intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 5 november 2023

iets liefs door de brievenbus

Bij een vriendin sloeg een depressie weer eens genadeloos toe. Ze heeft al bijna haar hele leven last van depressies, net als haar moeder en zus. Zonder medicijnen kan ze niet. Ze heeft wel eens zonder geprobeerd (op eigen houtje) met uiteindelijk een zelfmoordpoging als gevolg. Vorige week sprak ik haar nog en toen was alles nog goed, maar aan het begin van de week was het van de ene op de andere dag weer mis. Ze heeft inmiddels andere medicijnen gekregen en het is te hopen dat deze helpen.

Ik spreek haar niet iedere week en de vorige keer dat ze depressief geweest was, wist ik dat ook helemaal niet. Nu kwam ik het wel te weten omdat iemand anders op een groepsapp iets vroeg en zij toen vertelde dat we niet op haar kunnen rekenen de komende periode. 

Omdat ik iets voor haar wilde doen, gewoon een kleinigheidje om te laten weten dat ik aan haar denk, ging ik eens op internet op zoek. In het verleden stuurde ik weleens vaker cadeautjes naar anderen en nu vond ik bij Bloompost iets toepasselijks voor haar:

(Bron: Bloompost)

Een vaasje met een roos, chocolade en een kaarsje. Verder deed ik er nog een toepasselijk kaartje bij. Ik hoop dat het haar goed doet in deze moeilijke tijd.

🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹

Twee maanden geleden was mijn oudste broer jarig en gisteren kreeg hij zijn cadeau van mij: we gingen samen uit eten en daarna naar het theater toe. 


En over een paar maanden, als ik jarig ben, trakteert hij mij op een avondje uit. 

Mijn moeder merkte op dat mijn oudste broer en ik tegenwoordig veel samen optrekken. We lopen samen georganiseerde wandelingen en sinds een paar jaar geven we elkaar ook een avondje theater cadeau. Zowel hij als ik vieren onze verjaardag niet meer en dit is daar voor in de plaats gekomen.

We zagen gisteren de JP& The Seeger Session Band, een podium vol met artiesten.Veertien man in totaal en daar zat heel veel geluid in.


Fijne zondag!

23 opmerkingen:

  1. Een lief cadeautje, hopelijk vindt je vriendin dat ook.
    Wat een leuk uitje met je broer. Ik heb de muziek even beluisterd, een leuke band, lijkt mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die band wist echt een feestje neer te zetten. We hebben er van genoten.

      Verwijderen
  2. Wat lief bedacht! En die traditie met je broer vind ik geweldig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Broer en ik hadden weer een gezellige avond.

      Verwijderen
  3. Geloof mij dit soort attenties is zo fijn als er nergens meer de zon schijnt en je dnekt dat niemand jou nog leuk vindt. Depressief zijn wordt heel erg onderschat. Weet nog dat een vriendin van mij een pan soep bracht naar mijn zieke BFF (terwijl ze elkaar nog niet zo lang kende) die aan de chemo was. Ik was zo boos ( in mijzelf). Nooit had ze voor mij een pannetje soep gemaakt of iets anders gedaan als ik depressief was. Dus hartstikke lief dat je aan je vriendin gedacht heb.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen onze zoon overleden was, kwam onze buurvrouw een paar keer eten brengen. Ik vond het heel erg dom van mezelf dat ik zelf nooit aan zoiets gedacht had als iemand het zwaar had. Het hoeft natuurlijk niet altijd eten te zijn, maar alleen al het idee dat je iemand laat weten dat je aan hem/haar denkt, voelt al goed. Gewoon er voor elkaar zijn in goede maar ook in slechte periodes, is fijn.

