intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 5 augustus 2024

je wordt ouder mama

Opeens voel ik dat ik toch echt geen twintig meer ben, of dertig, of veertig... Een lange en drukke dag brak me nu toch echt op. 

De wekker liep 's morgens om kwart over vier af, want we gingen weer op een rommelmarkt staan. Het was druk, we verkochten veel en om drie uur was de rommelmarkt klaar. Thuis friste ik me snel even op en daarna kon ik gelijk door naar een feestje. Taart, hapjes, een BBQ en veel gezelligheid. Uiteindelijk was ik rond middernacht thuis en toen ik in bed stapte had ik er die dag twintig uur opzitten. De volgende dag was ik niks waard. Ik sliep die nacht toch goed, maar 's middags lag ik weer in bed en sliep ik nog eens twee uur en die avond lag ik ook alweer om negen uur in mijn bed. 

Tegenwoordig krijg ik wallen onder mijn ogen als ik moe ben. Ik schrik er best wel van als ik in de spiegel kijk. Ik krijg snel hoofdpijn of, erger nog, migraine als ik een hele drukke periode achter de rug heb. Ik kon altijd lang met van alles doorgaan, maar tegenwoordig is de rek er al heel snel uit. 

Goed, deze en volgende week zijn nog drukke weken met veel afspraken en een zoon die ook nog eens vroeg de deur uit moet: drie keer per week moet hij om zeven uur 's in Nijmegen of Eindhoven zijn, waardoor hij hier tegen vijf uur wegrijdt en ik sta dan gelijk met hem op. Maar na deze weken wordt het gelukkig allemaal weer een stuk rustiger. 

Deze week sta ik sowieso nog een keer op een rommelmarkt en misschien zelfs twee keer. En daarna is het rommelmarktseizoen voor ons voorbij. Het is leuk om te doen, maar wel heel erg vermoeiend. En toch hebben we het er al over om het volgend jaar weer te doen. Misschien niet zo vaak als dit jaar, maar toch één of twee keer.


24 opmerkingen:

  1. Moeilijk om wat gas terug te nemen. Toch doen,juist om fit te blijven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met wat voor 'rommel' sta je op een rommelmarkt?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja zo'n leuke dag redt je wel maar als je nog ouder bent ga je eromheen 1-2 dagen rust plannen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als wij een paar dagen met familie weg zijn, probeer ik daarna ook altijd een extra vrije dag in te plannen voordat ik ga werken. Dat zou ik beter ook op andere momenten doen.

      Verwijderen
  4. Ook leuke dingen kosten energie! Soms is het moeilijk om terug te schakelen maar doe het wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eigenlijk was ik vandaag nog niet echt fit, terwijl ik gisteren toch heel veel geslapen heb.

      Verwijderen
  5. Lastig hè, om met zulk soort ouderdomsdingen te dealen, oftewel keuzes te maken.
    Maar je hebt in elk geval 2 leuke gezellige dingen gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lastig inderdaad, om goed te doseren tussen (veel) leuke dingen doen en energie over houden. Staan jullie op de rommelmarkten met spullen uit het ouderlijk huis? Of heb je zelf zoveel verzameld dat er nu wel het één en ander weg mag?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is spul uit het ouderlijk huis. Als je de tijd en de benzine verrekend met wat we verdienen, dan blijft er niet veel van over. Maar we hebben het gezellig en we zien heel veel onbekende mensen passeren en ook veel bekenden en dat is ook erg leuk.

      Verwijderen
  7. Ik zal wel ouder zijn en merk ook dat ik sneller moe ben. Heb soms twee ker per dag een kleine 'power nap' nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een kleine powernap doe ik af en toe ook, even op de bank.

      Verwijderen
  8. Een mens wordt ouder en dat is maar goed ook natuurlijk, maar dat je het ook echt voelt is niet altijd leuk. 'Opschik', wat een leuk beetje ouderwets woord is dat!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Opschik wordt hier nog altijd gezegd tegen beeldjes in huis. Ik wist eigenlijk niet dat het ouderwets was 🤔

      Verwijderen
  9. Och heden, ik zou dat allemaal niet meer kunnen hoor... En ik ben maar een klein beetje ouder dan jij.
    Het is een kunst om je energie te verdelen tussen de dingen die je wilt doen, maar gelukkig leer je dat wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vaak gaat het goed en weet ik alles goed in balans te houden. Maar nu gaat dat even iets minder goedben komt gewoon alles tegelijk.

      Verwijderen
  10. Wauw, dat is ook wel een heel vroeg begin van de dag, en dan ook nog heel druk zijn op weinig slaap... Ik kan me goed voorstellen dat je dat niet in de koude kleren gaat zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En deze week moest ik ook bijna iedere dag heel erg vroeg opstaan. Alleen vandaag mocht ik anderhalf uur langer slapen, maar ik was toch om vijf uur wakker.

      Verwijderen
  11. Ik weiger nog vaak om me aan te passen aan mijn leeftijd, maar dan word ik er op den duur toch aan herinnerd. Af en toe gas terug, zodat je weer fit door kan. Het hoort bij onze leeftijd en als we onszelf in acht nemen en niet ziek worden kunnen we nog lang leuke dingen blijven doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moet vaak tegen mezelf zeggen: "over 2 jaar ben je zestig, het is niet erg als het allemaal niet meer zo soepel gaat"

      Verwijderen
  12. Ik denk dat het hoe dan ook verstandig is om bezig te blijven, denk dat je dat ouder worden dan toch nog redelijk uit kunt stellen. Denk ik. Ik weet het ook niet. Rommelmarkt staan is leuk. En levert vaak ook nog wat lekkers op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook niet echt iemand die achter de geraniums gaat zitten, daar heb ik ook gewoon de rust niet voor.

      Verwijderen