intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 26 november 2023

in panne

Het was vandaag best een mooie dag geweest om te gaan wandelen, maar dat zijn we niet wezen doen. Er waren werkjes in en om het huis, die onze aandacht opeisten. Zo heb ik een paar uur in de tuin gewerkt, tussen de huishoudelijke klussen (stoffen, stofzuigen, strijken) door. Manlief heeft zich met de wasmachine beziggehouden. 

Laatst waren het koffiezetapparaat en de stofzuiger kapot gegaan en het was een kwestie van tijd voordat een derde apparaat in panne zou vallen en dat werd helaas de wasmachine. Na negen jaar trouwe dienst moet ik afscheid van een hele fijne wasmachine nemen. Maar gelukkig hadden we nog een wasmachine op reserve staan, alleen stond die wel ergens ver weg in een hoek in de propvolle schuur. Het heeft even geduurd voordat manlief de wasmachine naar buiten had. En nu is het nog even afwachten of alles aan deze machine nog goed is, na al die jaren. 

Gisteren was ik niet fit: hoofdpijn en diarree. Ik was 's morgens naar mijn moeder toe en ik denk dat ik daar iets gegeten heb waar ik niet tegen kon. Met paracetamol en diarreeremmers op ging ik 's avonds naar een feest toe, want dat wilde ik toch niet aan me voorbij laten gaan. Het voordeel is wel dat ik gewoon door kan blijven eten. We waren naar een all-you-can-eat-restaurant en ik vind het altijd leuk om dingen te eten die ik niet ken of niet vaak eet. Manlief, die niet zo heel veel lust, vraagt dan steevast wat ik nou weer allemaal op mijn bord heb liggen. Gelukkig was de drank inbegrepen, want ik had enorm veel dorst. Ik heb wel vijf glazen bruiswater, een glas cola en twee bakken koffie gedronken. En als je dan denkt dat ik vervolgens de hele nacht mijn bed uit moest... Nee hoor, ik heb de hele nacht gewoon doorgeslapen. Vandaag was ik gelukkig van de hoofdpijn en diarree af.  

Het levensboek, waar ik afgelopen week aan gewerkt heb, was een groot succes. De jarige vond het heel erg leuk. We hebben een boek aan hem, zijn moeder en schoonmoeder en zijn kinderen gegeven. Ik op mijn beurt vond het leuk om het boek te maken. 

En met het potje bowlen na het etentje, eindigde ik als laatste. Kinderen zijn altijd heel erg blij met me, want ik kan totaal niet bowlen of midget golfen. Er is altijd iemand waar alle kinderen van winnen en dat ben ik. Toch heb ik altijd de grootste lol en kan ik hartelijk lachen om mijn eigen gestuntel. 

Hierbij wil ik je een fijne week wensen! 


19 opmerkingen:

  1. Wat fijn, dat je toch naar het feest kon, ook al was je niet fit.
    Als je zoveel werk hebt gemaakt van een boek is het wel zo leuk als je daar ook bij kunt zijn.
    Ik heb al jaren niet gebowld, maar bak daar ook niks van.Komt bij, dat ik er ook niks aan vind, dat is misschien ook een reden.Maar goed, ieder z'n meug, er zijn genoeg mensen die er wel van genieten.
    Hopelijk doet de wasmachine het nog, die kun je slecht missen!
    Fijne week,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De eerste was is gedraaid en gelukkig is alles goed gegaan.
      Ik kan dus niet bowlen, maar ik vind het samen iets doen gewoon heel erg leuk.

      Verwijderen
  2. Ooit heb ik een maal diareeremmers genomen en zulke obstipatie gehad van 1 pil dat ik dat nooit meer doe. Ik neem dan norit en zorg in de buurt van een wc te kunnen blijven. Gelukkig heb ik zeer zelden last ervan.
    Bowlen heb ik veel en graag gedaan en ook competitie gespeeld, heerlijk vond ik dat, ook eigen bal en schoenen had ik toen. Maar dat is al 30 jaar geleden en ik denk ook niet dat mij handen dat nog aankunnen. Volgend jaar moet ik weer aan 2 vingers geopereerd worden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik gewoon thuis ben, neem ik niets in als ik diarree heb, maar nu moest ik natuurlijk weg. Eigenlijk is het voor mij verstandiger om er geen te slikken, omdat ik in het verleden darmvernauwingen gehad heb en niet weet of ik er nu ook heb. Maar ik krijg er gelukkig geen verstopping van.
      Een neef van me heeft ook een eigen bowlingbal. Die is behoorlijk fanatiek en kan het ook goed. Jammer dat jij niet meer kan bowlen...