      Verwijderen
  4. Heerlijke muziek. Ik zou hiervan ook genoten hebben. Leuk om regelmatig iets met je broer te ondernemen. Helemaal die wandelingen. Zo kan je de mooiste gesprekken hebben samen.
    Het is fijn om te merken dat mensen je niet laten vallen als je depressief bent. Een klein gebaar kan soms net dat sprankje licht geven. Ik heb ooit een piepklein knuffeltje gestuurd dat in een lucifersdoosje past met een mooie tekst naar iemand die depressief was. Zij heeft het altijd bij zich nu.
    Hier hebben we binnen het gezin en in mijn naaste familie mensen die leven met het "zwarte monsterr" We zijn altijd op onze hoede als we een poosje niets horen. Zeker in de herfstperiode.( Telefoon naast ons, en tank van de auto vol.)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo heb ik mijn moeder een beertje in een lucifersdoosje gestuurd, een paar maanden nadat mijn vader overleden was. Ze was daar heel erg blij mee en ook heel erg verdrietig toen het opeens verdwenen was. Bleek de nachtzuster het mee naar huis genomen te hebben om het thuis te laten zien... Dat was heel erg vervelend en gelukkig kwam dit uit doordat mijn moeder verteld had dat die nachtzuster het zo mooi vond. Het doosje met het beertje staat nu veilig in een vitrinekast op mijn moeders kamer.

      Als ik met die vriendin op stap ben, dan stuurt haar man regelmatig appjes naar haar of hij belt even. In het begin begreep ik dat niet zo, totdat ze die zelfmoordpoging deed. Hij wil gewoon weten of alles goed met haar is en hij is bang dat het weer verkeerd gaat.
      Wat ze na die zelfmoordpoging heel erg akelig vond, was dat het ziekenhuispersoneel haar als een klein kind behandelde. Over haar hoofd heen werd er met haar man gepraat. Een beetje meer begrip naar haar toe had ze fijn gevonden.

      Verwijderen
  5. Wat een mooi gebaar, liefdevol en betrokken. Leuke manier om een verjaardag te vieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat lief van je om je vriendin zo'n mooie attentie te sturen.
    Wees zuinig op je broer / zus relatie maar dat ben je merk ik. Fantastisch om zo je verjaardag samen te vieren. Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het contact met mijn broers en zus was een paar jaar geleden iets minder goed. Terwijl ik in een hele moeilijke periode zat en aangaf dat de zorg voor mijn ouders me teveel werd, reageerden ze daar niet echt leuk op. Ik kreeg van één van hun ook letterlijk te horen dat hij niet wilde helpen en voor zichzelf koos. Dat heeft me toen heel erg veel verdriet gedaan. We hebben het later uitgepraat en sindsdien is hij gelukkig wel wat meer begaan.

      Verwijderen
  7. Wat lief van jou om je vriendin een pakje te sturen. Ze zal er vast erg blij mee zijn!
    De manier van verjaardag vieren met je broer is geweldig. Mijn 3, nog in levend zijnde, zussen en ik doen het met een gezamenlijke lunch.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook gezellig! Lekker eten en tegelijk bijpraten. Mijn broer en ik gingen eerst alleen naar het theater, maar nu gaan we vooraf iets eten. Dan kunnen we eerst lekker kletsen.

      Verwijderen
  8. Wat mooi zo'n klein gebaar. Dan is er ook geen verwachting terug.Wat moeilijk voor je vriendin

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ieder jaar is ze wel weer de klos. De afgelopen maanden kreeg ze naast haar gewone antidepressiva ook nog injecties en het leek goed te gaan. Nu is het even afwachten hoe het daar verder mee moet.

      Verwijderen
  9. Een kleine attentie waarmee je laat zien dat je aan haar denkt, zo mooi. Geweldig idee om een leuke avond met je broer te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een lieve attentie voor je vriendin. Zelf word ik altijd enorm blij van dit soort kleine gebaren. Ook omdat ze verder niets van de ontvanger vragen: je hoeft niet te praten of te bellen. Het is simpelweg een gift die je mag ontvangen in alle rust en stilte.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ja, zoiets doet goed! Depressief zijn is zo erg...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtig, jouw cadeautje voor je vriendin! Ik zal eens op de website kijken.
    Fijn dat broer en zus zo goed overeen komen en dat jullie er samen op uit trekken.

    BeantwoordenVerwijderen