intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 12 november 2023

pinproblemen

Omdat ik van de week na mijn werk vergeten was om geld te gaan pinnen, ging ik 's avonds in het dorp waar ik de naailes heb pinnen. Althans, dat was de bedoeling. Op alle drie de pinautomaten (1 bij AH en 2 bij verschillende banken) stond op het beeldscherm:  'Buiten gebruik. Excuses voor het ongemak'. Het is toch wel erg dat je in een heel dorp gewoon geen enkele werkende pinautomaat hebt! En als een automaat gerepareerd moet worden, duurt het soms wel een week of zeven voordat hij eindelijk gemaakt is. Is dat in de grote steden ook zo? Of is dat alleen maar hier?

Zo heel erg vaak ga ik niet pinnen, maar ik moest naar de kapper en daar kan ik alleen contant betalen. In de winkels betaal ik meestal met mijn bankkaart.

 

Ik ging om de griepprik en nog nooit ging dat zo snel als deze keer: binnengaan, oproep afgeven, geboortedatum zeggen, mouw opstropen en de prik er in. Ik ben nog geen minuut binnen geweest, denk ik. Het was de tweede prikdag en misschien was het daarom wel zo stil. 

Mijn nichtje (van veertien) vroeg of ik samen met haar en haar moeder in mei mee ga naar The Masked Singer. In Ahoi in Rotterdam is er een show van dit televisieprogramma, waarbij het publiek moet raden wie er in een pak zit. Ik denk niet dat ze aan mij een goede hebben, want ik kijk zelden tv en ik ken niet zoveel BN'ers. Maar ik ga wel mee. Het is weer eens iets anders dan dierentuinen en pretparken, waar ik anders voor gevraagd word. En het wordt vast een hele leuke avond. Daarnaast vind ik het heel erg leuk dat ze mij nog steeds overal bij wil hebben. 



31 opmerkingen:

  1. Heerlijk om zo bij je familie betrokken te kunnen zijn en soms je horizon te verleggen. ik mag dat ook graag doen. En wat geniet ik van je foto's van de kat. De hond ondergaat het lijdzaam zo te zien.
    Alle drie de pinautomaten stuk, dat is wel bijzonder. Maar ook echt lastig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het enorm leuk dat ik nog steeds overal voor gevraagd word en dat zo'n kind aan haar moeder voorstelt om mij ook mee te vragen.

      Verwijderen
  2. Ik woon in de stad en ik weet eerlijk gezegd echt niet meer waar ik nog geld kan pinnen. Vroeger waren er automaten zat, maar die zijn allemaal verdwenen. Ik haal nu cash af in de supermarkt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt triest, hè? Hier zijn ook veel pinautomaten verdwenen, toch zeker in de kleinere dorpen.

      Verwijderen
    2. Vooral voor oudere mensen is dat echt zeer erg.

      Verwijderen
  3. De 3 grote banken hebben hun automaten hier gesloten, en daarvoor in de plaats zorgt Geldmaat voor automaten, o.a. in de bouwmarkten. Maar helaas zijn dat dan weer geen automaten waar je geld kunt opnemen, alleen munten kunt storten. Bij ons op het werk staan er 2! Had er eentje neergezet, en eentje voor papier geld pinnen, zou ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En automaten waar je muntgeld uit kunt halen zie je ook steeds meer. Dat zal wel voor de winkeliers zijn en je betaalt ook nog eens extra voor dat muntgeld.

      Verwijderen
  4. Hier nog volop automaten om te pinnen. En ook bij AH kan ik terecht. Vind ik fijn want ik betaal nog regelmatig contant en geef mijn kleinkinderen graag een “ centje”.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga regelmatig geld voor mijn moeder pinnen en dat is soms gewoon een groot drama. Ik zorg ook altijd dat ik op tijd geld voor haar ga halen, want ze geeft ook graag verjaardagsgeld aan iedereen.

      Verwijderen
  5. Wat ‘n leuk filmpje en grappige foto’s.
    Leuk dat je nichtje het fijn vindt dat jij meegaat.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mogen gaan wij vor de griepprik bij de huisarts., bij de algemene ronde heb ik vorige keer 45 minuten staan wachten, partner kon dat niet en belde de ha, kon hij paar dagen later komen. Dus dit jaar belde hij voor die tijd en kan ik meteen meekomen.
    Heerlijke Moppie en moeder Miepje die het allemaal aanziet, en arme Bee dat ze op haar oude dag nog aan de staart getrokken wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ook weleens buiten in de regen heel lang moeten wachten voor de griepprik. Maar dat was snel geleerd en de keren erna ging ik gewoon aan het einde van een priksessie, dan was ik meestal wel sneller aan de beurt. Nu is het op alfabet en loopt het ook allemaal beter.
      Bee en Moppie liggen de laatste tijd samen op dezelfde deken te slapen. Zo lief!