      Verwijderen
  3. Mijn moeder zei altijd: als er 2 ‘ongelukken’ gebeuren, volgt er snel een derde!
    Beetje aanrommelen thuis is op z’n tijd ook wel leuk. Vervelend, dat je ziek werd!
    Klinkt als een lekker en gezellig etentje en feestje! Fijn dat je verlies zo op prijs gesteld wordt 🤣
    en dat het boek zo gewaardeerd werd.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was een gezellige avond en de jarige kan terugkijken op een mooi feest.

      Verwijderen
  4. Grappig van dat derde ding dat stuk ging. Nou ja niet grappig, maar dat het gebeurt zoals het wordt gezegd.Bedoel ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het blijkt dus echt waar te zijn! Op mijn werk zeggen we dat ook over sterfgevallen: als 1 persoon sterft, volgen er binnen korte tijd vaak meerdere. Heel raar is dat.

      Verwijderen
  5. Was het maar het koffiezetapparaat hè, maar als de wasmachien het doet is natuurlijk oké.
    Vervelend die buikirritatie, maar fijn dat je toch naar het feest kon.
    Zelf drink in zulk soort situaties (buik en maagdingen) cola🤔'k heb mezelf wijs gemaakt dat dat werkt...

    Zo'n mooi idee, dat levensboek en fijn dat het goed ontvangen is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Cola schijnt toch wel te helpen. Je hoort tenslotte vaker dat er dan cola gedronken wordt. Toevallig had ik die avond wel een glas cola op, maar verder ben ik niet zo van de zoete dranken.

      Verwijderen
  6. Wat vervelend zeg, als spullen in huis stuk gaan. Maar je hebt gelukkig een handige man, hier zou het een echt drama zijn. Fijn dat de buikpijn over is, daar word je zo vervelend van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is wel een voordeel. Als er iets stuk gaat kan hij het vaak repareren en zoonlief is ook zo handig.

      Verwijderen
  7. Oei vervelend kapotte apparaten in huis. En Oei hier gaat de griep ernstig rond. Heel hardnekkig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De griep heerst hier ook. Gisteren viel er weer een collega met griep uit.

      Verwijderen
  8. Wat een mooi en persoonlijk cadeau om te geven, zo'n levensboek! En ik vind het dapper dat je nog allerlei hapjes durfde te proberen terwijl je toch al niet helemaal optimaal in orde was. Ik ben meer zoals je man vrees ik...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Na 35 jaar leven met een chronische darmziekte weet ik wel wat ik dan kan eten. In dit geval was er met mijn eetlust gelukkig niks aan de hand. Als ik iets waar ik niet tegen blijk te kunnen, krijg ik na een uur of twee diarree en dit houdt toch wel iets van 8 uur aan. En dat is natuurlijk vervelend en ik wil dan vooral wel dicht in de buurt van een toilet zijn. Meestal heb ik het dan ook heel erg koud.

      Verwijderen
  9. Haha, mijn kleinkinderen zouden graag met oma spelen. Ik heb totaal geen balgevoel en met bowlen ben ik een oen dus ze zouden lekker kunnen winnen. Ik heb het lang niet gedaan, toch eens organiseren voor het gezin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We kunnen wel samen gaan bowlen: wordt vast een nek-aan-nek race wie de minste punten haalt :)

      Verwijderen
  10. Dat zal je altijd zien; alles gaat tegelijk kapot! Maar ja, apparaten hebben nu eenmaal een beperkte levensduur...
    Fijn dat je toch naar dat feest kon gaan, want je had er zoveel 'werk' in gestopt met dat levensboek!

    BeantwoordenVerwijderen