intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 14 augustus 2024

aapjes kijken

Hier zou ik echt uren naar kunnen kijken:


Met een schoonzus en haar kinderen ging ik naar Attractiepark Bellewaerde in België toe en dat is een pretpark en dierenpark ineen. Er is ook nog een zwemparadijs bij, maar daar zijn we niet geweest. Voor ons is Bellewaerde niet zo ver rijden en toch waren we er nog nooit geweest. Best jammer, want het is een erg leuk park. We hebben ons er de hele dag goed kunnen vermaken.

Voor de scholen hier is het alweer de laatste vakantieweek. Ik werk altijd de hele vakantieperiode en ik zit daar van tevoren vaak een beetje tegenaan te hikken, maar ook voor mij vliegen de weken voorbij. En eigenlijk vind ik het ook best wel leuk om anderen een fijne vakantie te wensen en ze na een paar weken vol met allemaal verhalen te zien terugkomen. En dat kunnen verhalen over uitstapjes, maar ook verhalen over naar het strand hier zijn. 

Manlief en ik hebben in september nog een week vakantie. De eerste twee weken van onze zomervakantie hadden we eind juni/begin juli en de derde week is in september. Een maand later hebben we dan alweer onze herfstvakantie. We hebben dus nog van alles tegoed en hebben daar ook al allerlei plannen voor gemaakt.


19 opmerkingen:

  1. Ik zit vast aan de schoolvakanties vanwege mijn werk. Dat was 25 jaar geleden anders, toen werkte ik op kantoor. Ik vond het zelf kunnen bepalen van vakanties ook wel fijn, buiten de drukte weg, af en toe een snipperdag. Nu ben ik het gewend en bovendien hoor je me niet klagen, zes weken vrij is zalig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat geloof ik goed! Ik heb in een heel jaar slechts vijf weken vakantie.

      Verwijderen
  2. Toen ik nog werkte zat ik vast aan een schema wanneer de 4 maandelijkse nieuwsbrief uit ging komen, was in totaal maand werk voor me van de tekst krijgen tot het zelf maken, drukkerijwerk en verzending want ik hield ook de database bij. Het ging de hele wereld over, en veel naar ontwikkelingslanden wat soms leuke adressen opleverde: rood huis tegenover de kruidenier, of 3e huis na Ali's huis. Leuke herinnering.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veel rustiger toch,vakantie buiten het seizoen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker weten. Wij nemen net in de meivakantie een week op omdat we dan vaak met familie met schoolgaande kinderen weg zijn. Voor de rest plannen we alles buiten de schoolvakanties. Dat vinden wij wel zo fijn.

      Verwijderen
  4. Goh, Bellewaerde ... nog nooit geweest.
    Van zodra onze zoon niet meer met ons op vakantie ging zijn wij nooit meer in het hoogseizoen weggeweest. Rustiger én goedkoper!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo hebben wij het ook gedaan. En daarnaast gun ik de collegae met kinderen ook vakantie met hun gezinnen.

      Verwijderen
  5. Aapjes en spelende kinderen daar kan ik ook uren naar kijken.
    . Wij gaan altijd in de winter met ‘vakantie’. Kinderen en kleinkinderen bezoeken in Australië. In de zomer gaan we wel regelmatig een paar dagen naar ‘ergens in Nederland’. Vorige week 4 dagen gefietst in de Achterhoek, zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De Achterhoek lijkt me ook mooi. Er is zoveel moois in eigen land.

      Verwijderen
  6. Plannen maken voor vakanties, heerlijk! Veel inspiratie maar dat lukt jouw wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zolang we maar mooie wandelingen kunnen maken, is het al goed.
      Vroeger kon ik me heel goed amuseren met landkaarten en atlassen. Nu met Google Maps.

      Verwijderen
  7. Wij zijn voor het tweede jaar in het hoogseizoen in Frankrijk. Ik vind het fijn, het is mooi weer, maar de drukte vind ik niks. Ben er niet meer aan gewend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een beetje drukte vind ik niet erg, maar het moet ook weer niet te druk zijn.

      Verwijderen
  8. Wat zijn de aapjes heerlijk actief op het filmpje! Dat vind ik ook leuk om te zien. Een tijdje geleden zijn we naar de Apenheul geweest, ook heel leuk...
    Wij vinden het heerlijk om buiten het seizoen vakantie te hebben en weg te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Apenheul is ook leuk. Hier in Bellewaerde kon je ook tussen de ringstaartmaki's lopen.
      Sinds wij niet meer aan de schoolvakanties vast zitten, hebben we buiten de zomervakantie om vrij en dat vinden wij gewoon fijn.

      Verwijderen
  9. Wat een leuke combinatie, een pretpark en dierenpark in een. Ik stel me zo voor dat het ook wel leuk is dat jullie je vakantie nog in het verschiet hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt. Als straks iedereen terug is van vakantie, hebben wij nog een week.

      Ik zag laatst iets over een attractiepark in Limburg, waar ook dieren zijn. Daar zaten de dieren alleen wel tussen de drukte en de herrie van de attracties. Dat is in Bellewaerde gelukkig niet het geval en is alles goed gescheiden.

      Verwijderen
  10. Leuk en gezellig uitstapje. Dat is ook dichterbij dan de Apenheul.
    Fijn dat je alweer uit kunt kijken naar de vakantie. September en oktober zijn ook prachtige maanden.

    BeantwoordenVerwijderen