      Verwijderen
  7. Wat een ongelooflijk schattig poesje toch! Hier zijn de automaten ook vaak kapot. Wel vreemd om bij de kapper nog contant te moeten betalen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is maar een eenmanszaakje. Ze heeft weleens een pinautomaat gehad, maar dat vond ze zelf geen succes.

      Verwijderen
  8. Bij ons in de (redelijk grote) stad is het heel wisselend met de distributie van pinautomaten, maar die bij de AH (de Jumbo heeft ze niet!) worden vaak wel snel gemaakt als ze stuk zijn.
    Mijn huisarts werkt ook met alfabetische blokken. Loopt als een trein -- in minder dan een minuut weer weg, vrijwel aan het begin van de sessie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op alfabetische volgorde werkt beter dan dat iedereen zomaar lukraak langs kan komen.

      Verwijderen
  9. Bij mij in de buurt zijn een aantal geldmaat automaten. Zelf neem ik altijd geld op bij de automaat bij AH. Dat is binnen en voelt veiliger. Ik gebruik eigenlijk alleen contant voor mijn hulp. Die kleine is een bron van vermaak en dan die blik van moeders.Geweldig. Rita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik betaal verder ook niet zoveel cash meer. Maar het is voor de kapper en verjaardagen dat ik het wel moet hebben.

      Verwijderen
  10. Ik pin bijna nooit meer cash geld (heb een voorraadje in de kluis) dus ik zou het ook eigenlijk niet weten of ze vaak buiten werking zijn. Maar is het niet zo dat ze op een dorp dan weten dat je toch wel een keer komt betalen als je het nu niet hebt? Kunnen ze je geen tikkie of betaalverzoek via de app van hun bank sturen? Of is dat te nieuwerwets?? 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan best wel achteraf betalen, maar ik vind het zelf prettiger om gelijk te betalen. De kapper van mijn moeder stuurt me wel iedere week een betaalverzoek. Dat werkt prima.

      Verwijderen
  11. Bij onze supermarkt mag je bij het afrekenen geld extra opnemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier waarschijnlijk ook wel, maar dat doe ik eigenlijk nooit.

      Verwijderen
  12. Dat is akelig, als je steeds voor een kapotte automaat komt te staan. Bij ons gaat het bijna altijd goed, gelukkig maar. Ik probeer nog veel contant af te rekenen; dan voel je wat je uitgeeft..
    Oh, en je poezen en hond; dat is toch genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is niet handig als alle automaten tegelijk in panne vallen.
      Ik pin vrijwel alles, vooral sinds de corona.

      Verwijderen
  13. Dat het lastig pinnen is herken ik. De dichtstbijzijnde pinautomaat zat 4 kilometer verderop maar die hebben ze weggehaald. Het valt vaak niet mee om contant geld te halen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Om te gaan pinnen moet ik minstens zeven kilometer rijden. Dichterbij is er geen automaat. En als je dan ook nog eens voor niks rijdt omdat alles buiten werking is, dan is dat gewoon heel erg vervelend. Vroeger was er een automaat op mijn werk, maar die is helaas weggehaald.

      Verwijderen
  14. Wat leuk dat ze je mee vragen dag alleen is al erg fijn , heg wordt vast leuk. Ik kijk het niet altijd naar af en toe maar is zeker een leuk spel programma.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Af en toe zie ik iets van het programma op Facebook langskomen, maar verder heb ik er nog niet naar gekeken. Dat zal ik vanaf nu dus wél gaan doen.

      Verwijderen
  15. Zo'n kleine poes ziet toch overal de lol van in, en moeders kijkt het rustig aan.Bee lijkt het gedoe aan z'n staart ook niet erg te vinden.
    Wij hebben hier ook net pinpasgedoe gehad, 2 weken geleden deed die van manlief niks meer, contact opgenomen met de bank binnen 3 dagen zou er een nieuwe komen. Er werd direct
    4, 50 afgeschreven voor een nieuwe pas, die vervolgens niet kwam. In dit geval niet heel erg, maar je zal dat di ng maar dagelijks nodig hebben. Uiteindelijk vandaag de pas ontvangen na 2 weken wachten.
    Jij bofte met het halen van de griepprik, hier was het echt een puinhoop vorige week,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tussen Moppie en de honden gaat het goed. In het begin was ik bang dat onze herdershond Zoya iets naar haar zou doen, maar het is tot nu toe allemaal meegevallen. Zo heel af en toe gaat Zoya er nog weleens achteraan, maar zo geobsedeerd als in het begin is ze niet meer.

      Verwijderen