intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 22 januari 2024

over

Vannacht is schoonmoeder overleden.  

Zaterdag namen we al afscheid van haar en wat was dat ontzettend moeilijk! Voordat ze ging slapen hebben we allemaal nog even afzonderlijk met haar gepraat. En bij ieder nieuw gesprek barstte iedereen weer opnieuw in tranen uit. Behalve schoonmoeder, die bleef er behoorlijk kalm onder. Haar tijd zat erop en ze wilde naar haar man (zes jaar geleden overleden) en naar Justus toe. 

Door de zware slaapmedicatie, helemaal op het laatst nog aangevuld met morfine, is ze niet meer wakker geworden. Ze was in diepe slaap en had geen pijn meer. Stilletjes heeft ze haar laatste adem uitgeblazen.

Overal zit men om personeel verlegen, zo ook bij de uitvaartondernemer en daardoor kan er pas morgenmiddag iemand langskomen om alles rondom de uitvaart te regelen. En eigenlijk is dat best wel vervelend, want er kan nu niks gepland of afgesproken worden. Je hebt dus ook best kans dat de uitvaart pas volgende week zal zijn. 

💖 💖 💖 💖 💖

Onder dit bericht kun je weer gewoon reageren en ik lees alles, alleen reageer ik nog niet terug. Hopelijk vinden jullie dat niet erg. 


30 opmerkingen:

  1. Mooi dat jullie nog even met haar konden praten. Daar zal je later nog vaak aan terug denken. Verdriet is de tol die een mens moet betalen bij het afscheid van veel liefde. Nu is het nog veel te vroeg, nu overheersen gemis en tranen, later kan dit dankbaarheid worden omdat je haar mocht kennen. Veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen

  2. Als ik goed lees is alles rustig verlopen en kijk je straks terug op een goed afscheid. Ik vind het zo mooi dat je schoonmoeder naar haar man en naar Justus wil. Sterkte voor jullie en overhaast niks. Neem je tijd ook na de drukte die er nu is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gecondoleerd met het verlies van je schoonmoeder. Nu overheerst het verdriet. Maar jullie kunnen terug kijken op een fijn afscheid. Hoe moeilijk ook.
    Heel veel sterkte de komende tijd.

    Dikke kus Joanne 😘

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van harte gecondoleerd met het verlies van je schoonmoeder.
    Maar wat fijn dat jullie afscheid hebt kunnen nemen!
    Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi hoe dit is gegaan. Gecondoleerd en wens je sterkte deze week en komende tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb aan je gedacht en hoopte dat goed zou gaan. Jullie lieve moeder, schoonmoeder. Wat zou het geweldig zijn als ze nu weer bij haar man en Justus is. Heel veel sterkte lieve mevrouw W.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Weten,dat het de laatste keer is,dat je met elkaar praat en die ander kan aanraken. Wat moeilijk! Maar mooi, dat het voor je schoonmoeder goed was.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gecondoleerd. Wat goed en fijn dat jullie zo tot het laatst bij haar konden zijn en bovenal dat zij er vrede mee had dat het einde daar was omdat ze daar ook bij geliefde mensen zou komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Verdrietig maar mooi dat ze in haar slaap overleden is. Palliatieve sedatie, zo gebeurde het ook bij mijn broer in november. Ook wij zijn allemaal afscheid bij hem gaan nemen in het hospice. Hier kan je vrede mee hebben. Van harte gecondoleerd en veel sterkte voor jou en de familie.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gecondoleerd met je schoonmoeder. Jullie wisten, dat het einde binnenkort zou zijn en dan ineens is het zover.Hoe zwaar ook het is fijn voor later, dat jullie ieder persoonlijk nog met haar konden praten en dat ze er zelf heel rustig onder was. Ik twijfel er niet aan , dat er veel fijne herinneringen zijn na deze moeilijke tijd.
    Heel veel sterkte gewenst, nu en de komende tijd, neem vooral de tijd om het een plekje te geven,
    Liefs, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat mooi om te lezen dat jullie allemaal nog even afscheid konden nemen en je schoonmoeder rustig in haar slaap is overleden .Ik wens jou en je familie heel veel sterkte .
    Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat mooi dat jullie allemaal nog afscheid hebben mogen nemen en dat je schoonmoeder er zo rustig onder was. Voor jullie weer een nare tijd nu. Ik wens jullie veel sterkte toe met dit verlies.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gecondoleerd met het overlijden van je schoonmoeder. Ik vond het zo mooi, zoals je over haar schreef.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Gecondoleerd en heel veel sterkte de komende tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gecondoleerd, en heel veel sterkte
    Geertje

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Gecondoleerd hoor, veel sterkte voor jullie!
    Gr Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Gecondoleerd. Wat mooi dat jullie afscheid konden nemen, en dat ze vredig kon inslapen. Sterkte, warme knuffel voor jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Gecondoleerd met jullie verlies. Het is snel gegaan maar op deze manier kun je er vrede mee hebben.
    Dat de tussentijd lang duurt is moeilijk, je wilt iets doen maar er is dan weinig te doen als het eerste gesprek geweest, de beslissingen genomen en dan wachten op de kaarten.
    Sterkte de komende tijd ❤

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Gecondoleerd met dit verlies, veel sterkte!
    Wel fijn dat jullie allemaal nog even met haar konden praten om afscheid te nemen. Voor jullie, denk ik, goed om te weten dat zij er zelf echt aan toe was om naar haar man en Justus te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ontroerend dat afscheid nemen van het leven voor haar ook de belofte inhield van een weerzien met haar man en Justus. Voor jullie is het zwaar, zij had er vrede mee. Dat laatste moet een troost zijn. Veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Gecondoleerd met het verlies van je schoonmoeder. Het ontroert me dat ze graag naar haar man en vooral naar Justus wilde....

    Wel bizar dat je moet wachten totdat er iemand beschikbaar is voor de praktische zaken...

    BeantwoordenVerwijderen
  22. En dan is daar het einde, maar het kwam niet onverwacht. Gecondoleerd en jullie hebben volgens mij een markante vrouw in de familie verloren. Sterkte bij alles wat er nu te wachten staat!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Gecondoleerd met het verlies van schoonmama. Een moeilijk afscheid, maar toch mooi dat jullie er allemaal bij konden zijn. Wens jullie veel sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Gecondoleerd met jullie verlies en heel veel sterkte
    Groet Kniepertie

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Gecondoleerd. Nog maar een paar weken geleden konden jullie nog met haar op pad en nu heb je al afscheid moeten nemen. Voor haar fijn dat het zo gegaan is. Sterkte om ook dit verdriet weer een plaatsje te moeten geven. Rita

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Gecondoleerd en heel veel sterkte ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een fijn afscheid!
    Gecondoleerd mevr. W . en heel veel sterkte.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Knap dat het zo kon gaan, inclusief afscheid nemen "bij leven". Jullie komen er wel doorheen, maar ik wens je toch sterkte. En succes met die uitvaart-mensen...

    BeantwoordenVerwijderen