intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 5 mei 2024

bloei

De gouden regen bloeit dit jaar niet zo uitbundig als voorgaande jaren. 


Kan gebeuren, misschien is de boom volgend jaar wel weer helemaal in bloei. Zie je poes Miep zitten?

🐈 🐈 🐈 🐈 🐈

We gingen naar de Lidl om boodschappen en via de app kreeg ik korting op verschillende tuinplanten. Eenmaal in de winkel was er echter van die plantjes weinig over. Er stonden er nog genoeg, dat wel, maar ze waren allemaal op sterven na dood. Bij alle plantjes was de grond kurkdroog. Zonde, zonde, zonde!

🌻 🌻 🌻 🌻 🌻

We keken naar de Nationale Dodenherdenking op tv. Een herdenking met 4400 in plaats van 20.000 mensen. Bizar. Eerder op de dag was ik met mijn moeder over de begraafplaats wezen wandelen en stonden we even stil bij de graven van De Poolse militairen, die hier in de Tweede Wereldoorlog sneuvelden bij de Slag om de Schelde. Graven van jonge mannen, die hun eigen land moesten verlaten om te gaan vechten en die nooit meer thuiskwamen. 

10 opmerkingen:

  1. Mooi uitkijkplekje heeft Miep gevonden en het is toch een prachtige boom zo. Meestal zie je ze dichter bij huizen of hekken staan.
    Het was eigenlijk een .trieste aanblik de half lege Dam, vol is toch indrukwekkender. Hoop dat het volgend jaar weer "normaal" kan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die boom stond er al toen we hier kwamen wonen en hij staat mooi centraal in de tuin.

      Ik hoop ook dat de dodenherdenking volgend jaar weer gewoon met veel mensen zal zijn en dat er geen angst moet zijn voor verstoringen. Ik snap ook niet dat er mensen zijn die er ook maar aan denken om juist dit moment aan te grijpen om te protesteren. Juist hierbij is respect zo belangrijk.

      Verwijderen
  2. De plantjes van de LIdl doen het altijd heel goed. Mijn collega vertelde van de week nog dat zij vorig jaar tomatenplantjes meegenomen had , die er niet bepaald florissant uit zagen .Zo van ach voor 50 eurocent. Tot haar grote verassing kwamen er behoorlijk wat tomaatjes aan. Overpotten en goed verzorgen hadden goede gevolgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk niet dat de plantjes die er nu stonden nog verkocht gingen worden. Die waren denk ik echt niet meer te redden. Bij het tuincentrum koop ik ook weleens afgeprijsde planten, maar die zien er altijd nog vele malen beter uit.

      Verwijderen
    2. Maar op zich zijn de planten en struiken die ik bij de Lidl koop altijd van bijzonder goede kwaliteit en groeien de pot uit en een stuk goedkoper dan die bij de tuincentra bij mij in de omgeving.

      Verwijderen
  3. Wat is hij toch mooi, de gouden regen. Mijn moeder hield er ook zo van. Ze had er zelf geen in de tuin, maar wel in de tuin van het vakantieverblijf in Beieren waar ze elk jaar naartoe ging, net tijdens de bloeitijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben nog een paar gouden regens staan, afkomstig van de boom op de foto, maar die zijn nog een stuk jonger en niet zo mooi als deze.

      Verwijderen
  4. En toch is de boom behoorlijk geel, mooi gezicht vind ik ...
    Bij de Aldi zien de plantjes er ook vaak niet uit! Idd... ze krijgen geen water. Ik kijk altijd goed of het nog de moeite waard is om er iets van mee te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zal misschien wel een reden hebben dat ze geen water krijgen en dan denk ik aan angst voor een natte vloer, maar ik vind het echt zonde.

      Verwijderen
  5. Onze blauwe regen vroeger bloeide minder uitbundig het jaar na een heel droge zomer, als ik ook niet kon volgen om 'm bij te gieten.
    We doen dat hier ook regelmatig, eens een kerkhof bezoeken waar militairen van WOI of WOII begraven liggen. Zo vergeten we niet dat zoveel jonge mannen hun leven opgeofferd hebben voor wat wij nu hebben en wat gretig verkwanseld wordt.

    BeantwoordenVerwijderen