intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 7 juli 2024

contact houden

Het is de laatste dag van onze vakantie. De eerste week waren wij in Duitsland en deze tweede week hebben we eigenlijk niet zo heel erg veel gedaan. We zijn veel thuis geweest en ook dat is goed. De tuin, het huis, het huishouden, de dieren... er is altijd wel iets te doen.

😻 😻 😻 😻 😻

Manlief mocht 59 kaarsjes uitblazen.

Toen mijn vader nog leefde en mijn moeder nog mobiel was, gingen we regelmatig met mijn familie uit eten. Mijn schoonmoeder nodigde met grote regelmaat iedereen uit voor een middag/avond bij haar thuis. Nu zowel mijn vader als mijn schoonmoeder er niet meer zijn, ziet iedereen elkaar een stuk minder vaak. Daarnaast viert ook niet iedereen zijn/haar verjaardag meer. Wij vonden het daarom leuk om de verjaardag van manlief samen met onze broers en zussen met een etentje in een restaurant te vieren. Zo hadden we er zelf ook iets aan, want thuis ben je toch weer voor van alles aan het zorgen. We hadden een gezellige avond.


21 opmerkingen:

  1. Goed idee, zo heb je er veel meer aan, kun je gezellig bijkletsen. Gefeliciteerd, en geniet van de laatste vakantiedag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met de bijna mijlpaal en gezellige dag gewenst

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn ouders zijn laat getrouwd en kregen ook pas op latere leeftijd kinderen, dat hield in dat mijn broer en ik het jongste nichtje en neefje aan beide kanten van de familie waren en dus een stuk jonger waren dan de andere nichten en neven die kinderen kregen toen mijn broer en ik tieners waren. Mijn ouders hadden goed contact met de rest van de familie, maar toen zij overleden en hun broers en zussen was er door het leeftijdsverschil blijkbaar te weinig interesse bij de neven en nichten in hoe het mijn broer en mij verging en ging het contact helaas verloren. Wij probeerden wel het contact in stand te houden ,maar iedereen was te druk met hun eigen levens en deden geen moeite uiteindelijk gaven wij het ook maar op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is jammer.
      Ik heb van mijn vaders kant twee nichten. De ene is 12 jaar ouder dan ik en woont vlakbij en die zie ik regelmatig. Mijn andere nicht woont in Australië en daar correspondeer ik mee. Van mijn moeders kant heb ik een neef en een nicht, met het nichtje heb ik veel contact, met de neef niet. Een andere neef en nicht zijn inmiddels al overleden.

      Verwijderen
  4. Gefeliciteerd!
    De spontane ontmoetingen vallen weg als ouders overlijden. Dit is een fijne manier om elkaar toch te ontmoeten waar jezelf ook iets aan hebt.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn broers, zus en ik komen iedere week allemaal bij mijn moeder, maar nooit op hetzelfde moment. Dat doen we bewust, zodat we er allemaal voor de volle 100% voor haar kunnen zijn en niet met elkaar gaan zitten kletsen.

      Met de één heb ik meer contact dan met de andere broer, (schoon)zus, zwager en nu waren we weer eens allemaal samen. Dat was wel fijn.

      Verwijderen
  5. Toch even zeggen hoe ik geniet van de poezenfoto's. Beetje raar, maar ik word daar blij van. Deze is ook weer zo mooi. Net of je zijn of haar karakter ziet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Miep ligt hier op MIJN stoeltje op MIJN schapenvachtje, wat ze al lang geleden als haar favoriete plekje toegeëigend heeft :) Ik denk dat ze het schapenvachtje lekker warm vindt.

      Verwijderen
  6. Gefeliciteerd. Fijn dat je iedereen rond de tafel hebt gekregen en heel slim om dat buitenshuis te doen. Heb je er zelf ook iets aan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anders is het inderdaad weer zorgen en steeds lopen. Nu konden we er zelf ook van genieten.

      Verwijderen
  7. Wat een goed idee,om zo de familie wat vaker te zien.Gefeliciteerd met je man

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat was een goede beslissing. Dat deden wij ook met onze verjaardag. Het is zo fijn om iedereen weer te zien hè.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker zo. De sfeer was goed en het eten lekker.

      Verwijderen
  9. Elders gaan eten betekent ook zelf volop genieten en de hele tijd kunnen mee horen en praten. Ouders zijn inderdaad vaak de lijm in de familie. Als zij er niet meer zijn, moeten broers en zussen erop letten dat de kostbare banden blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met de ene lukt dat beter dan met de ander. Mijn zus en haar man waren er niet bij, maar die zijn er anders ook nooit bij. Ik nodig ze wel altijd uit, maar ze willen nooit en dat is niet sinds vandaag of gisteren. Zo is het altijd geweest. Als straks mijn moeder er niet meer is en daarna alles is afgehandeld, zal het contact wel helemaal verwateren, denk ik.

      Verwijderen
  10. Gefeliciteerd me de jarige en gewoon alles vieren, groot gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Alsnog van harte met manlief. Leuk idee om het zo te vieren. Mrs. T.

    BeantwoordenVerwijderen