intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 24 augustus 2024

vlieg met me mee naar de regenboog

(klik op de foto om te vergroten)

Als ik een spin tegengekomen was, dan had ik best wel een liedje voor het beestje willen zingen, hoor 🕷🕸

Bovenstaand versje kwamen we in Natuurgebied Braakman-Zuid tegen, oftewel Braakmanbos-Zuid.

(Bron: Google Maps)

Het is geen groot bos, maar zigzaggend over bospaadjes wisten we toch nog een wandeling van acht kilometer te maken.



Neem maar plaats:


Deze zwam had een mooie opvallende oranje kleur:


We komen ieder jaar wel een keer in het Braakmanbos. Het is dichtbij en het is er ook mooi. We zagen deze keer zelfs een ree. Maar er is nog een andere reden waarom we er heengaan en dat is omdat in 2011 onze kinderen hier meegeholpen hebben met de aanplant van het Regenboogbos. Ik zal er vast wel al eens eerder overgeschreven hebben en waarschijnlijk zal het nu ook niet de laatste keer zijn dat ik erover schrijf.


 Onze kinderen waren lid van een natuurvereniging en samen met kinderen die een ziekte of handicap hadden of iets traumatisch meegemaakt hadden, plantten zij bomen. Op zich was dat al iets bijzonders en iets om nooit te vergeten, maar sinds onze jongste zoon overleden is, is het voor ons ook een herdenkingsplek geworden. Hij leeft niet meer, maar het bos blijft groeien en geeft ook leven.

🌈 🌈 🌈 🌈 🌈

Toen we thuis waren van de wandeling, zei onze oudste zoon dat hij naar Ikea wilde. Hij kon wel wat hulp gebruiken en manlief en ik gingen mee. Hij vond wat hij zocht, we aten nog iets en het was al 20.00 uur geweest toen we naar huis reden. En noem het toeval of niet, maar onderweg zagen we verschillende regenbogen. Ik heb geprobeerd om van een stukje regenboog een foto te nemen, wat met een snelheid van honderd kilometer uit een rijdende auto niet meeviel. 


En na een dag die toch een beetje in het teken van regenbogen stond, kon ik niet anders dan aan dit liedje van Paul de Leeuw denken:

Vlieg met me mee naar de regenboog-rainbow, ik denk alleen aan jou.

Vlieg met me mee naar de regenboog-rainbow, ik hou alleen van jou.

💖💖💖


18 opmerkingen:

  1. Een heel mooi initiatief waar jullie zonen deel van uitmaakten! Ik begrijp dat je er nu graag terugkeert en troost zoekt en vindt.
    Een mooie regenboog, speciale kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Inderdaad. Aan de andere kant van de weg is Braakman-Noord en ook daar kun je wandelen, maar onze voorkeur gaat toch uit naar Braakman-Zuid.

      Verwijderen
  3. Mooi dat het een herdenkingsplek is geworden en bijzonder dat je die regenbogen zag! Wij zijn er vorig jaar nog geweest. Voor mij zitten er een paar herinneringen. De Braakman, daar gingen we op kamp met de kinderen het eerste jaar dat ik werkte als juf. Echt een topherinnering. Het hele team van die school ging mee, de school sloot gewoon voor twee dagen. Zou nou niet meer kunnen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als kind zat ik op de Meisjesclub (dat woord is nu haast niet meer denkbaar) en eenmaal per jaar gingen we op kamp in de Braakman, samen met alle andere Meisjesclubs uit de streek. Het was toen wel al een camping, maar nog niet zo uitgebreid als nu.

      Verwijderen
  4. Een mooi bos met mooie herinneringen. De regenboog is goed te zien op je foto.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De keren dat ik naar mijn dochter ga rij ik langs dat vakantiepark en verbaas me er altijd over hoe dicht op elkaar de huisjes staan. Mooi dat er zo'n geweldig bos achter ligt.
    De foto is best goed geworden en past zo goed bij de gelegenheid die toch elke keer weer emotioneel zal zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ooit heeft de Ooststappengroep de Braakman vol gezet met die huisjes. Wij zij zelf weleens in Kaatsheuvel in een Ooststappenpark geweest en daar stonden de huisjes ook zo dicht op elkaar. Hoe meer huisjes, hoe meer inkomsten. Het park is/was nu van Peter Gillis en qua onderhoud en hygiëne schijnt het er echt triest te zijn. Bij het vakantiepark is ook een bos en wandelgebied, maar wij waren aan de andere kant van de weg en niet in dat kleine stukje bos waar je langsrijdt, maar een bos dat daar nog achter ligt.

      Verwijderen
  6. Wat ‘n dierbare plek, fijn om te wandelen en te herinneren.
    De foto van de regenboog is echt spectaculair!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen wij jaren geleden onze caravan verkocht hadden, gingen we daar ook uitwaaien. Dat was zo'n verdrietige gebeurtenis, na al die jaren dat we met veel plezier samen met de kinderen waren wezen kamperen. De caravan bracht na het overlijden van Justus zoveel verdriet, dat we hem na heel lang en goed nadenken weggedaan hebben. Na de verkoop moesten er even uit en liepen we 's avonds door dat bos. We hebben toen enorm veel konijntjes gezien, ze liepen soms gewoon voor onze voeten.

      Verwijderen