intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 19 januari 2024

lekker warm

Allemaal bedankt voor de lieve reacties en de felicitaties gisteren. Het is hartverwarmend dat jullie zo meeleven.

💝 💝 💝 💝 💝

In november maakte ik dit vest:

Het is een oversized model van lekkere warme teddystof.


Het patroon komt uit My Image #27 van afgelopen najaar. Nu het alsmaar zo koud is heb ik het vest thuis vrijwel dagelijks over mijn gewone kleding aan. Als een soort bodywarmer.

Omdat ik ook nog een stukje nepbont had liggen, besloot ik om daar ook maar zo'n vest van te maken: 


Beide vesten zijn met dunne tricot gevoerd. 

Tussen mijn voorraadje stoffen heb ik nog wel meer winterstoffen liggen, maar of ik daar deze winter nog iets van ga maken, betwijfel ik. Ik heb eigenlijk alweer zin om aan de lente- en zomerkleding te beginnen. Het is natuurlijk ook zo dat ik straks weer meer buiten ben, als het zachter weer gaat worden,  waardoor ik minder achter de naaimachine zit. Liever werk ik tijdens de komende maanden dan graag wat vooruit.

18 opmerkingen:

  1. Heerlijk warm, die vesten, dat heb je weer knap gedaan. Vooral de onderste vind ik erg leuk. Ik heb zelf ook zo iets en draag die op 't moment heel veel.
    Nu ik zit te typen zie ik mensen lopend naast de fiets langs glibberen (raar woord eigenlijk).
    Dat wordt oppassen straks buiten!
    Ik wens je een goed weekend,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Het was hier vanmorgen ook erg glad. Gisteravond was er een centimeter sneeuw gevallen en daarna nog ijzel, denk ik. Het was een harde ijslaag geworden. Ik ben vanmorgen even een collega wezen oppikken, die anders op de fiets gemoeten had. In de auto zit je dan toch een stuk veiliger dan op de fiets.

      Verwijderen
  2. Die van nepbont is heel erg leuk geworden.
    Ik kan even weinig door 2 vingers in verband, gewrichten zijn schoongemaakt en zenuwen doorgebrand, nu zal het minder pijnlijk zijn hopelijk. Maar voor ik ze weer goed kan belasten gaan er wel paar weekjes voorbij. Is vooral onhandig kan nauwelijks snijden maar het is toch opvallend hoeveel je met duim en middelvingers kan doen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt de operatie al achter de rug. Ik hoop voor je dat de pijn hierna een stuk minder of over zal zijn. Het lijkt me allemaal erg pijnlijk.

      Verwijderen
    2. Op dit moment heb ik geen pijn, het trekt en tintelt een beetje, ik neem altijd al pijnstillers voor de rest van de artrose pijn. Heet ie wel erg onhandig, kan dingen opendraaien nauwelijks, maar op zich kan je met duim en middelste vingers ook vrij veel, maar met mes snijden lukt nog niet.
      Zondag verband eraf, dat zit er trouwens erg slordig omheen. Ben benieuwd hoe het eruit zit.

      Verwijderen
  3. Dat heb je weer mooi gemaakt! Zien er lekker warm uit. Aangezien er bij jullie geen sneeuw ligt, denk ik dat je binnenkort al buiten aan de slag kan. Ik kijk daar ook enorm naar uit, maar dan moet eerst dat pak sneeuw gesmolten zijn en de grond ontdooien. Tot die tijd brei ik lekker verder aan dikke truien en vesten, dan heb ik i.i.g. voor komende winter lekker veel warme kleding in de kast liggen.
    Sterkte vandaag, is je schoonmoeder nog helder genoeg om te beseffen dat het de sterfdag van haar man is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ze is nog heel erg helder. Ze heeft inmiddels al van alles voor de uitvaart geregeld en ze is ook capabel genoeg om te zeggen wat ze wil, wat betreft levensbeëindiging. Vandaag gaan we weer even bij haar langs.
      Hier is het nu +4 graden en de zon is best wel al warm.

      Verwijderen
  4. Nog gefeliciteerd met je verjaardag, en nogmaals dank voor je lieve reactie ook. Wat een leuk vest heb je gemaakt. Het lijkt me heerlijk warm!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Het blijven moeilijke dagen, de geboortedagen en sterfdagen.

      Verwijderen
  5. Leuk en lekker warm ook nog. Wat wil je nog meer?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Reacties
    1. Ik was nooit een bodywarmertype, maar met deze vesten ben ik best wel blij.

      Verwijderen
  7. Ik heb je verjaardag gisteren gemist, alsnog van harte. Ik begrijp goed dat je het geen feestdag maakt. Wel lief dat er wel wat mensen zijn die toch iets voor je doen en aan je denken. En taart mag natuurlijk altijd! x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      De taart heeft goed gesmaakt. Nu moet ik alleen mijn moeder nog trakteren, maar dat komt later.

      Verwijderen
  8. Als ik lang stilzit, bijvoorbeeld achter de computer, trek ik ook iets warms aan over mijn gewone kleren. Dit lijkt me heerlijk wat jij gemaakt hebt en het ziet er ook heel leuk uit. Jammer dat ik geen naaister ben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van stilzitten krijg ik het ook koud. Ik vind het ook wel lekker om onder een plaid te zitten, terwijl ik lees of televisiekijk.

      Verwijderen
  9. Dit soort (bont) vestjes zie ik opeens overal; het is vast in :) Je hebt ze erg leuk gemaakt; allebei heel verschillend! Ik twijfel nog of mij zoiets staat en ben bang dat het me een beetje dik maakt:)

    BeantwoordenVerwijderen