intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 25 maart 2024

plannen maken

In het voorjaar zijn er altijd een paar weken dat ik me niet lekker voel. In het najaar heb ik dat ook. Een opvlamming van de Ziekte van Crohn. Dan heb ik alle dagen buikpijn en ben ik ontzettend moe, zo'n moeheid waar niet tegenop te slapen valt. Momenteel zit ik middenin een opvlamming, vandaar dat ik wat stil ben in weblogland. De fut om iets te doen mist en het liefst hang ik een beetje op de bank als ik thuis ben. Maar... het zal wel weer overgaan. 

🏡 🚗 🏡 🚗 🏡

Ik ben op zoek geweest naar een vakantieadresje voor onze zomervakantie. We willen naar Duitsland. Eigenlijk wilde manlief nooit naar dit land op vakantie, maar inmiddels zijn we er een paar keer geweest en het bevalt hem daar wel. Het probleem met manlief is dat hij niet zoveel lust en daardoor behoorlijk kieskeurig is. We gaan graag uit eten als we op vakantie zijn en in Duitsland krijgt hij eten op zijn bord dat hij lust. Voor mij maakt het niet zo uit waar we heengaan, ik lust heel erg veel en ik vind het daarnaast leuk om gerechten uit te proberen die ik niet ken.

We hebben nog niet geboekt. Eerst moet zoonlief nog vakantie in dezelfde periode aanvragen. Hij gaat niet met ons mee, maar zonder mij komt hij zijn bed niet uit en zijn werkgever vindt het vast niet leuk als hij iedere dag te laat op zijn werk komt. Dus, als wij op vakantie zijn is zoonlief thuis. Dat werkt voor ons allemaal prima zo. 

🐶 🐶 🐶 🐶 🐶

Onze hond Zoya heeft sinds tien dagen medicijnen om de groei van een kwaadaardige tumor tegen te gaan. Het mooie is dat de tumor al een stuk kleiner is dan voorheen. Het is fijn dat het medicijn lijkt aan te slaan.

🙋 🙋 🙋 🙋 🙋

hierbij wil ik je een fijne week wensen!


22 opmerkingen:

  1. Beterschap met uitzitten van deze tijd

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een verhaal van je zoon die zijn bed niet uitkomt. Heel herkenbaar. Kan je hem niet gewoon bellen vanaf je vakantieadres. Dat deed mijn vader voor mij.
    Ik hoop dat je snel opknapt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij wordt niet wakker van een wekker of de telefoon. Heel lastig.

      Verwijderen
  3. Ik wens jou ook een fijne week en vooral heel snel beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. plannen maken geeft weer energie. Na een flinke griep in november blijf ik ook moe ern rusteloos. Heb afgelopen week wat betere dagen gehad en nu ben ik ook aan het plannetjes maken. Daar wordt je weer vrolijk van. Sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat je je zo moe voelt is niet fijn, maar je weet wel hoe het komt... En dan kun je toch weer uitkijken naar het moment dat je het verbetert...
    Ik heb ook een heel wisselende energie door een burnout, en ik laat het maar gewoon gebeuren en over me heen komen. Dat kost je het minste energie en ik heb altijd weer het vertrouwen dat er een betere dag zal komen.
    Leuk om vakantieplannen te maken en dat moet ook wel als je iets wil huren!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook het beste om je te laten leiden door het moment. Ik heb door de Crohn ook weinig energie en nu is dat nog veel minder dan anders. Ik doe wel altijd van alles, maar ik moet ook gewoon momenten van rust inlassen.

      Verwijderen
  6. Wat naar dat je je niet fijn voelt, dan is het een leuke afleiding om vakantieadresjes te bekijken.
    En Duitsland is echt wel mooi, hoor😉
    Ik hoop op een goede week voor je.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Manlief zat een beetje met vooroordelen over Duitsland. Mijn ouders namen ons vroeger wel mee op vakantie naar Duitsland. Voor te wandelen is het een prachtig land.

      Verwijderen
  7. Bijzonder samen met je zoon vakantie nemen omdat hij anders niet opstaat voor zijn werk. Hotel mama is wel erg aantrekkelijk dan nog steeds. Maar je hebt natuurlijk meteen oppas voor de beestjes, Fijn dat Zoya's medicijnen aanslaan. Maar voor jou is er weinig weet ik van een kennis die ook ziekte van Crohn heeft en de dochter van mijn hulp ook, ze is een puber en dat is helemaal lastig die goed te begeleiden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben negen jaar geleden geopereerd en daar ben ik wel heel veel van opgeknapt, maar ik ben en blijf ziek.
      Zoonlief is 26 en ik vind het prima dat hij nog thuis woont. Voor zijn broer zal ik nooit meer kunnen zorgen, voor hem wel. Een eigen huis kopen of huren kost (veel) geld en laat hem nog maar lekker een beetje sparen en plezier hebben met zijn vrienden.

      Verwijderen
  8. Van harte beterschap, hopelijk duurt het niet te lang.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik hoop dat de periode deze keer niet zo lang duurt. Grappig dat de wekdienst van hotel Mamma nog steeds nodig is. Over Duitsland : ik ken een paar streken : Thüringen, vooral ook om steden als Dresden en Leipzig. Ook in het Zuiden is het mooi: Schwarzwald en Bayerische Wald.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Reacties
    1. Bedankt voor de tips. Ik was nu een beetje in de buurt van de Moezel aan het kijken, maar er staat nog niks vast.

      Verwijderen
  11. Ik las dat je gelijk met je zoon vakantie opneemt en dacht: ja dat is handig, dan kan hij de beestjes verzorgen.... haha, blijk jij zijn wekker te zijn!! Wat fijn dat de medicatie van Zoya aanslaat. Ik hoop dat jijzelf ook snel weer opknapt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, het is natuurlijk ook best wel handig dat hij voor de beestjes kan zorgen. Anders zou een schoonzus wel oppassen, maar dit is natuurlijk nog beter.

      Verwijderen
  12. Herkenbaar, een zoon die niet wakker wordt van de telefoon of een wekker. Onze zoon heeft tot zijn dertigste thuis gewoond en op enkele jaren later samen met zijn vriendin een huis kunnen kopen. Was nooit gelukt mocht hij op jonge leeftijd het huis uit zijn gegaan. En wij vonden het wel gezellig. Meestal toch. 😉
    Ik hoop dat je je snel weer beter voelt.

    BeantwoordenVerwijderen