intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 6 december 2023

zieken

Op mijn werk heerst griep onder het personeel. Het kleine team waarin ik werk is daardoor sinds vorige week maandag van vijf naar twee personen gegaan. Normaal gesproken hebben we wel vakantiekrachten die graag bijspringen als we moeilijk zitten, maar die hebben nu stages of andere dingen waardoor ze niet kunnen komen helpen. Vorige week en deze week werken de overgebleven collega en ik daarom extra uren om het werk rond te krijgen en minder belangrijke werkjes laten we liggen.

Net zoals altijd maken we gewoon weer van iedere dag een feestje. Van klagen en zeuren wordt niemand blij en we kunnen daarom beter maar een beetje positief blijven. En laten we vooral hopen dat wij ook niet ziek worden. 

Als ik thuis kom van mijn werk ga ik altijd even met een kop koffie achter mijn laptop zitten. Dat is mijn manier om na een werkdag uit te rusten. Vervolgens doe ik hier thuis nog wat klusjes en daarna is het tijd om te gaan koken. Ik ga op tijd naar bed: momenteel lig ik er echt voor tien uur in want 's morgens loopt de wekker om half zes af. En zeker nu, met alle drukte op het werk, wil ik toch wel graag voldoende slapen. Alleen komende nacht zal dat niet lukken omdat ik vanavond naar naailes ga. 

Maar... vandaag en morgen werk ik nog en daarna ben ik vier dagen vrij! Mijn collega en ik zorgen dat morgen het belangrijkste werk voor deze week allemaal gedaan is. Zij is vanaf vrijdag namelijk ook een paar dagen vrij. 

Hierbij wil ik je een fijne dag wensen!


15 opmerkingen:

  1. Met extra werk moet je zeker goed op je gezondheid letten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoop dat je inderdaad niet ziek gaat worden, veel plezier beleeft aan je naailes en dan heerlijk genieten van je 4 vrije dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook hier is griep een grote boosdoener, veel zieken in mijn omgeving.
    Geniet van je vrije dagen!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk werk moet jij hebben om er zo enthousiast over te schrijven. Jammer van de zieke collega's, maar jullie fiksen het maar mooi samen.
    En vanavond nasiles, wat lijkt me dat gezellig. Veel plezier! 🧵

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb geweldige collega's. We maken heel veel lol, dansen, zingen, doen gek, maar kunnen ook meelevend en serieus zijn.
      Naailes is inderdaad gezellig. Die 2,5 uur zijn altijd zo voorbij.

      Verwijderen
  5. Ik hoop dat de griepprik ons goed beschermd, we komen niet op heel veel plekken maar in de supermarkt kan je het natuurlijk ook oplopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De griep doet de ronde. Worden jullie niet ingeënt? Hier in België gebeurt dat wel bij zorgpersoneel. Moeilijk toch als zoveel mensen uitvallen. Geniet de fijne korte vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inenten kan, maar moet niet. Datzelfde geldt voor de coronaprik. Mijn werkgever promoot het inenten wel, maar het blijft nog altijd de eigen keus van een werknemer of deze om de griepprik en/of coronaprik gaat.

      Verwijderen
  7. Ja, de griep is in het land. Ik hoorde net op de radio dat het te merken is in het drinkwater. Heb ik nooit geweten.
    Hou het gezond!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, ook hier zijn er veel zieken hoor ik... Mijn zoon had longontsteking. En anderen griep of corona. En dan komt het werk neer op degenen die gezond zijn.
    Fijn dat je nu een aantal dagen vrij bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geniet van je vier dagen vrij. Dik verdiend volgens mij.

    BeantwoordenVerwijderen