intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 29 juni 2018

Monschau

Al van kleins af maak ik graag foto's. Eén van mijn broers ook en die heeft zich daar steeds verder in weten te specialiseren. Door gebrek aan geld vroeger, is mij dat niet gelukt en bleef ik steken op foto's nemen met goedkope camera's. Ook niet erg hoor, want ook met een goedkope camera kun je mooie foto's maken. De camera die ik nu heb is wel een dure en die heb ik best alweer lang. Ik heb ooit al mijn verjaardaggeld bij elkaar gelegd en zelf ook nog een deel bijgelegd en heb toen deze camera kunnen kopen.

Toen ik 3 jaar geleden met mijn vorige weblog stopte, had ik niets meer om mijn foto's te kunnen delen. Ik zit dan wel op facebook, maar daar ga ik al die foto's niet constant laten zien. Facebook gebruik ik voor af en toe een berichtje en/of een foto. Maar... nu heb ik weer een weblog en dus ook weer de mogelijkheid om te laten zien waar ik ben en waar ik mee bezig ben. Hiephoi! Mocht het vervelen, scrol dan gewoon lekker door, want wat ik leuk vind hoeft een ander natuurlijk niet leuk te vinden.

We zijn nog steeds in Duitsland en we besloten naar Monschau te gaan. Monschau is een plaats in de vallei van de Roer, dicht tegen de Belgische grens aan. Toen we ernaartoe reden passeerden we steeds de Belgische en de Duits grens, maar goed dat de landeninfo op mijn gsm uitstaat anders had ik steeds sms'jes met 'welkom in België' en 'welkom in Duitsland' ontvangen. 

Monschau heeft een historisch stadscentrum en is erg toeristisch. Toen we er net waren zeiden we tegen elkaar dat we een WeZijnInVolendam-gevoel kregen door al die souvenirwinkels en de vele toeristen.


Er zijn heel veel winkeltjes met weet-ik-veel-wat: toeristische meuk, hoge prijzen. We zijn er niet binnen geweest. Het enige pand waar we binnen stapten was het VVV, maar die bleek dezelfde (gratis) folders te hebben als onze verhuurder heeft (klik). We hebben nog even staan twijfelen bij een wandelkaart van 10 €. We vinden het hier een mooi gebied, maar komen we hier ooit nog eens terug? Ik weet het niet en om dan een kaart aan te schaffen die we misschien nooit meer gebruiken is dan ook weer zonde van het geld! We kochten de kaart daarom niet.


Restaurantjes zijn er meer dan genoeg en wij vielen voor een ongezonde maaltijd bij de Belgische snackbar: friet met (Duitse) curryworst.



We klommen naar een punt waar we uitzicht over de stad hadden en later beklommen we de heuvel ertegenover.


Maar daarvoor moesten we eerst door het centrum heen.








Al die vakwerkhuizen en leistenen daken vind ik mooi. Alles is goed onderhouden in Monschau. De toiletten zijn gratis en de mensen zijn vriendelijk. Een aanrader? Ja best wel. 

Manlief wacht altijd geduldig mijn fotograferen af. Ik denk dat hij mijn 'even wachten hoor, even een foto maken' wel kan dromen. Eigenlijk zou ik het niet steeds moeten zeggen, want hij weet het toch wel. Nu op vakantie gebruik ik hoofdzakelijk de automatische stand van mijn camera. Ik heb een cursus gevolgd om beter te kunnen omgaan met al die knopjes en functies, maar ben er nog niet bedreven genoeg in. Ik maak nu ook wel foto's waarbij ik mijn camera handmatig instel, maat het merendeel is automatisch en dat is vooral om manlief niet alsmaar te moeten laten wachten. Niet dat hij klaagt, maar ik vind het zelf dan weer sneu voor hem.

Na Monschau reden we naar een meer in de buurt, waar we nog een stukje langs het water liepen.



Oh ja, we hadden het een dagje rustig aan willen doen, maar dat is ons weer niet gelukt! Wij zijn niet zo heel erg goed in rustig aandoen.

11 opmerkingen:

  1. Mooie omgeving en foto's. Ga je nog een vervolgcursus doen?

    Ik zet mijn camera meestal ook op automatisch, heb van het handmatig instellen nog niet zo veel verstand, zelfs niet na een beginnerscursus van een fotograaf. Ik zou er eigenlijk mee verder moeten gaan.
    Een andere reden voor mijn automatische stand is dat ik zonder leesbril het display van de camera niet kan lezen, al helemaal niet als de zon erop schijnt, dus dat bemoeilijkt het instellen. En met leesbril op wandelen vind ik vreselijk, dan is het net of ik steeds verkeerd stap.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk wel dat ik een vervolgcursus ga doen maar ik wil eerst de basistechnieken goed onder de knie krijgen.
      Dat van die leesbril herken ik. Ik heb nu +1 maar heb het idee dat ik sterker moet. Ook het display van mijn camera is lastig te zien als de zon schijnt. Dan roep ik gelijk al van 'deze foto is op de gok hoor' als ik het niet kan zien

      Verwijderen
  2. Toevallig waren we vorige maand in de Eifel en zijn op de terugweg door Monchau gereden. Wegens een parkeerprobleem niet uitgestapt. Ook mij bekroop het "Zaanse Schans-gevoel", maar nu blijkt dat we toch iets gemist hebben! De stad Aken vind ik erg mooi, we komen er steeds weer terug. Vooral de Dom vind ik bijzonder. Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk 😊 Wij gaan vandaag Aken bezoeken. Ik heb er zin in

      Verwijderen
  3. Gisteren was er een herhaling van de Van Rossums en die waren in Aken. Moest aan je denken en snap dat je die stad mooi vind. Maar dit is ook prachtig. Geniet er lekker van en wij dan ook weer door je foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die aflevering had ik inderdaad een tijd geleden al eens gezien. Ik mag daar graag naar kijken

      Verwijderen
  4. Nostalgie! En prachtige foto's! Het brengt mij weer terug naar mijn jeugd. Want ik ging op schoolreis op de middelbare school naar Monschau. En ik herken het. Zo leuk. Dit is echt genieten! Nog heel veel plezier.

    Liefs Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is leuk! Dat zijn van die schoolreisjes die je nooit vergeet

      Verwijderen
  5. Toevallig zijn wij in mei ook nog eens in Monschau geweest. Was erg lang geleden ... van de tijd toen mijn zus daar nog in de buurt woonde. Het stadje is altijd al erg toeristisch geweest, maar nu is het echt 'over the top'. Aken is inderdaad ook erg leuk. Daar woont mijn zus nu, dus we komen er best wel vaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nog wat vergeten ...
    Ik fotografeer ook erg graag. Heb me onlangs een hybride toestel gekocht omdat ik een spiegelreflex camera niet (meer) zie zitten maar toch meer wil kunnen dan point & shoot. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo tevreden met mijn nieuwe Nikon. Ik maak mooiere foto's met mijn smartphone. Zo'n zonde van het geld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb een systeemcamera, een Sony en daar heb ik voor gekozen omdat deze wel de functies en kwaliteiten van een spiegelreflexcamera heeft, maar niet zo groot is. Ik kan hem dus makkelijk in mijn tas stoppen.
      Jammer dat je camera je niet bevalt, het zijn toch vaak dure toestellen

      Verwijderen