intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 27 juli 2024

lange dag

Voor dag en dauw was ik al op pad om op één van de grootste rommelmarkten in de buurt te gaan staan. De avond ervoor was ik de auto wezen inladen en om kwart over vijf had ik met een schoonzus in Groede afgesproken, waar de rommelmarkt was.  


Op deze foto, genomen om half zeven, hadden we inmiddels alle dozen die we mee hadden uitgepakt, waren alle handlaren al langs geweest om in onze spullen te kijken en zaten we net even koffie te drinken. Hierna hebben we alles nog anders gezet.

Vanaf negen uur werd het druk met rommelmarktbezoekers en tot vier uur, het tijdstip dat de rommelmarkt klaar was, is het druk geweest. Het was dan ook ideaal weer: wolken en later heel veel zon. 

Al die mensen... het is zo leuk om vanaf je stoeltje naar ze te kijken. Er liepen ook veel mensen langs die ik kende en ook dat was leuk om iets tegen te zeggen of om een  praatje mee te maken.

Later op dag schoven een andere schoonzus, een nichtje en een neefje ook nog bij ons aan. We aten een keer een ijsje, we praatten over van alles en nog wat en deden ondertussen goede zaken. Ik denk dat we zeker rond de honderdvijftig voorwerpen verkocht hebben, voor hele kleine prijsjes. Het waren geen spullen van ons, maar het ruimde wel lekker op. 

Na de rommelmarkt gingen we de overgebleven spullen weer terug brengen, even iets drinken en natuurlijk geld tellen... Toen ik rond half zes eindelijk weer thuis was ben ik gelijk gaan douchen, want na bijna de hele dag in de zon gezeten te hebben was ik daar wel aan toe. En ik durf het bijna niet te zeggen, maar afgelopen nacht heb ik negen uur geslapen!


14 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ja, ondanks dat ik steeds gesmeerd had, was mijn decolleté wat verbrand.

      Verwijderen
  2. Wat leuk, eigenlijk een goed idee om de spullen (die nu doelloos staan te staan bij ons) op te ruimen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het altijd wel even een gedoe om op een rommelmarkt aan te komen, uit te laden en vervolgens de auto zien kwijt te raken (deze keer kon hij gelukkig bij kennissen staan), maar eenmaal gesetteld vind ik het altijd heel erg leuk en gezellig.

      Verwijderen
  3. Wat leuk! Zou dit ook wel graag met iemand willen doen, lekker opruimen. Moest je betalen voor een plek of was het gratis? Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was gratis. Er zijn veel mensen die een plaats 'reserveren' door van tevoren linten te spannen en er bij te zetten dat deze plaats bezet is. Wij deden dat niet, maar hadden zo eigenlijk ook wel een hele mooie plekje. Daar hadden we geluk mee.

      Verwijderen
  4. Leuk, zo’n dagje ‘rommel’ verkopen.. Ook kijk ik graag naar mensen, zo verschillende allemaal! Mijn neus en mijn de decolleté verbranden altijd snel terwijl ik heel veel smeer. Heerlijk dat je een goede nacht gehad hebt na zo’n lange, vermoeiende dag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik smeer ook veel en met factor 50 en normaal gesproken verbrand ik dan niet, maar nu heb ik denk ik teveel zon gehad. En ik zat ook de hele dag op dezelfde plaats vol in de zon.

      Verwijderen
  5. Wat een leuke dag zeg. Met een fijne opbrengst en een goede nachtrust, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn nog twee rommelmarkten waar we gaan staan en dan is het weer even klaar. Van de opbrengst kunnen we iets leuks gaan doen 😀

      Verwijderen
  6. Klinkt als een fijne dag, vooral ook met het weer en natuurlijk ook een goede opbrengst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen we er net waren hadden we nog wat lichte regen, maar daarna werd het eigenlijk ideaal rommelmarktweer. We hebben het getroffen.

      Verwijderen
  7. Zo leuk lijkt me dat. Fijn dat jullie veel verkocht hebbeb en ook nog eens een super gezellige dag hebben gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het liep allemaal erg goed. Er kwam ook nog iemand langs die ik zeker 30 jaar niet gezien had. Hij verhuisde destijds naar Alkmaar, maar bleek nu alweer een paar jaar terug te zijn. Dit soort ontmoetingen is erg leuk.

      Verwijderen