intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 28 juli 2024

Moppie

Ze is nu een jaar en twee dagen, onze Moppie.


Haar geboorte was een verrassing. Haar eerste levensjaar vond ik heel erg bijzonder om mee te mogen maken. Van klein hummeltje dat niks kon werd het een ondernemende wildebras en nu ze volwassen is, is de rust weer een beetje teruggekeerd in huis. 

Mijn moeder vroeg of Moppie nog iets voor haar verjaardag gekregen had. Ja, vlooiendruppels 😁

In onze tuin zit een egel (en ik hoop meerdere) en als er iets is wat vlooien kan hebben, dan is het wel een egel. En ook al hebben egels vlooien die alleen op egels kunnen overleven... ik neem toch liever het zekere voor het onzekere.


Nu krijgen de poezen het hele jaar wel vlooiendruppels, want ik hoef echt geen vlooienplaag in huis... En die bijtende kriebelbeestjes wil ik de poezen bovendien graag besparen. 

Vandaag gaan we de pindakaaspothouders verhangen, want onze lieve Moppie zit teveel op de snoepende vogeltjes te azen en ze heeft er al gevangen ook. Ze is een jager, maar daarom hoeft ze nog niet 'mijn' vogeltjes op te eten. De houders komen nu op een voor de vogels veiligere plaats te hangen. 


24 opmerkingen:

  1. Weer wat geleerd over vlooien en egels

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd, en een mooi verjaardagscadeau, want ze zou niet blij worden van die kriebelbeestjes! Egelvlooien springen niet over op kat of mens, maar mijn ervaring is dat een egel blijkbaar ook andere vlooien bij zich kan dragen. Wij hadden bij ons vakantiehuisje eens een egel, die vaak over ons terras liep. Prompt had onze poes vlooien (ondanks druppels), en zaten ze ook in het huisje. ARGH! De egel heb ik met stevige handschoenen aan verhuisd naar een mooi plekje in het bos, maar wat een gedoe om van die vlooien af te komen.
    Slim om de pindakaashouders te verhuizen, je houdt tenslotte van poezen én van vogeltjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aha, dan was het toch wel slim van me. Natuurlijk sowieso om ongedierte bij de poezen te bestrijden.
      Een schoonzus heeft eens een vlooienplaag in huis gehad. Vreselijk! Nog maar kort ervoor had ze gezegd dat haar huisdieren nooit vlooien hadden en ze er ook niet tegen beschermd werden... Die vlooienplaag was gelijk een hele harde les.

      Verwijderen
  3. Het is zeker leuk zo'n eerste jaar mee te maken, nu het een echte volwassen kat is met bijpassende kattenstreken is het nog steeds leuk maar gewoner geworden.
    Het is een prachtig beestje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is nu inderdaad anders, maar het is ook wel weer goed zo.

      Verwijderen
  4. Gefeliciteerd voor en met Moppie! Wat een mooi beessie is het hè...lijkt net onze rode...
    We hadden beide katten van jongs af aan. Zó leuk is dat!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nooit eerder jonge poesjes gehad en ik vond het toch wel heel bijzonder om het eens mee te mogen maken.

      Verwijderen
  5. Wat ‘n leuke fotocollage heb je gemaakt, schattige poes! Wij hebben sinds kort een egel in de tuin. Hij/zij komt iedere avond eten. Huisdieren hebben we niet (meer) dus vlooienvrij blijven we wel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nu vanavond liep er een jong egeltje. Ik denk dat ze ook op het vogelpindakaas afkomen. Ik heb wat kattenbrokjes gegeven, wat lekker opgeknabbeld werd.

      Verwijderen
  6. Wat lief! Wij hebben ook een kat, Max heet hij. Ik blog er binnenkort over!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Laatst in een reactie schreef je al een keer dat jullie ook een kat hebben. Ik ben benieuwd...

      Verwijderen
  7. Kleine poesjes worden groot, Moppie is toch wel een heel leuk kado'tje geweest toen ze geboren werd.
    Ik had ooit 5 kleintjes over de vloer, wij liepen haast op eieren om er niet op te trappen!
    Ze bleven 3 maanden, ik heb er erg van genoten, maar toen was ik er ook wel een beetje klaar mee, zoveel energie hadden die beestjes al.
    Nu ligt er 1 op schoot, lief, maar wel erg warm,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was ook wel blij dat het slechts 1 kitten was, toch ook omdat onze herdershond er een beetje hyper van werd. Uiteindelijk kwam dat nog goed en lagen ze naast elkaar te slapen.

      Verwijderen
  8. Wat is het toch een mooie poes. Onze poezen kregen ook het hele jaar door vlooiendruppels hoor. Wij wilden die beestjes ook niet in huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mijn dochter heeft ook een kat,dat een jager is. Laats kwam ze met een kikker in de bek. Mijn dochter meteen er bij en kikker bevrijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo leuk, vooral omdat je aanvankelijk een beetje twijfelde. En nu wil je haar nooit meer kwijt natuurlijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt. Ze zou eerst naar een schoonzus gaan en dan had ik haar ook nog wel regelmatig gezien, maar nu ze hier gebleven is, is het wel beter.

      Verwijderen
  11. Alweer een jaar, deze knapperd, gefeliciteerd hoor en wat een leuk "cadeautje"

    BeantwoordenVerwijderen