intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 22 september 2024

statief

Gisteren deed ik even een rondje door de tuin met mijn smartphone om foto's van mijn bloemetjes te maken:


Ik kies bewust voor veel enkelvoudige bloemen in de tuin, die goed zijn voor bijen en andere insecten. Bij enkelvoudige bloemen kun je de meeldraden en stampers zien. Er bestaan ook dubbele bloemen, die eigenlijk alleen maar voor de sier gekweekt worden en die voor insecten waardeloos zijn omdat ze geen meeldraden en stampers bevatten. Ik heb wel dubbele, dus nutteloze bloemen zoals een pas aangeschafte bolcrysant, maar het overgrote deel is toch enkelvoudig.

En eindelijk komen mijn dahlia's in bloei! Het heeft lang geduurd. Mede door de naaktslakken die ze telkens maar weer opvraten.


En ook op de cosmea's heb ik lang moeten wachten, maar nu word ik toch op deze mooie bloemen getrakteerd:


De foto's van de dahlia en cosmea maakte ik wel met mijn camera. Helaas sneuvelde mijn grote statief: er brak een klemmetje om een pootje mee vast te zetten af. Manlief moet maar even kijken of het nog te repareren of te vervangen is, anders moet ik voor een ander statief kijken. 

Mijn grote statief gebruik ik voornamelijk om foto's in de tuin te maken. Voor onderweg heb ik een heel klein statiefje met een lengte van twaalf centimeter, dat ik nog tot zestien centimeter kan uitschuiven. Dat is een heel makkelijk dingetje, dat ik vaak gebruik als ik bloemetjes en paddenstoelen tijdens het wandelen wil fotograferen. 

8 opmerkingen:

  1. Mooie bloemetjes allemaal. We hebben heel veel goudsbloemen op het stuk in de tuin waar alles zijn gang mag gaan, en juffertjes in het groen.
    De witte hibiscus is bijna uitgebloeid, die vind ik altijd zo mooi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De juffertjes zijn hier alweer uitgezaaid. Dat belooft volgend jaar weer veel bloemen. Gisteren heb ik ook alvast inheemse zaden gezaaiid en zaailingen van wilde venkel en vingerhoedskruid verplant.

      Verwijderen
  2. Prachtige foto’s en wat bloeit er nog veel in jullie tuin!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er staat inderdaad nog heel veel in bloei. Gisteren reed ik langs een akker waar een bloemenrand ingezaaid was, daar stonden veel witte cosmea's. Ook heel erg mooi.

      Verwijderen
  3. Je brengt me op een idee. Misschien dat statief toch maar weer uit het stof halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi,je bloemen. Ik kan ook genieten van het gezoem van de bijen,als ze langskomen

    BeantwoordenVerwijderen