intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 10 oktober 2023

om een prik

Naar de dierenarts met Miep en Moppie:


We hebben een grote reismand, waar ze makkelijk samen in kunnen. 

Ze zijn allebei gevaccineerd en Moppie is nu ook gechipt. De wond van Mieps sterilisatie zag er goed uit en de hechtingen in haar kaak, waar na een abces wild vlees groeide, zijn verwijderd. En Miep hoeft het kapje niet meer op. Eindelijk kan ze zich weer lekker wassen!

En dan is het nu tijd om te slapen:


Tussen Moppie en herdershond Zoya gaat het wel. Moppie is niet bang van die grote hond, maar Zoya is wel een beetje in de ban van dat kleine poesje. Zoya rent er achteraan en durft haar weleens in een hoek te drijven. Het kleintje verweert zich goed en is daarnaast een kei in het negeren van Zoya. 


Hond Bee kijkt er niet naar om, maar dat hadden we wel verwacht.


Die vond Moppie net interessant toen ze nog heel klein was, maar nu ze overal loopt is het nieuwtje er blijkbaar van af. 

15 opmerkingen:

  1. Schattige foto's weer vooral die van Zoya en Moppie. De dame weet precies hoe ze dat grote ding moet aanpakken.
    Bee is zo vertederend met die grijze kop.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ons Bee'tje wordt nu echt oud. Ze slaapt veel en hoort nog maar weinig. Maar ze is nog altijd onze vrolijke Bee. Het is ' s morgens wel altijd een verrassing wat ik aantref als ik beneden kom. Vaak heeft ze in huis geplast/gepoept.

      Verwijderen
    2. Ja dat was met Hera ook zo, altijd haar eigen vrolijke zelf gebleven. H. gaat altijd eerst naar beneden en vanaf bed kon ik horen hoe het beneden ging, ik was dus altijd blij als ik H. vrolijk hoorde praten tegen haar. Eigenlijk heeft ze nooit in huis gepoept in de nacht, maar het gebeurde wel regelmatiger dat ze aangaf naar buiten te moeten en dan een spoor van drolletjes onderweg achterliet voor ze buiten was, gelukkig was het zelden zacht.

      Verwijderen
  2. Heerlijk die diertjes om je heen. Het brengt zoveel gezelligheid. Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk, dat Miep het echt heel fijn vond om zich weer gewoon lekke, met haar eigen washandje , schoon te maken. En de kleine Mop is een schatje! Zó leuk om te zien, hoe ze omgaat met die grote honden. Heerlijk om dat te observeren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is makkelijk dat Moppie aan honden went. In het begin was ik wel bang dat Zoya te hard zou doen, maar Moppie verweert zich goed.

      Verwijderen
  4. Mijn duitse herder zat ook non stop te herderen voor de poezen. Zo schattig die foto! Een herinnering! Fijn dat de kap af mag! Rinske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoya kwam bij ons toen ze twee was en reageerde nogal fel op katten. En nog steeds. Gelukkig hebben we poezen die niet bang voor haar zijn.

      Verwijderen
  5. Wij hadden ooit ook een rode poes en een buurman met 2 jachthonden. Hij vond het wel leuk om de honden dichtbij de poes te laten komen. Tot poeslief het een keer beu was en een flinke haal over een hondesnuit gaf. De buurman nam in het vervolg een andere route!
    Fijn voor Miep, dat die vervelende kap af mocht.
    Wij gaan vrijdag naar de dierenarts voor de jaarlijkse prik en nagels knippen, die groeien super hard.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Miep haalt soms hard uit als Zoya te opdringerig is. Moppie doet dat ook al een beetje, maar die heeft nog niet de grote scherpe nagels en de kracht om echt indruk op Zoya te maken. Ze zullen wel aan elkaar wennen, hoor.
      Succes alvast bij de dierenarts!

      Verwijderen
  6. Zo leuk om te lezen..het is een pracht katje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moppie doet het goed en ze is graag bij ons in de buurt.

      Verwijderen
  7. Mooi hoe dieren kunnen samenleven. Onze Trixie en de poes van mijn dochter Lucy leven nu ook min of meer vreedzaam naast elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen