intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 3 november 2023

tips

Wij hebben gelukkig geen narigheid ondervonden door de storm van gisteren. Maar wat is er veel regen gevallen! Overal staan plassen en de sloten zijn helemaal vol. 


Eén van onze buren klaagde vorige week al dat het te nat was om te zaaien en te ploegen en dat zal er nu niet echt op verbeterd zijn. 

☔ ☔ ☔ ☔ ☔ ☔

Van lezeres Lianne ontving ik een e-mail waarin ze me tipte over de Loodsverkoop van de Lappenkraam in Hilvarenbeek. Iedere eerste zaterdag van de maand vindt hier de verkoop van lappen stof plaats: klik! en morgen (4 november) is er ook een modeshow waarbij zelfgemaakte kleding geshowd wordt. Tevens zijn fournituren.nl en INGEnaaimachines aanwezig. Voor meer informatie: klik!

Lianne schreef ook dat op honderd meter van de Lappenkraam een groothandel van breiwol zit: Lammy Yarns. Deze groothandel houdt ook iedere eerste zaterdag van de maand een verkoopdag van 9.00 tot 16.00 uur. Let wel op dat je hier alleen contant kunt betalen Voor meer informatie: klik!

Leuk Lianne! Dank je wel!

16 opmerkingen:

  1. Lijkt me zo leuk eens daar naar toe te gaan, net zoals naar het Stoffenspectakel of beurs. Maar het is ook 5 kwartier rijden Toen ik nog bij Den Haag woonde was dat daar ook een keer en de lap die ik daar kocht ligt er nog steeds, ik heb eigenlijk nog alleen maar zomerstoffen op zoldervoorraad.
    Wel van de kringloop nog 2 tricots liggen om shirt van te maken. De broek die ik bij een naailes gedeeltelijk heb gemaakt is nog steeds niet af, kom er niet aan toe. Door nekhernia moet ik te vaak rustig aan doen en veel pauze nemen en dan is het gewone huishoudelijke gedoe eigenlijk al te veel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is er iets aan de nekhernia te doen? Lijkt me enorm pijnlijk.
      Wij moeten eigenlijk altijd ver rijden, want hier in de buurt is er helemaal niet veel meer te doen. Maar dat zijn we dan ook wel gewend. Wel vind ik het stuk van ons tot aan Bergen op Zoom altijd vreselijk saai. En ik ben blij dat ik kan en durf te rijden, want ik ken genoeg mensen die alleen maar bij ons in de buurt durven te rijden.

      Verwijderen
    2. Een vriendin heeft ook een nekhernia en vorige week voor het eerst een spuit gehad. Ze heeft meteen minder pijn en over 2 weken wordt het herhaald.
      Thea

      Verwijderen
    3. Ik weet nog niet precies wat er aan gedaan kan worden, ik had ook geen idee eerst, begon met erge uitstralende pijn in linkerschouder en arm. 2 dagen later had ik al afspraak met fysio waar ik al 8 jaar kom staan en ze heeft in 2 spieren rond schouderblad dry needling gedaan en dat hielp al iets en ze zei dat het misschien nekhernia kon zijn. Op thuisarts werd precies de pijn beschreven die ik ervaarde, als ik teveel deed tot huilen toe en dat heb ik nog nooit meegemaakt. In eerste instantie is het rust, wel bewegen, fysio en pijnstillers 2-3 maanden. Op rontgen is niets te zien. Pas later wordt neuroloog ingeschakeld. Als ik niet teveel doe en bewust alles doe gaat het wel. Woensdag gaat fysio verder kijken, ze had het over tractie, dus dat wachten we af

      Verwijderen
    4. Dat valt allemaal niet mee. Het is te hopen dat rust en fysio helpen. Zoveel pijn hebben is echt heel erg akelig en vermoeiend. Heel veel beterschap gewenst.

      Verwijderen
  2. Gisteren lukte het niet om mijn reactie gepubliceerd te krijgen.
    Je nieuwe shirt vind ik erg leuk, vooral de hals en zo netjes gemaakt. De assistente ligt er nogal rustig bij, gezellig hoor.
    Wat een vreselijk weer gisteren we hebben geen schade, maar de tuin is een grote puinhoop, een gedeelte staat onder water, het kan gewoon niet meer weg.
    Gelukkig schijnt nu de zon.
    Ik wil je een fijn weekend wensen,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn assistente is niet altijd zo behulpzaam als ik een patroon moet uittekenen, maar met een prop patroonpapier is ze meestal wel een tijdje zoet.

      Heel erg vervelend dat je zoveel last van water in de tuin hebt. Onze tuin is wel nat, maar het water kan gelukkig wel weg. Er wordt rondom ons veel gedraineerd, alleen op dat stuk land van een buurman op de foto niet en dat is dan ook goed te zien.

      Jij ook een fijn weekend :)

      Verwijderen
  3. Lijkt me ook leuk, zo’n veiling van de Lappenkraam maar het is zo ver van Drenthe. Bovendien heb ik nog stofjes die eerst verwerkt moeten worden.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik er een keer in de buurt moet zijn of ergens mee kan combineren, dan wil ik daar graag een keer gaan kijken. Ik koop veel online, maar een keer stoffen zien en voelen is ook weleens fijn.

      Verwijderen
  4. Mooie tips, ik heb hem gelijk ook doorgegeven naar de liefhebsters in de familie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer, dat lees ik te laat over die stoffenverkoop. Maar ik heb het genoteerd, want het lijkt me leuk om eens naar toe te gaan. Lapjes voelen is toch echt leuker dan via internet kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zo. Gelukkig is het iedere eerste zaterdag van de maand loodsverkoop.

      Verwijderen
  6. Dat lijkt me een super leuk uitstapje. Daar zou ik ook wel raad mee weten

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben gisteren geweest en het was heel leuk. Ze maken er echt een feestje van. Koffie, thee, worstenbrood. Leuke modeshow. Je kreeg bij je aankoop het tijdschrift My Image. Ik snap ook wel dat het de bedoeling is dat je koopt en dat doet ook iedereen. Leuk uitje.

    BeantwoordenVerwijderen