intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 29 juni 2024

rijksburcht

Verschillende mensen raadden ons aan om Cochem te bezoeken als we in de Moezel waren en dat hebben we dan ook maar gedaan. Zodra je Cochem binnenrijdt zie je boven op een kegelberg, honderd meter boven de stad, de Rijksburcht liggen. 

De burcht werd rond 1100 opgericht en in 1689 door de Fransen verwoest. Pas in 1868 werd gestart met de herbouw van de ruïne, door een Berlijnse industrieel. De burcht kreeg een neogotische uitstraling. Sinds 1978 is de stad Cochem eigenaar van de burcht.

Er is een museum en de burcht is alleen te bezichtigen onder leiding van een gids. Wij hadden daar beiden geen zin in en namen genoegen met het bewonderen van de buitenkant. 

En ook met het uitzicht over Cochem en de Moezel waren we al heel erg tevreden.

En kijk, zoiets vind ik dan weer leuk:

Cochem is een mooi stadje met vakwerkhuizen. 


Het is toeristisch en er zijn veel restaurants en winkels. Toen we richting Cochem reden viel het ons eigenlijk op dat het in dit deel langs de Moezel veel drukker is dan in de buurt van Kröv, waar wij verblijven. 



We dronken een keer koffie en genoten van een late lunch: wiener schnitzel met champignonroomsaus en friet. Zo hoefden we 's avonds in ons huisje alleen nog maar een boterham te eten. 


Mocht iemand nog een idee zoeken om een saaie trap op te knappen... bovenstaand ideetje kwamen we in Cochem tegen.

15 opmerkingen:

  1. Prachtige foto’s mevr.W. Mooie stad, de trap is helemaal geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Best vreemd eigenlijk hè dat mensen dan allemaal naar één bepaald stukje of dorpje gaan, en het eventjes verderop erg rustig is. We zijn kuddedieren blijkbaar. Zo te zien genieten jullie lekker van de vakantie. En die wienerschnitzel hoort gewoon bij een vakantie in Duitstalig gebied vind ik (krijg er spontaan trek in!). Geinige trap!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eigenlijk zoeken wij dat hele erge toeristische niet altijd zo graag op, maar soms kom je er niet onderuit. En het moet gezegd: het is een mooie stad.

      Verwijderen
  3. Je brengt me terug naar een jeugd Rijncruise. Als 17-jarig vallen die bouwkundige details minder op

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Cochem is prachtig, maar het is lang geleden dat ik er was... Dat uitzicht over de Moezel is me wel bijgebleven!
    Dat toeristische is toch een vreemd ding. Een beetje vind ik niet erg, maar in de zomervakantie is het er bomvol en dan hoeft het echt niet meer voor mij.
    Geniet er nog maar even van!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daarom vind ik het ook zo fijn om voor en na de zomervakantie vrij te nemen. Er is nu heus wel wat volk, maar het is nog goed te doen.

      Verwijderen
  5. Cochem is heel leuk. Wij waren er jaren geleden tijdens de wijnfeesten. Je kon er op de koppen lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik hou zo van deze omgeving vind het altijd een beetje sprookjesachtig. Ik baal alleen dat ik geen Duits praat want ik klets zo graag met wie t maar wil.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan een paar woorden Duits, maar een gesprek voeren wordt weer net iets lastiger. Dat heb ik met Engels en Frans trouwens ook.

      Verwijderen
  7. Wat een leuke plaatsjes daar. En dan steeds maar die mooie rivier!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk zeg! Wij zijn er anderhaldf jaar geleden geweest rond de kerst, toen was het er ook zo mooi versierd, heel sfeervol :)

    BeantwoordenVerwijderen