gegaan bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig gezicht, maar praktisch is het moeilijker om grip op gladde stukken te krijgen. Vooral als je bang bent om te vallen (hier ook) loopt dat nog moeilijker dan. Zag in Finland regelmatig mensen met van die Nordic Walking stokken. Wat daar prima past. En vrijwel iedereen heeft goede schoenen aan met veel grip.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik heb anti-slip ijzers onder mijn schoenen als ik met dit weer wandel: voelt toch wat veiliger.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kwam er gisteren op het schoongemaakte fietspad pas achter, hoe zwaar dat wandelen door de sneeuw nu eigenlijk is. Wandelen bleek een complete work out.
    Mooie foto's...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb ook gewoon hardgelopen. Dat ging eigenlijk prima, terwijl ik eerst dacht dat het niet zou kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben Woensdag even door de sneeuw gelopen en vind het heerlijk .Bang om te vallen ben ik niet als er sneeuw ligt maar fietsen durf ik pas als alles weg is.En wat een prachtige foto's heb je gemaakt,vooral die met de vuurtoren is super mooi
    Gr Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben vanmiddag nog 8 kilometer gaan wandelen. Als er sneeuw ligt loop ik het liefst op de nog 'maagdelijke' stukken. Dat loopt wel wat zwaarder, maar is in ieder geval niet glad.

    BeantwoordenVerwijderen