intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 1 juli 2024

maren

We komen hier in Duitsland overal kapelletjes, kastelen en ruïnes tegen.


Burg Coraidelstein in Klotten is privébezit en kan niet bezocht worden:


De Ulmener Burg, waar we wel konden rondloopen:


Het stadje Ulmen ligt in de Vulkaan Eifel aan een kratermeer, een vulkaankrater gevuld met water:


De Vulkaaneifel telt vijfenzeventig vulkaankraters waarvan een deel droog staat en waarvan de rest, zoals hier, een meer (een maar) geworden zijn. Bij Ulmen liggen twee van dit soort maren en je kunt van de ene naar het andere lopen door de Ulmener Maar Stollen, een tunnel van 120 meter lang.


In de tunnel wordt uitleg gegeven over het ontstaan van de maren en kun je de verschillende sedimentlagen zien. In een klein stuk zijn muurschilderingen gemaakt.


Deze schildering van een ijsvogeltje stond op een elektriciteitskast:


Dit waterornament kwamen we tijdens de wandeling om het meer tegen:


Ik vond hem wel geinig!

Gisteren hadden we een regenachtige dag en zijn we 's middags naar de thermen in Traben-Trarbach gegaan. Zoals te verwachten was, was het behoorlijk druk en even lekker een paar baantjes trekken kon daardoor niet. Maar we hebben ons daarom wel vermaakt. De temperatuur van het water was heerlijk. 

10 opmerkingen:

  1. Eigenlijk vind ik die waterspugende beelden niet fijn om te zien. Net zoals kotsende smileys

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Wij waren eerder in Boedapest en in Aken in de thermen en vergeleken daarbij was dit maar een klein bad. Hier was de watertemperatuur 32 graden en in die andere thermen waren ook baden van 36 en 38 graden. Ik kan me best wel een tijd vermaken in dat warme water :)

      Verwijderen
  3. Wat ‘n mooie omgeving, prachtig! Mijn man is dol op thermen, de pijn van artrose wordt een stuk minder in zo’n warm bad. Aan mij is het niet besteed,,krijg er hoofdpijn van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo ga ik niet in de sauna, want daar krijg ik al heel snel hoofdpijn van. Ik heb al erg vaak hoofdpijn en ik ga het dan ook niet expres opwekken.

      Verwijderen
  4. Weer zo'n mooie serie, ik kan wel genieten van thermen, heerlijk...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In een gewoon zwembad houd ik het meestal al snel voor gezien, maar in de thermen kan ik gerust een paar uur dobberen. Dat warme water is zo lekker.

      Verwijderen
  5. Kapelletjes, kerkjes, oude gebouwen... dat verveelt ons ook nooit. Ze geven zoveel sfeer aan de omgeving en ik zit altijd na te denken hoe ze die ooit vroeger hebben kunnen maken zonder machines etc...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt enorm knap hoe ze vroeger dingen konden bouwen en dat die er na zoveel eeuwen vaak nog zijn. De architecten van toen hebben goed over alles nagedacht. Tijdens het bouwen zullen er vast wel veel (dodelijke) ongelukken gebeurd zijn en ergens is het ook niet gek dat de mensen toen niet oud werden. Het leven was een stuk zwaarder toen.

      Verwijderen