intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 28 november 2023

koud

Gisteren heb ik de elektrische deken op mijn bed gelegd, daar is het nu wel koud genoeg voor. Op onze slaapkamer staat de radiator altijd uit en vrijwel altijd staat het raam open. Als de wind uit het oosten komt en pal op het raam staat, dan blijft deze wel dicht. Anders waai ik uit mijn bed 😁 

In de tuin bloeien nog best wel veel planten.


Alleen wordt er wel nachtvorst verwacht en ik denk dat het daarna snel gedaan zal zijn met de bloemen. 



Maar nu kan ik er nog even van genieten.



De potplanten die niet winterhard zijn, de oleanders, heb ik in de schuur gezet. Dat deed ik vorig jaar ook en op dagen dat het niet al te koud was, zette ik ze weer buiten. Deze zomer deden ze het goed en volgend jaar ga ik ze overplanten in grotere potten. 

16 opmerkingen:

  1. Hier ook een elektrische deken (én het raam open). Ik ben er altijd erg blij mee. e

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je nog veel bloemen in de tuin. Bij ons zijn ze nu allemaal weg. Ik wacht tot de helleborus gaat bloeien. Lijkt ook later dan voorgaande jaren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die bloeit hier ook nog niet. We moeten nog eventjes geduld hebben, denk ik.

      Verwijderen
  3. We hebben op de bovenverdieping helemaal geen vaste verwarming. In mijn kamer heb ik wel een ventilator en een olieradiatorkachel, maar gebruik ze zelden. Na 12 is de zon er als die er is en dan is het best lekker snel.
    Ik hoop ook helleborussen te zien bloeien, 2 jaar geleden vd buren gekregen die de tuin aan het veranderen waren en ze zijn mooi gegroeid dit jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vanmiddag zat de zon hier ook lekker binnen en de kachel sloeg daardoor ook niet aan. Dat scheelt toch gelijk weer in de stookkosten.

      Ik heb een helleborus die ik al heel lang heb, die staat ergens in een hoekje onder de bomen en die doet het altijd heel erg goed. Een andere had ik beter dit jaar verplant, want die staat er een beetje triest bij.

      Verwijderen
  4. Ook ik had het gisteravond hardstikke koud. Raam dicht gedaan, ik slaap er maar een meter vandaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik lig ook dichtbij het raam en het stond nu ook maar op een klein kiertje open.
      Vaak krijg ik onder de morgen last van koude voeten en benen. Dan doe ik even de elektrische deken aan en dan heb ik het zo weer warm.

      Verwijderen
  5. Ik heb mezelf laatst een elektrische deken kado gedaan. Wat heerlijk! Als ik naar bed ga zet ik hem aan en als ik ga slapen gaat ie uit. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn hè? Voordat ik naar de badkamer ga om tanden te poetsen en zo, zet ik de elektrische deken aan en dan stap ik in een warm bed. Ik doe hem vervolgens ook uit en vaak onder de morgen weer even aan.

      Verwijderen
  6. Wat bloeit er nog veel in jullie tuin, mooi!
    Mijn man slaapt al weken met de electrische deken aan en ook een pyjama. Ik zonder electrische deken, dicht bij het (open) raampje in een hemdje en slip.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons is het juist andersom. Manlief ligt bijna naakt onder een zomerdekbed. Ik draag een pyjama, lig onder een dik dekbed en nu ook weer met de elektrische deken.

      Verwijderen
  7. Groot gelijk ... een elektrische deken is heerlijk in de winter. Bij ons ligt ie er al even, sinds we corona hadden en lagen te klappertanden in bed...
    Ik verbaas me er steeds weer over dat je nog zoveel bloeiends in de tuin hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Over die bloemen ben ik ook verbaasd. En ik heb ook nog petunia's en lobelia's die nog bloeien.

      Verwijderen
  8. Ook voor mij een elektrische deken die mijn bed voorverwarmd. En inderdaad het raam open als de wind er niet op staat. Gr Rita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wil in de winter ook niet in de wind liggen, het moet wel een beetje lekker blijven.

      Verwijderen