intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 30 maart 2024

toch mooi die regen

Regen...mwah ik hou niet van regen! Maar toch profiteer ik er nu wel van. Zo heb ik van de week allemaal plantjes uit de tuin van schoonmoeder in onze tuin overgeplant en die krijgen nu voldoende water.


En gisteren heb ik de tuin bemest met koeienmestkorrels. Door de regen vallen de korrels goed uit elkaar en kan de mest door de grond opgenomen worden. 


De border waar ik de meeste eenjarige planten in zaai is klaar om ingezaaid te worden. Al het onkruid is er uit en ik heb de grond losgeharkt en ook bemest. 



En als het regent kan ik best nog wel naar buiten om foto's te maken. Even uit de losse pols en daardoor misschien niet helemaal scherp, maar dat mag de pret niet drukken 😉


Maar... ik heb toch liever zon dan regen en als ik kon kiezen zou het nu prachtig zonnig weer zijn.

Hierbij wil je hele fijne Paasdagen wensen!

20 opmerkingen:

  1. Mooie foto's. En de regen is zeker fijn voor tuinen. Maar een zonnig Paasweekend had ik leuker gevonden. Fijne Paasdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De buren hebben nu een tulpenveldje onder de kersenboom staat zo leuk altijd.
    Mey het weer de komende dagen lijkt er vooral op tijden dat we er even uit zouden willen gaan gaat regenen, maar de voorspelling komt zelden exact uit, dus we zien wel.
    We wonen vlak bij een Woonboulevard maar toen ik dat voorstelde als alternatief maandag kreeg ik een zeer verontrustende blik van H en de vraag of ik dat echt meende. Nou nee ik moet er zelf ook niet aan denken er zonder doel rond te gaan lopen. Maar vele anderen vinden dat kennelijk wel leuk, goed weer dan voor de winkeliers als het slecht weer is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met Pasen zijn wij ook nooit naar de meubelboulevard geweest. Ik snap ook niet wat daar nou zo leuk aan is. Mocht het van het weekend nog even droog zijn dan zullen we wel gaan wandelen. En anders moeten we ons thuis maar zien te vermaken, ook geen probleem.

      Verwijderen
  3. Mooie foto's, maar de regen mag gerust ophouden. Het regent hier weer al uuuuuuuren aan een stuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En hier nu nog steeds om 14.30 uur. maar misschien klaart het straks op.

      Verwijderen
  4. Reacties
    1. Het is niet altijd zo goed in evenwicht, dat is dan wel weer jammer.

      Verwijderen
  5. De natuur heeft regen nodig, maar ik ben blij dat het vandaag mooi weer is en we onze tijd lekker in de tuin kunnen doorbrengen. Toen ik gisteren met een heerlijk zonnetje naar mijn werk reed, hoorde ik dat het westen van het land een regendag zou krijgen, wat een verschil toch in zo'n klein landje! Ik wens jullie fijne dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Wij hebben hier geloof ik al sinds vannacht regen. Gisteren heb ik wel de hele middag in de tuin kunnen werken, het was toen heerlijk weer.

      Verwijderen
  6. Regen en zon... het is allebei nodig. Een beetje miezeren vind ik helemaal niet erg, maar als je in de stortregen erop uit moet, is het natuurlijk wel anders...
    En je plantjes worden er nu wel blij van!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor de plantjes komt dit goed uit.
      Er zijn hier nu veel toeristen, veel Duitsers. Ze zullen zich heus wel vermaken, maar het was leuker geweest als het mooi weer was.

      Verwijderen
  7. Prachtig zijn je foto's van de bloemen in de regen. Is wel goed voor al je pas overgezette planten, ik ben benieuwd of de pioenen aanslaan, die zijn nogal moeilijk. Ik zag gisteren al veel knoppen in de mijne, eigenlijk veel te vroeg.
    Je Paasstuk is ook erg leuk met dat verstopte bakje en 2 nieuwsgierige poezen.
    Ik wens jullie ook fijne dagen met hopelijk toch ook de zon (ook heel goed voor de plantjes)
    en voor mens en dier!
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In de pioenen die ik al had zitten ook knoppen en met de overgeplante pioenen is het idd afwachten of dat het iets gaat worden. De meeste overgeplante helleborussen staan er lekker fris bij, maar ik ga nog niet te vroeg juichen. Planten verplanten die in de bloei staan, is ook niet zo goed.

      Verwijderen
  8. Soms valt de regen op het juiste moment maar meestal als men er geen behoefte aan heeft! Leuke foto’s.
    Prettig paasweekeinde voor jou en je gezin 🐣🐣

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook blij dat ik er nu niet echt doorhoef. Het regent vanaf vannacht al bijna aan één stuk door.

      Verwijderen
  9. De regen is goed voor de tuin, maar nu is het toch stilaan welletjes geweest. Bij ons zien we al mini bloemknopjes in de meiklokjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier is het ondertussen gelukkig droog. De tuin heeft weer genoeg water gehad. Echt alles is vroeger dit jaar. Ik had ook nog meiklokjes uit de tuin van schoonmoeder meegenomen. Ik hoop dat ze het blijven doen

      Verwijderen