intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 20 december 2023

Moppie

Bijna vijf maanden is onze Moppie nu:

Het begint al heel wat te worden!

En moet je nu toch eens zien:


In het begin was herdershond Zoya behoorlijk fel naar Moppie toe. En soms jaagt ze er nog weleens achter, maar verder is ze er rustig onder. We hadden dat niet verwacht, maar het kwam gelukkig toch goed. 


Moppie is een pittige dame en verder geen schootzitter. Misschien komt dat nog en zo niet dan is het ook goed.

 

19 opmerkingen:

  1. Wat gaat het al goed tussen die twee! Een druk kitten is een hele uitdaging als stoere, grote hond. Gelukkig zijn ze nu aan elkaar gewend. Grappig, dat ze niet op schoot wil - ook weer ietwat elke kat zelf beslist. Ik vind het zó gezellig als mijn kat naast me komt liggen, zij is ook niet schootzitterig. Dan is het al bijzonder als ze naast je liggen. Leuk, die pittige kleine dame…

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De moeder van Moppie, Miep, komt ook niet op schoot zitten. Ze ligt wel graag bij me in de buurt, als ze tenminste binnen is want dat is echt een buitenkat. Sinds Miep hier woont is de muizenpopulatie in de tuin flink uitgedund.

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Ik ben ook blij dat het goed gekomen is en de rust in huis weer een beetje terug is.

      Verwijderen
  3. Prachtige poes is het geworden en fijne huisgenote ook

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moppie is altijd in de buurt. Ga je naar boven, dan gaat zij ook. Zit je op de bank, dan ligt zij ook op de bank. Zitten we aan tafel, dan zit zij ook op een stoel...

      Verwijderen
  4. Wat leuk, Zoya en Moppie samen!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eind goed, al goed met de beestjes, samen gezellig op de mat!
    Onze poes zit vaak te wachten tot ik ga zitten, dan weet ze niet hoe vlug ze op schoot moet springen en liefst blijft ze zo lang mogelijk zitten/liggen.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onze oudste kat, Monster, ligt ook graag op schoot. Maar Miep en Moppie niet. Toen Moppie nog heel klein was, was het al zo'n friemelkont die weg wilde.

      Verwijderen
  6. Sommige katten liggen idd niet graag op schoot, maar willen wel even kroelen...
    Moppie is een prachtige poes! En zo fijn dat het goed gaat met Zoya.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onze andere hond kijkt totaal niet naar Moppie om en eigenlijk zoekt Moppie haar ook niet op. Tussen Zoya en Moppie is er veel meer interactie. Best wel grappig.

      Verwijderen
  7. Ons katertje wilde ook nooit op schoot liggen maar wel dicht tegen je aan en bij je. Vond het fijn dat je bij hem was en dat genoegen was wederzijds. Ze brengen zoveel leven, plezier en gezelligheid in huis. Ik vind ook die eigen persoonlijkheidjes zo.leuk, zo klein en zoveel karakter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moppie is ook altijd in de buurt. Dat was ook al toen ze nog maar net kon lopen, toen kwam ze ook gelijk naar je toe. Onze oude kat, Monster, is een hele lieve, rustige en aanhalige kat. Miep en Moppie zijn een stuk feller. Ze zeggen weleens dat rode katten pit hebben, maar ik geloof dat dit nog waar is ook.

      Verwijderen
  8. Ze groeit hard fijn dat het ook goed gaat met de herdershond

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ze groeit hard fijn dat het ook goed gaat met de herdershond

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat is het toch een mooie poes. Ze lijkt meer en meer op onze Zino, al had die stukjes uit zijn oren van het vechten.

    BeantwoordenVerwijderen